vBulletin Tools.php Nedir Ne işe yarar ?

Konu sahibi son olarak 953 gün önce görüldü
vBulletin Her Yeni Sürüm İle Birlikte İndirdiginiz Bir Dizii Ekstra Dosyalar İle Doludur bunların İçerisinde Bulunan do_not_upload Adlı Klasörün İçerisinde İkamet Eden Bu Dosyanın Görevi vBulletin Kurtarıcısıdır. Olası Bazı Sorunlarda Tools.php Başvurmamız Gerekmektedir .
Peki Hangi Alanlardan Size Yardıncı Olabilir Sorununa İse Aşagıdaki Başlıklar İle Size Açıklayalım .

[/B]]Tools.php Kurtarma Seçenekleri

Import XML Files - Sisteme Geri Yüklenen Default xml Dosyaları [/B]

[Style] >> install Klasörü Üçerisindeki Default Temayı Admincp Girmeden Yükler
[Mobile Style] >> install Klasörü Üçerisindeki Default Mobil Temayı Admincp Girmeden Yükler
[Settings] >> install Klasörü Üçerisindeki Default vBulletin Ayarlarını Geri Yükler
[Language] >> install Klasörü Üçerisindeki Default vBulletin Dil Dosyasını Geri Yükler
[Admin Help] >> install Klasörü Üçerisindeki Default vBulletin Admin Yardım Sistemini Geri Yükler

Datastore Cache - Veri tabanı Kurtarma Seçenekleri

[Usergroup / Forum Cache] >> Forum Ve Üye Gruplarının Veri Tabanındaki Önbelleğini Günceller

[Options Cache] >> Update the options cache from the setting table.

[Bitfield Cache] >> Update the bitfields cache from the xml/bitfields_???.xml files

Cookies - Çerez Temizliği

[Reset Cookie Domain] >> forum Adına Yğklenmiş Olan Çerezleri Temizler

[Reset Cookie Path] >> Çerezlerin saklandıgı alanın forum yolunu yeniden ayarlar .

MySQL

[Run Query] >> Veri Tabanında Sorgu Çalıştırabilirsiniz .

[Repair Tables] >> Veri Tabanı Tabloları Onarır Bakım Yapar.

[Reset Admin Access] >> Forumda Kayıtlı Olan Bir Üyeyi Yönetici Yapabilirsiniz

Other Tools - Diğer Seçenekler

[Turn Off Forum] >> Forumu Açar Kapatır

[Default Language] >> Kurulu Olan Dillerden İstediginiz Sıfırlar

Time - Tarih Saat

System Time >> Sistemin Şu Anki Saati
Your Time >> Sizin Şu Anki Saatiniz.

DIPNOT; Forum kurulumu sonrasında bu dosyayı PC nizde yedekleyip dizin den silin.^^

Özellikle null(lisanssız) kurulumlar da baş ağrıtabilir.

DIPNOT; Forum kurulumu sonrasında bu dosyayı PC nizde yedekleyip dizin den silin.^^

Özellikle null(lisanssız) kurulumlar da baş ağrıtabilir.

Daha detaylı bir şekilde açıklarmısın baho, Ben denedim herhangibi bir sorun veyahut sorun ile karşılaşmadım. Lisansız şuan bir çok kullanan forum sahibleri var. Detaylara biraz inelim :)

Daha detaylı bir şekilde açıklarmısın baho, Ben denedim herhangibi bir sorun veyahut sorun ile karşılaşmadım. Lisansız şuan bir çok kullanan forum sahibleri var. Detaylara biraz inelim :)

Kurtarıcı bir dosya olduğu için sadece ihtiyaç durumunda FTP üzerinde bulundururum. Bu veritabanı ve vBulletini kapsayan çoğu bölgenin çalışmaması durumunda kullanılır. Yine de kurulum veya işinin bitmesi sonucu şahsen silerim. Defalarca zamanında denk gelmiştim not olarak yazayım dedim. Sen zaten konu içerisinde paylaşmışsın. Ekstra bir detayı yok.(:

Son düzenleme:
Geri