Vergilerin amacını aşması Hk.

Konu sahibi son olarak 1017 gün önce görüldü
Şimdi aslında devlet dediğin yapı için bir aidat veriyorsun. Vergi bu. Ben seni askerimle koruyacam, sana iş aş imkanı sunacam, hastalanirsan sakat kalırsan bakacam, bir uçtan öteki uca ulasmani sağlayacam, çocuğunu okutacam diye para toplamak bu vergi meselesi. Bu kadar basit.

Ama güzel kardeşim ben çalışıyorum üretiyorum, istihdam yaratıyorum, katma değer sağlıyorum diye bulduğun yerde beni yolmaya çalışırsan hiç kusura bakma ben de yatarım aşağı işsizlik maaşı alırım ben sana değil sen bana bakarsın.

Bana iyi davran, beni öldürme ki ben de senin karabaşlarını beslemen için sana kaynak aktarayım. Yok eğer vur beline beline dersen bu sana yarar sağlamaz.

Ben altın yumurtlayan tavuğum.
Beni kesme ki sana yıllarca yumurta vereyim.

Benim ölüm değil, dirim para eder.

• Beğen
Tepkiler: 0
Şimdi aslında devlet dediğin yapı için bir aidat veriyorsun. Vergi bu. Ben seni askerimle koruyacam, sana iş aş imkanı sunacam, hastalanirsan sakat kalırsan bakacam, bir uçtan öteki uca ulasmani sağlayacam, çocuğunu okutacam diye para toplamak bu vergi meselesi. Bu kadar basit.

Ama güzel kardeşim ben çalışıyorum üretiyorum, istihdam yaratıyorum, katma değer sağlıyorum diye bulduğun yerde beni yolmaya çalışırsan hiç kusura bakma ben de yatarım aşağı işsizlik maaşı alırım ben sana değil sen bana bakarsın.

Bana iyi davran, beni öldürme ki ben de senin karabaşlarını beslemen için sana kaynak aktarayım. Yok eğer vur beline beline dersen bu sana yarar sağlamaz.

Ben altın yumurtlayan tavuğum.
Beni kesme ki sana yıllarca yumurta vereyim.

Benim ölüm değil, dirim para eder.

5. - 6. Aydan sonra maaşıma devlet çöküyor. Mesai kalıyorum mesai parama çöküyor. İkramiyeme çöküyor ikramiyeme! Kâr payı alıyorsun kâr payına çöküyor. O ney gardaş yarısını bana verden öte bişey bu.

• Beğen
@Hatem onu diyorum. İşte bu hareket aslında antikapitalist bir hareket. Yani sana "kazanma daha fazla, kazanma izin vermem eşitlerim seni en alt paydada ortak bölenlerin en küçüğüsün sen" diyor. Sen de ne yapıyorsun, ya kazanmak için kasmıyor yada vergi kaçırma yolları arıyorsun.

Bunlar acemi ekonomi yönetimleri.

• Beğen
@Hatem onu diyorum. İşte bu hareket aslında antikapitalist bir hareket. Yani sana "kazanma daha fazla, kazanma izin vermem eşitlerim seni en alt paydada ortak bölenlerin en küçüğüsün sen" diyor. Sen de ne yapıyorsun, ya kazanmak için kasmıyor yada vergi kaçırma yolları arıyorsun.

Bunlar acemi ekonomi yönetimleri.
Bunlar acemi ekonomi yönetimi değil sömürüye dayalı ekonomi yönetimi bence

@Hatem hayır abi. Adamlar akilli degil. Dedim ya sömürme derecesine dikkat edeceksin. Adamdan hergun ölmeyecek kadar kan emeceksin. Yoksa kanını emecek bir kurbanın kalmaz elinde.

Ama bak son dönem beğendiğim bir hareketleri oldu. İşverene "sen pandemi bahanesi ile işçi çıkarma, ücretsiz izne yolla parasını ben veririm" dedi.

Peki kaç para veriyor, günlük 38 lira :))))

Bu 38 lik adamların çoğu kendi seçmeni ve o kadar guveniyor ki kendi seçmenine.. buna ragmen oy vermeye devam edecekler. Neden, çünkü hamdolsun Ayasofya artık cami!

Tekbiiiiiir!

• Beğen
2020 model Bmw 7 modeli için alınan vergi;
Dolar fiyatı : 65.000
Vergisiz fiyatı : 446.178

EKLENEN VERGİ : 1638.822
Toplam fiyatı: 2.085.000

vergi alırsın %3 ila %50 arasında olur, arabanın 4 katı vergi almak nedir?

@Hatem hayır abi. Adamlar akilli degil. Dedim ya sömürme derecesine dikkat edeceksin. Adamdan hergun ölmeyecek kadar kan emeceksin. Yoksa kanını emecek bir kurbanın kalmaz elinde.

Ama bak son dönem beğendiğim bir hareketleri oldu. İşverene "sen pandemi bahanesi ile işçi çıkarma, ücretsiz izne yolla parasını ben veririm" dedi.

Peki kaç para veriyor, günlük 38 lira :))))

Bu 38 lik adamların çoğu kendi seçmeni ve o kadar guveniyor ki kendi seçmenine.. buna ragmen oy vermeye devam edecekler. Neden, çünkü hamdolsun Ayasofya artık cami!

Tekbiiiiiir!

