Tutuklanmış;
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
tutukladılar. bu ve buna benzer konuşmalarını yıllardır yapan biri bugün tutuklanıyor. erdoğan'a hakaret etmiş, suriyeliler gitsin demiş onu demiş bunu demiş geçin bu işi. anlaşılan öyle bir sürece giriyoruz ki ikinci çözüm süreci önünde engel olarak yer alan birileri susturulmak istenilecek. bebek katili için ne adımlar atılacak ilerleyen günlerde göreceğiz."Hiçbir Haçlı Seferi Türk milletini Deist, Ateist, Hristiyan yapamamıştır. Erdoğan döneminde Türk milletinin geniş kesimleri Allah'la aldatanlardan dolayı dinlerinden soğumaya başladılar ve Erdoğan döneminde deist, ateist oranı yüzde 16'yı aştı.
"Erdoğan, Türk milletinin devletini tarikat ve cemaatler arasında dağıtarak, şirk koşanları devlete ortak ederek, Türk milletinin inancına zarar vermektedir, milyonlarca sığınmacı ve kaçağı Anadolu'ya sokarak, Türk milletinin kültürünü tahrip etmektedir. Yaşanan şey aslında bir AKP faşizmidir."
Mesele bence “turpun büyüğü”. Belediye başkanlarından başladı, bir parti genel başkanına kadar gitti. Ölçerek, nabız yoklayarak gidiyorlar. Bir sonraki durak da muhtemel rakibi.tutukladılar. bu ve buna benzer konuşmalarını yıllardır yapan biri bugün tutuklanıyor. erdoğan'a hakaret etmiş, suriyeliler gitsin demiş onu demiş bunu demiş geçin bu işi. anlaşılan öyle bir sürece giriyoruz ki ikinci çözüm süreci önünde engel olarak yer alan birileri susturulmak istenilecek. bebek katili için ne adımlar atılacak ilerleyen günlerde göreceğiz.
rakibi derken?Mesele bence “turpun büyüğü”. Belediye başkanlarından başladı, bir parti genel başkanına kadar gitti. Ölçerek, nabız yoklayarak gidiyorlar. Bir sonraki durak da muhtemel rakibi.
Kendisine rakip olabilecek tek aktör İmamoğlu.rakibi derken?
bilemedim, belki halefine olabilir.Kendisine rakip olabilecek tek aktör İmamoğlu.
Glu sadece fikrini merak ediyorum. Bu tutuklamanın mantığı ne? Sorusuna binaen ;Ümit Özdağ'ın tutuklanmasının Akp'ye yarar tarafı nedir? 2 gündür bunu düşünüyorum. Oy oranı %0,1 ila %2 arasında gezen neredeyse bütün muhalif parti liderleri Akp ve Recep Tayyip Erdoğan'a karşı çok ağır beyanlarda bulunuyor, bu kadar da olmaz denilecek laflar ediyor. Akp ise Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Fatih Erbakan gibi kendi safına çekebileceklerini kendi safına çekiyor, kendisine bir fayda sağlamayacak olanları ise görmezden gelerek onların görünür olmasının önüne geçiyor. Yıllardır böyle bir tutum sergilemiş Akp'nin, Özdağ'ı tutuklamasının akla en yatkın tarafı şu olabilir, Akp kendi boyunu dahi aşacak bir anayasa değişikliğine gitmeye istiyor ve bu yolda verebileceği her tavizi verip alabileceği her desteği almaya çalışıyor. Akp aylardır sessiz sedasız bir şekilde Gelecek, Deva ve İyi Parti'den vekil transfer ediyor. Diğer taraftan da Dem ile ittifakı güçlendirip meclis çoğunluğunu ele geçirmeye çalışıyor. Olası bir çoğunluk senaryosu ile Chp'yi köşeye sıkıştırıp onların da zoraki desteğiyle çok büyük bir değişikliğe gitmek istiyorlar diye düşünüyorum. Özdağ'ın tutuklanması o tavizlerden birisi olabilir zira Özdağ genç seçmen kitlesi içinde karşılığı en yüksek liderlerden ve muhtemelen sonraki seçimde çok ciddi bir oy oranıyla seçime doğrudan etki edecek. Akp'nin de arzusu o bir sonraki seçim sürecinin hayati öneme sahip olmaması. O seçime kadar her şeyi halledip seçimi tamamen "mış" gibi yaparak geçme derdindeler. O aşamaya gelmek için de epey bir dikenli yoldan geçmek zorundalar. Bunun için Apo dahi pazarlık masasına konabiliyorsa bu yolun sonunda görünenden epey büyük bir şey var demektir.
Meseleyi Özdağ özeline de sıkıştırmamak gerek. İmamoğlu dahi bugün itibarıyla o daralan çemberin merkezindedir. Bütün bu süreç muhalefet için çok ciddi bir sınav. Türkiye'de muhalif kanat esasında göründüğünden daha küçük, küçük olmasına karşın da dağılmaya daha müsait. O küçük muhalif cenah için Özdağ'ın tutuklanması bir sınav olacak. Chp'nin tavrı da yine bütün bu süreç için ciddi bir unsur. Onlar da çemberin gittikçe daraldığının ve köşeye sıkıştıklarının farkında. Bugün az da olsa esnemeye payı varken harekete geçmek zorunda Chp yoksa yarın o masaya mecburcu olarak oturacak.
Abi Türkiye siyasetini artık geçmiş referanslarla okumak mümkün değil. İnsan bugünün siyasetini değerlendirirken akla uygun fikirleri dahi paranoyakça görüyor zira o fikri temellendirebileceğimiz bir geçmiş referansımız yok. O sebeple arkadaşının paylaştığı düşüncenin ifade ettiğin gibi kendi içinde tutarlı bir yanı var.Glu sadece fikrini merak ediyorum. Bu tutuklamanın mantığı ne? Sorusuna binaen ;
Geçenlerde de siyasi olarak entelektüel olduğunu düşündüğüm bir arkadaşım ; Acaba devlet içerisinde bir hizip darbe mekaniği mi işletiyor? Bunun hazırlığımı tüm bunlar diye bir fikir attı ortaya? Chp li belediyelere kayyumlar, yolsuzluk iddiaları, tutuklanan belediye başkanları ve siyasi parti liderleri, kayyum atanmak istenen ülkenin en büyük barosu, öcalan ile görüşmeler, suriye sahasında istenilen sonucun alınamaması vs? Hepsi aynı domino oyunun taşları olabilir mi?
Bana fazla paranoyakça nitekim bu ülkede kolay kolay bir daha darbe olmaz diye düşünüyorum. Lakin fikir kendi içinde tutarlı.
Hocam Vikings’e mi başladın ben de başladım.Yav arkadaş halen hukuk diyonuz.
Pazardan domates seçemeyecek adama kabile şefi sectiremezsin.
Seçim yaparsan kimin ağzı iyi laf yaparsa maçı o alır. Kurallari da o koyar. Zaten samimi de değildir. Adil de olmak zorunda değildir.
Gerek yok.
Bir ovada toplanalım. Adaylar çıksın ve düello yapsın. Kazanan taksın tacı.
Daha anlaşılır makul ve pragmatik.
Yo. Ben yıllardır böyle düşünüyorumHocam Vikings’e mi başladın ben de başladım.