Hatem
Elmas Üye
Tanımıyorum):Livmiyi diyor galiba
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Tanımıyorum):Livmiyi diyor galiba
Şimdi aslında devlet dediğin yapı için bir aidat veriyorsun. Vergi bu. Ben seni askerimle koruyacam, sana iş aş imkanı sunacam, hastalanirsan sakat kalırsan bakacam, bir uçtan öteki uca ulasmani sağlayacam, çocuğunu okutacam diye para toplamak bu vergi meselesi. Bu kadar basit.
Ama güzel kardeşim ben çalışıyorum üretiyorum, istihdam yaratıyorum, katma değer sağlıyorum diye bulduğun yerde beni yolmaya çalışırsan hiç kusura bakma ben de yatarım aşağı işsizlik maaşı alırım ben sana değil sen bana bakarsın.
Bana iyi davran, beni öldürme ki ben de senin karabaşlarını beslemen için sana kaynak aktarayım. Yok eğer vur beline beline dersen bu sana yarar sağlamaz.
Ben altın yumurtlayan tavuğum.
Beni kesme ki sana yıllarca yumurta vereyim.
Benim ölüm değil, dirim para eder.
Bunlar acemi ekonomi yönetimi değil sömürüye dayalı ekonomi yönetimi bence@Hatem onu diyorum. İşte bu hareket aslında antikapitalist bir hareket. Yani sana "kazanma daha fazla, kazanma izin vermem eşitlerim seni en alt paydada ortak bölenlerin en küçüğüsün sen" diyor. Sen de ne yapıyorsun, ya kazanmak için kasmıyor yada vergi kaçırma yolları arıyorsun.
Bunlar acemi ekonomi yönetimleri.
@Hatem hayır abi. Adamlar akilli degil. Dedim ya sömürme derecesine dikkat edeceksin. Adamdan hergun ölmeyecek kadar kan emeceksin. Yoksa kanını emecek bir kurbanın kalmaz elinde.
Ama bak son dönem beğendiğim bir hareketleri oldu. İşverene "sen pandemi bahanesi ile işçi çıkarma, ücretsiz izne yolla parasını ben veririm" dedi.
Peki kaç para veriyor, günlük 38 lira)))
Bu 38 lik adamların çoğu kendi seçmeni ve o kadar guveniyor ki kendi seçmenine.. buna ragmen oy vermeye devam edecekler. Neden, çünkü hamdolsun Ayasofya artık cami!
Tekbiiiiiir!
Aksskkskdmdm bana kemik akp secmeninden tek bir farkın var mı de hele? Onlarla aynı kafadasin da kulvarlariniz farklı bitek. Nasıl da kabardı yiğidim. Benim içimde zerre akp yok ama senin içindeki o kör kütük fanatizm beynine hükmediyor.@Hatem bırak allasen
Ne alakası var Atatürk posteriyle büstüyle? Mansur yada Ekrem ne şartlarda başkanlık yapıyor biliyorsun. Adamlar sürekli engelleniyor parasız ve kaynaksız bırakılıyor. Hala icraat diyorsun. Gökçek'in imkanlarını sağla sana icraatın kralını göstersinler.
Açlıktan surunuyorsun hala içindeki AKP'li vicdanına hükmediyor. Yazık la sana
Aksskkskdmdm bana kemik akp secmeninden tek bir farkın var mı de hele? Onlarla aynı kafadasin da kulvarlariniz farklı bitek. Nasıl da kabardı yiğidim. Benim içimde zerre akp yok ama senin içindeki o kör kütük fanatizm beynine hükmediyor.