Ümit Özdağ, açlık grevine başladığını açıkladı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Stokları doldurup açlık grevine başlayanı da ilk defa görüyorum ag

“Ölmeyecek kadar yiyeceğim” dediği de ortalama bir vatandaş işte : ddd

Ümit Özdağ, açlık grevine başladığını açıkladı:

“İddianame gelene kadar iftar ve sahuru kantinden aldığım yiyeceklerle yapacağım.

Sonrasında ise odamda bulunan yiyeceklerden ölmeyecek kadar yiyeceğim.

Biz düşman değiliz. Düşman gibi davranılmayı hak etmiyoruz. Adaletli olun!”

Devrimciler açlık grevi yapar kardeş. Senin bu yaptığın diyet :) abur cubur yiyecekmiş. Komik.

Evet düşman değil ve düşman gibi davranılmayı haketmiyor. Umarım bir an önce oradan çıkar.
Kendisi tutuklandıktan sonra "çözüm süreci" süreci kendisininde dediği gibi bizi de yanıltmadı.

Unutmayın hocam,bu ülke ordudan kovulan bir adam tarafından kuruldu.

Aşırı mesnetsiz ve Atatürk'e hakaret sayılabilecek bir kıyaslama. Özdağ'ı yüceltmekten çok Atatürk'ü küçülten bir beyan olur bu, gerek yok. Bir şeyleri egzajere etmeden de destek belli edilebilir.
Şu anda içerisinde bulunduğu durumun psikolojisini anlayamazsın/anlayamayız,kendisini ötekileştirilmiş veyahut halkı tarafından ekarte edilmiş olaraktan da düşünülebilir.Kemalist arkadaşlar varsa eğer şayet;böyle algılayabilirler.Ne de olsa kendisi içeri girdiğinde partisi dışında destekçisi olamadı,ancak milyonlar İmamoğlu adı altında birlik oldular bu yozlaşmış tarikata karşı.Atatürk ile kıyaslayarak adama güç verdiğim yok;Atatürk'ü örnek göstermektir bu,geçmişte meydana gelmiş bir olguyu dayatarak böyle bir yorumda bulunma hissiyatıyla yazdım bunu.

Şu anda içerisinde bulunduğu durumun psikolojisini anlayamazsın/anlayamayız,kendisini ötekileştirilmiş veyahut halkı tarafından ekarte edilmiş olaraktan da düşünülebilir.Kemalist arkadaşlar varsa eğer şayet;böyle algılayabilirler.Ne de olsa kendisi içeri girdiğinde partisi dışında destekçisi olamadı,ancak milyonlar İmamoğlu adı altında birlik oldular bu yozlaşmış tarikata karşı.Atatürk ile kıyaslayarak adama güç verdiğim yok;Atatürk'ü örnek göstermektir bu,geçmişte meydana gelmiş bir olguyu dayatarak böyle bir yorumda bulunma hissiyatıyla yazdım bunu.
So?

Laf salatasını geçersek ne alaka Atatürk'ün ordudan ihracı ile Özdağ'ın haksız yargı süreci? Bu adam vizyoner ve devrimci bir lider ya da Atatürk'ün silah arkadaşları 13 yaşındaki kafatasçılardan oluşuyor da ben mi bilmediğim için bağlantıyı göremiyorum?

So?

Laf salatasını geçersek ne alaka Atatürk'ün ordudan ihracı ile Özdağ'ın haksız yargı süreci? Bu adam vizyoner ve devrimci bir lider ya da Atatürk'ün silah arkadaşları 13 yaşındaki kafatasçılardan oluşuyor da ben mi bilmediğim için bağlantıyı göremiyorum?
Sabit fikirlerinle karşı söylemleri anlamamaya direnmeni anlıyorum fakat aynı yerden farklı bakış açılarıyla bakıyoruz.
Dediğim gibi;Atatürk ile Özdağ'ı kıyasladığım bir durum yok.Atatürk önüne engeller konulduğu için ordudan istifa etti,Özdağ ise hain olarak adlandırılarak içeri alındı.Özdağ'ın Atatürk'e benzeyen bir yönü yok,ben ele alınan durumdan bahsediyorum.

Sabit fikirlerinle karşı söylemleri anlamamaya direnmeni anlıyorum fakat aynı yerden farklı bakış açılarıyla bakıyoruz.
Dediğim gibi;Atatürk ile Özdağ'ı kıyasladığım bir durum yok.Atatürk önüne engeller konulduğu için ordudan istifa etti,Özdağ ise hain olarak adlandırılarak içeri alındı.Özdağ'ın Atatürk'e benzeyen bir yönü yok,ben ele alınan durumdan bahsediyorum.
Az önce ordudan atıldı diyordun, şimdi istifa oldu. Fikri sabit olmamak bu değil dostum :)

Benimle iki kelam etmeden bana dair yargılara varmanı tavsiye etmem, ad hominem yapmaya hiç gerek yok. Fikrin ve argümanın olduğunda görüşmek üzere. Kendine çok iyi bakıyorsun, öğünlerinden yeşilliği eksik etmiyorsun.

Az önce ordudan atıldı diyordun, şimdi istifa oldu. Fikri sabit olmamak bu değil dostum :)

Benimle iki kelam etmeden bana dair yargılara varmanı tavsiye etmem, ad hominem yapmaya hiç gerek yok. Fikrin ve argümanın olduğunda görüşmek üzere. Kendine çok iyi bakıyorsun, öğünlerinden yeşilliği eksik etmiyorsun.
Hahahxsh,tamam hocam.Sensin.

