Windows 10 Kullananlar Dikkat: Artık 30 Dolar Ödeme Yapılacak...

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
2ns4UYb.md.jpg

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını üzen uygulamayı geçtiğimiz günlerde başlattı. 14 Ekim 2025'ten itibaren, Windows 10 güvenlik güncellemeleri için ücret ödenecek.

Microsoft, Windows 11'e geçemeyecek, güncel olmayan donanımlara sahip bilgisayar kullanıcılarını etkileyecek uygulamayı yürürlüğe koydu. Windows 10’un resmi destek süresi sona ererken, Microsoft’un açıkladığı yeni plana göre, kullanıcılar güvenlik güncellemeleri için ödeme yapacak.

Ticari müşteriler için başlatılacak Genişletilmiş Güvenlik Güncellemeleri (ESU) programı, ilk yıl bilgisayar başına 61 dolar, ikinci yıl bu ücretin iki katı ve üçüncü yıl ise dört katı olacak. Üç yıllık maliyet böylece toplamda bilgisayar başına 427 dolara ulaşacak.

Eğitim kurumlarına ise daha uygun fiyatlandırma sağlanmış: ilk yıl için sadece 1 dolar, ikinci yıl 2 dolar ve üçüncü yıl 4 dolar olarak ödeme yapılacak.

KAYNAK

Kurumsal kullanıcılar zaten her sene (yıllık) Lisans bedeli ödüyor Windows için. Office için de ayrı ödüyorlar. Onları bulmak ta kolay oluyor. Şahıslar ise güncellemeri kapatmanın yolunu arıyor. Oyun oynarken güncellemeler oyunu kasıyormuş. Artık yeterince stabil zaten. Ben bir kaç sene daha böyle kullanırım.

şaşırdınz mı
apple için zengin markası diye konuşulur ama microsoftun yanına yanaşamaz
özellikler iyi olsun doğru düzgün bilgisayar kullanayım desen 30 bin liradan aşağı laptop 60 bin liradan aşağı masaüstü bilgisayar yok
ofis kullanayım bilmem ne yapayım diyosun yıllık abonelik ödüyosun
visual studio için copilot geliştirdiler önce kullanmak istiyosan private reponu kopyalarız dediler sonra paralı yaptılar
skype github satın aldılar mahvettiler
dc kapanınca skypetan konuşalım dedik dün arama yapamadık çünkü artık skype Microsof ürünü
yarın bir gün chat gpt'ye yaptığı yatırımlardan sonra satın alır diğerleri gibi onun da içine sıçar
okullardaki akıllı tahtalara windows kurulsun diye bilgisayar başına 5 dolar verdiler
normalde ihalede devletin para vermesi gerekir Microsoft devlete para veriyor
neden? sonrasında lisans parası ofis car curt için yıllık abonelik parası almak için
microsoft bilgisayarın kanseridir kardeşim bu adamların dini imanı para
bizim insanımız da gözünü windows ile açtığı için diğer her şey zor geliyor
zorlan ya özgür yazılım kullan bir şeyde de birazcık zorlan ölmezsin on gün sonra alışırsın
lanet olsun ki şu oyun geliştiricileri gnu/linux için oyun üretmiyor da bizi ms bağımlı kılıyorlar
bunlarla ilgili bi haber görünce beynime kan sıçrıyo
offffffffffffffffffffff
lanet canan kor şeytan

@glu bu haberi gördüyse çok üzülmüştür, en son böyle bir yorumunu görmüştüm.

Bilgisayar kasıyor diye ilk çıktığı zamanlar geçmiştim 11’e. Bana bir şey olmuyor şimdi değil mi? Jfjfjjf

mümkünse güvenlik güncellemeleri gelmesin, istemiyoruz. ben kendi önlemimi alıyorum, nereye girdiğim çıktığım belli.
sistemde açık olmasın, orayı düzeltelim burayı düzeltelim derken her güncellemede performansı düşürüyorlar.

ahaha ne güzel tezgah ya; hem windows 11'i milyonlarca aktif cihazı "desteklemeyecek" şekilde piyasaya sür, hem de insanları "ya buna geçersin ya da paranı alırım" diye zorla. sanki insanlar keyfinden geçmiyor. birçok kişi için windows 11'e geçmek demek yeni bilgisayar almak demek. herkes 2-3 senede bir bilgisayar değiştirip 32 gb ram'li makinelerde sörf yapmıyor microsoft efendi. (iş bu mesaj windows 11'den yazılmıştır)

İş amaçlı kullanmıyor ya da oyun oynamıyorsa çoğu insan bilgisayara elini bile sürmüyor, bu sebeple sürekli yenilemeye gerek kalmayacaktır. Ne yazık ki bu dayatmayı uzun zamandır yapıyorlar.

Geri