Üniversteyi bitiremememin nedeni :D

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
2005 yılı üniversite zamanlarıydı, hayatım boyunca başıma bela olan matematik dersinin bir değişiği ticari matematik dersindeydik ve birinci sınıftaydık. Öğretim görevlisi dersi bitirdi ve muhabbet etmeye başladık sınıfta hepberaber. Hoca bizim üniversitemiz çok kolay herkes rahatlıkla bitirir, ve hatta eşşeği bağlasan o bile 2 senede bitirir diyerek bizi eşşek yerine koymuştu. Ben bunu duyarımda susarmıyım. Hemen söz aldım ve konuya müdahale ettim

Verdiğim cevap ise aynen şuydu ; Hocam haklısınız hatta o eşşek 2 sene sonunda bu üniversiteye hoca olur demiştim :)

Hocanın verdiği cevap : 1 hafta sonra finaller var o zaman görüşürüz dedi ve harbidende görüştü benimle o sınavdan sonra 3 kere daha o dersin sınavına girdim ama geçemedim en sonunda da okulu bırakmak zorunda kaldım :D

Baya cesaret etmişsin öğretim görevlisi hemde ama güzel laf koymuşsun :icon_smile::icon_smile::icon_smile:

Ya uzarsa diye kic ayirdik da ne oldu.Duzgun tek öğrenci anısı yok.Aklı olan insan okulu zamanında bitirmez.Hayatinizi yasayin+
Dildir, iş tecrübesidir, iyi stajlardır (mümkünse yurt disi)vs. Hepsini öğrenciyken halledin AA BA ile dolu transkript hiç bi boka yaramiyor

Ya uzarsa diye kic ayirdik da ne oldu.Duzgun tek öğrenci anısı yok.Aklı olan insan okulu zamanında bitirmez.Hayatinizi yasayin+
Dildir, iş tecrübesidir, iyi stajlardır (mümkünse yurt disi)vs. Hepsini öğrenciyken halledin AA BA ile dolu transkript hiç bi boka yaramiyor
Sen yurt dışında kı çalışıyorsun Nyctophilia? Ya da öyle bir planın mı var?

Sen yurt dışında kı çalışıyorsun Nyctophilia? Ya da öyle bir planın mı var?

Hayir.
Bunu yurt dışında yaşanmasi için önermedim.
Kurumsal,iyi maaşı ve çalışma imkanı olan bir yerde kolayca iş bulunabilmesi için söyledim.
Kendi sektörüm adına soyleyeyim
Aldigim üniversite eğitiminin ise yaradığı tek nokta izp olmami saglamasi. Onun disinda yok not ortalamasiymis yok teorik bilgi hakimiyetiymis umurlarında değil. Yönetim tecrubesine,dile ve nerede staj yaptığına bakiyorlar.Nestle,Migros vb. üst düzey her markanin kriteri bu. Staj yaptığın yer okudugun okulun ya da bölümün önüne geçebiliyor çoğu zaman.

Hayir.
Bunu yurt dışında yaşanmasi için önermedim.
Kurumsal,iyi maaşı ve çalışma imkanı olan bir yerde kolayca iş bulunabilmesi için söyledim.
Kendi sektörüm adına soyleyeyim
Aldigim üniversite eğitiminin ise yaradığı tek nokta izp olmami saglamasi. Onun disinda yok not ortalamasiymis yok teorik bilgi hakimiyetiymis umurlarında değil. Yönetim tecrubesine,dile ve nerede staj yaptığına bakiyorlar.Nestle,Migros vb. üst düzey her markanin kriteri bu. Staj yaptığın yer okudugun okulun ya da bölümün önüne geçebiliyor çoğu zaman.
Evet biraz öyle haklısın..
Ama İngilizce‘n iyiyse sertifikalı Toefl gibi çok rahat gidebilirsin yurtdışına..
Denkliğin varsa da bir sorun yaşamazsın üni açısından..
Şu an için Türkiye’de çalışmanın pek de bir espirisi kalmadı.
Veterinerdin galiba sen öyle hatırlıyorum, biraz referans bakıyor gerçekten o işler..
Bizim ülke de cidden zor hakkınla bir yerlere girebilmek..

Evet biraz öyle haklısın..
Ama İngilizce‘n iyiyse sertifikalı Toefl gibi çok rahat gidebilirsin yurtdışına..
Denkliğin varsa da bir sorun yaşamazsın üni açısından..
Şu an için Türkiye’de çalışmanın pek de bir espirisi kalmadı.
Veterinerdin galiba sen öyle hatırlıyorum, biraz referans bakıyor gerçekten o işler..
Bizim ülke de cidden zor hakkınla bir yerlere girebilmek..

Yurt disinda hayat kurmak yasamak dışarıdan goruldugu gibi degil.Kendine yatirim yaparsan bi sekilde su yolunu bulur; arayan degil aranilan olursun. Kurumsal firmalar bazi istisnalar hariç amca ya da dayı oğlu ile değil, bilgi ve tecrübe ile kurumsal oluyor.

Yurt disinda hayat kurmak yasamak dışarıdan goruldugu gibi degil.Kendine yatirim yaparsan bi sekilde su yolunu bulur; arayan degil aranilan olursun. Kurumsal firmalar bazi istisnalar hariç amca ya da dayı oğlu ile değil, bilgi ve tecrübe ile kurumsal oluyor.
Hayırlısı umarım istediğin yere girersin senden daha iyisini bulacak halleri yok ya.. Sen en iyi şekilde yaparsın bence, yaptığın mesleği seviyorsun. Bence en önemli şey bu, diğer her şey bir şekilde kazanılır.. Sen farkını ortaya koyduktan sonra çok rahat istenilen birisi olursun.. :D

Benim de yurtdışına gitme planlarım var ama bilemiyorum hiç.. Yani imkanım var ama çok kararsızım.. Geride aileni, arkadaşlarını bırakmak hiç kolay değil..

Geri