Vera Aralova & Fermuarlı çizmeler

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
vera aralova-patterson (1911-2001), sahne ve moda tasarimcisi, grafik sanatcisi ve ressam. eserlerinin bir cogu muze koleksiyonunda yer aliyor. deginmek istedigim konuya gelelim. cogu, cogu degilse de bircok kadinin ayakkabi koleksiyonunda uzun, fermuarli ve hafif topuklu olan cizmesi vardir diye dusunuyorum. kendisi tam olarak uzun cizmelerinin yaraticisi olmasa da, cizmeleri hafif degistirerek, 1959 yilinda dunya capinda trend/moda haline getirmis olan birisi. kisisel olarak en begendigim ve sevdigim cizmelerim de bunlardan.

simdi Paris'te ''Rus Moda Haftasi'' organize ediliyormus. vera aralova'nin hizlica bir sunum hazirlamasi gerekiyordu. akla ilk gelen sey kurk idi. kurk ceketleri, paltolari ve sapkalari tamamlandiktan sonra ayakkabilara sira geldi (sonuclara bakiniz: fotograflar eklenmistir). peki ayakkabi olarak ne yakisabilirdi sorusuna... EUREKA! uzun cizmeler! hafif topuklu olacak ve mankenlerin kolay ustlerini degis-cikar-giyin yapabilmesi icin fermuarli olacakti. fermuarli cizme demek, h? iste bu fermuarli uzun cizmeleri, bolshoi tiyatrosunun atolyesinde, birlikte hazirlayip, tamamladilar. paris'te gosteri sonrasi herkes bu cizmelere bayilmisti ve gunumuzde hala begenilen bir ayakkabi turu haline geldi.

1722707830416.png

1722707853207.png

Rahat olduktan sonra çok detaya takılmıyorum ve önceliğim sadelik, rahatlıktır.

Çizme çok seksi bir kıyafet. Panturla da güzel, etekle de güzel, ince bacağa da yakışıyor, kalın bacağa da yakışıyor. Amaca da hizmet ediyor sıcak tutuyor. Bulandan allah razı olsun.

evet arkadaslar. uzun fermuarli cizme sezonuna girmek uzereyiz. benimkiler hazir. ruhum yazda kaldi diyordum demin, ama bu cizmeler beni her seye, en soguk hava kosullarina bile motive edebilir :emoji_right_facing_fist:

Geri