Naapsın olm adam. Sizin mahallenin cocuu diil diye niye dalga geçiyorsunuz. Sonuçta aynı falakada sopa yedi. Az kibar olun

"Zafer turizm" ve benzeri sululukları yapmasaydı, gayet de peşinden gidilebilecek bir adamdı.
Çok afedersiniz ama kim ipler yalova kaymakamını arkadaşlar ya?

"Zafer turizm" ve benzeri sululukları yapmasaydı, gayet de peşinden gidilebilecek bir adamdı.
Çok afedersiniz ama kim ipler yalova kaymakamını arkadaşlar ya?
İronik bir denk geliş oldu, yalova kaymakamı hikayesinin çıkış noktası da bir Atatürk kıyasına dayanır.

Çocuk orucu gibi düşünebilir miyiz doktor?
Bilmem. Belki. Yapılacaksa ölüm orucu şeklinde yapılır bu.
Ya da ilk duruşmada "sizin mahkemeniz beni yargilayamaz" falan şeklinde Sokrates savunması yaparsın. İşe yaramasa da tarihe geçersin.
Otoriter rejim, bunun totalitere evrimi, buna karşı yapılacaklar.. bunlar belli şeyler, ilk olmuyo bunlar dünyada. "Çık masaya tepin istersen" şeklinde karşılık bulacak eylemler liderlere yakışmaz.

Ümit Özdağ'ın açlık grevinin reel bir yanı olduğunu sanmıyorum. Bir şekilde söylem ve eylem geliştirmek ve bu vesileyle görünür olmak gerek zira karşı tarafta 2 anlatıyla seni tamamen unutturabilecek bir algı makinesi var. Benim ilgimi çeken, Akp, Mhp ve Dem ittifakının Ümit Özdağ merkezinde yoğun bir aşk yaşaması. Bu, Türk siyasetinin onlarca yılının çok kısa bir özeti gibi. Ben Ümit Özdağ'ın bu sözde üç benzemez'i ortak paydada buluşturacak bir niteliği haiz olduğunu sanmıyorum. Bu ortak nefretin kaynağı belli ki salt Ümit Özdağ'ın yaptıkları değil, bu yeni ittifaka yapabilecekleri. Hadi daha az iddialı olayım, söyleyebilecekleri. Ben 22 Ocak'ta burada şunu dedim,

Akp'nin de arzusu o bir sonraki seçim sürecinin hayati öneme sahip olmaması. O seçime kadar her şeyi halledip seçimi tamamen "mış" gibi yaparak geçme derdindeler. O aşamaya gelmek için de epey bir dikenli yoldan geçmek zorundalar. Bunun için Apo dahi pazarlık masasına konabiliyorsa bu yolun sonunda görünenden epey büyük bir şey var demektir.

Meseleyi Özdağ özeline de sıkıştırmamak gerek. İmamoğlu dahi bugün itibarıyla o daralan çemberin merkezindedir. Bütün bu süreç muhalefet için çok ciddi bir sınav. Türkiye'de muhalif kanat esasında göründüğünden daha küçük, küçük olmasına karşın da dağılmaya daha müsait. O küçük muhalif cenah için Özdağ'ın tutuklanması bir sınav olacak. Chp'nin tavrı da yine bütün bu süreç için ciddi bir unsur. Onlar da çemberin gittikçe daraldığının ve köşeye sıkıştıklarının farkında. Bugün az da olsa esnemeye payı varken harekete geçmek zorunda Chp yoksa yarın o masaya mecburcu olarak oturacak.

Özdağ tek başına aldığı oy ve hitap ettiği kitle bakımından pek bir anlam ifade etmiyormuş gibi görünebilir ancak cumhurbaşkanlığı seçimine doğrudan etki ettiği aşikar. Hoş ben o etkiyi Özdağ'dan ziyade Kılıçdaroğlu'na yazıyorum ama öyle veya böyle Ümit Özdağ siyasetin içinde oyun değiştirici bir role evrildi. Bu da kendisine özellikle sosyal medyada bir ses çıkartabilme ve anlatı oluşturabilme gücü verdi. Hatta öyle ki bu güç şu an epey şehvetli bir aşk yaşayan bizim o üç benzemez ve planları için bayağı tehlikeli bir noktaya erişti. Bu da karşı ittifakın kendisine karşı sadece kuvvetli bir nefret duymasına sebep olmadı aynı zamanda onu bir şekilde önü alınması gereken bir tehlike haline getirdi. Bütün o tehlikelilik hali günün sonunda Özdağ gibi İmamoğlu'nu da yuttu.

Bilmem. Belki. Yapılacaksa ölüm orucu şeklinde yapılır bu.
Ya da ilk duruşmada "sizin mahkemeniz beni yargilayamaz" falan şeklinde Sokrates savunması yaparsın. İşe yaramasa da tarihe geçersin.
Otoriter rejim, bunun totalitere evrimi, buna karşı yapılacaklar.. bunlar belli şeyler, ilk olmuyo bunlar dünyada. "Çık masaya tepin istersen" şeklinde karşılık bulacak eylemler liderlere yakışmaz.
Açlık grevinin başlama ve bitiş tarihi belli olur diye biliyorum doktor. Ama ölüm orucunun süresi yok sanırım, talepler kabul görene kadar yada ölene kadar diye biliyorum. Kendisinin talepleri kabul görene kadar belirlediği süre içerisinde şekerli sudan başka bir şey tüketmemesi gerekiyor teoride. Öyle ranza altına eti kebabı stoklayarak az yiyeceğim demek tuhaf duruyor haliyle : ddd Övünülecek bir şey değil ama bu işi genelde “devrimci demokrasi” geleneğinden gelen solcular yapar(en bilindiği parti-cepheliler). Her solcu da yapmaz, bu da yaklaşım farklılığından gelir. Bu adamdan da bu kadarını beklemek normal olsa gerek : ddd

Geri