O parayı 3 ay verdi, 4. Ay zor verdi. Kendi çalıştığım şirket için konuşacak olursam ne olacağımız belli değil. Kimse birşey bilmiyor, söylemiyor. Devlet 4 ay ite kaka destek verdi, ya sonra? Şimdi devlet isten cikarilmayacagimizin garantisini verecek mi? Yoksa kaderimize mi terk edecek? Bütün işyerleri açıldı neredeyse. Biz hala ayda 10 gün ise gidiyoruz. Devlet arkamızda duracak mı sence?

Ben hükümeti çok takdir ediyorum. Adamlar bizim milletin belirli kesiminin bug ini bulmus.
Oylar mi düştü? 2 allahuekber diyorlar hoop yeniden iktidar. Neden kullanmasınlar ki? Adam evine 3 ekmeği zor alıyor ama hamdolsun Ayasofya'yi camii yaptık diyor. Yakında kuduste bizim olacak inşallah diyor.

Hangi seçmen icraate oy verdi? Mansur Ankara'yı aldı hooop astiye bir Atatürk posteri bittiii. İcraate ne gerek adam Atatürk büstü dikti işte. Oy mu dustu hoop Ayasofya camii oldu.

Ben olsam ben de aynı şeyleri yaparım. Neden ülke kalkınması için kendimi paralayayim ki. 2 camii 3 büst ile belediye başkanı secilemeyecegin il yok

• Beğen
@Hatem bırak allasen
Ne alakası var Atatürk posteriyle büstüyle? Mansur yada Ekrem ne şartlarda başkanlık yapıyor biliyorsun. Adamlar sürekli engelleniyor parasız ve kaynaksız bırakılıyor. Hala icraat diyorsun. Gökçek'in imkanlarını sağla sana icraatın kralını göstersinler.

Açlıktan surunuyorsun hala içindeki AKP'li vicdanına hükmediyor. Yazık la sana

@Hatem bırak allasen
Ne alakası var Atatürk posteriyle büstüyle? Mansur yada Ekrem ne şartlarda başkanlık yapıyor biliyorsun. Adamlar sürekli engelleniyor parasız ve kaynaksız bırakılıyor. Hala icraat diyorsun. Gökçek'in imkanlarını sağla sana icraatın kralını göstersinler.

Açlıktan surunuyorsun hala içindeki AKP'li vicdanına hükmediyor. Yazık la sana
Aksskkskdmdm bana kemik akp secmeninden tek bir farkın var mı de hele? Onlarla aynı kafadasin da kulvarlariniz farklı bitek. Nasıl da kabardı yiğidim. Benim içimde zerre akp yok ama senin içindeki o kör kütük fanatizm beynine hükmediyor.

Ayrıca aklıma gelmişken bu vergi, bana haraca bağlama gibi geliyor.

hani giderler bi mekana senin güvenliğin bizde ama kazandığının % de şu kadarı bizim, vergi de bana göre o mantık.

Ha yurt dışında vergi alıp vatandaşına 4X4 lük bakanlara bişey demiyom.

• Beğen
Kitle akp seçmenine ne gerek vardı Ayasofya'nın camii yapılmasına besbelli gündem değiştiriyor diyorsun dinsiz putperest pzevenk fedöcü diyor. Kitle muhalefet seçmenine adamlar büst heykel siyaseti yapıyor diyorsun kes lan Atatürk düşmanı s..tır git yallah Arabistan'a diyor. Lan ben bu kitleyi bir siyasetçi olarak somurmeyeyim de kimi somureyim?

Contra'nin da dediği gibi, aydın geçinen o aklın yobazdan yok bi farkın.

• Beğen
@Hatem vallahi gühahimi alıyorsun.
Gökçek - Yavaş eşit şartlarda de bana, o zaman kabul edicem ideolojik yaklaştığımı.

Ha tabi ötekinin 30 yıldır beldiye başkanı olduğunu ve berikinin kaç senedir başta olduğunu teraziye ki koyup icraat beklersen o da senin güzelliğin olur.

şimdi şöyle küçük bi literatür taraması filan yaptım da oecd'ye göre filan biz yine iyi durumdayız, bu vergi yükü, kdv konularında.
yalnız küçük bir sorun var arkadaşlar, o da diğer 19 ülkenin birçoğu son derece kalkınmış iken bizim bir türlü kalkınamamız.

ehh kalkınamadığın için de bi şekilde para kazandığın bu topraklarda; kazandığın paraya, kalkınamayan ülkeyi yönetenlerin (lan nasıl isim tamlaması yaptım beehh) durmadan "vergi" adı altında çökmesi sonucunda tablo bu oluyor.

sonuç itibariyle, ben hep 50 liralık aldığım için beni etkilemeyen durumdur deyip mevzuyu kapatıyorum.

• Beğen
Aksskkskdmdm bana kemik akp secmeninden tek bir farkın var mı de hele? Onlarla aynı kafadasin da kulvarlariniz farklı bitek. Nasıl da kabardı yiğidim. Benim içimde zerre akp yok ama senin içindeki o kör kütük fanatizm beynine hükmediyor.

Az önce birbirinizi itiyordunuz şimdi birbirinizi dişliyorsunuz. Bu @climax böyle işte. Onun istediklerini telaffuz ettiğin sürece senden iyisi yok.

Kendi kötüsünü şah ilan etmeden duramaz. Katılıyorum, eleştirdiği kesimden hiçbir farkı yok. Biraz melnur gibi fırsatçılık yapmanın vakti geldi.

Geri