Ucuz telefon kullanan zengin insan

Konu sahibi son olarak 1239 gün önce görüldü
Telefonu sadece konusma amacli kullanan, internetle hic alakasi olmayan, telefonla ugrasacak vakti olmayan insandir. buyuk bir sirketin sahibi olabilir, avukat olabilir, genel mudur olabilir. zengindir ama basit en iyidir felsefesine sahiptir.

Zannetmiyorum zengin bir insanın akıllı telefon kullanmayacağını. Çünkü pek çok zengin akıllı telefonları kullanarak da hayatına pratiklik katıyor. Zaten orta seviyede bir akıllı telefon ilköğretim çocuğunun bile elindeyken bu ihtimali zannetmiyorum. Hiç de görmedim, duymadım.

Telefonla konuşmak dışında hiç bir şey yapamayacak kadar yoğun,teknolojiyle pek içli dışlı olmayan bir iş hayatı vardır.
Gereksiz yatırım/para harcama olarak görüyordur.Sırf cimri olarak algılanmamak için akıllı telefon alanları olduğu gibi bunu umursamayıp 'arama özelliği olsa' kafi olarak düşünenler de vardır.

Yani kendini ihtiyaçlarına göre yönlendiriyordur. Daha pahalısına ihtiyacı yoktur belki.

örneğin ben galaxy s3 mini

Tapatalk kullanarak Iphone 9 dan gönderildi.

Bence tam tersi daha vahim. Bir aylık maaşından daha fazla fiyata sahip olan telefonu alan arkadaşlarım var.

1400 m. rakimda bir tek tuslu telefon cekiyordu hafife almayin.

Yaş ortalaması 45-50 üzerinde olan nadir insanlardan biridir.

Zengin olduğu için lüks telefon elinde sadece telefonla vakit geçirmeyen insandır. Zenginlik azalır telefon lüksü atar çünkü uğraşacak başka bir şeyi olmaz ^^

Zenginler para kazanmak için çalışmazlar, yoksullar ise zengin olmak için çalışmazlar.

Çocukluğumuzdan itibaren ailelerimiz tarafından bizlere dikte edilen bir yaşam felsefesi vardır :
İyi bir okul , iyi bir iş , iyi bir eş.
Henüz bizlere çocukken empoze edilen bu fikir, bizim hayat çizgimizde de etkili olur.
En gözde meslekler seçilir, aileler öğütlerde bulunur, hedefler bu mesleklere ulaşmak üzerine kurulur.
Mesela çocukluğunuzda hiç temizlik görevlisi olmak istediniz mi? Veya bir fabrikada son ütücü olmak istediniz mi?
Hayır dediğiniz duyar gibiyim..
Çünkü ailelerin size biçtikleri roller arasında bu vb. mesleklere yer yoktu hiçbir zaman.

Ancak, dikte edilen bu fikirden sıyrılan ve yeni ufuklara açılmak isteyen ve en önemlisi riski göze alabilen insanlar ticarete , üretmeye meyleder.
Risk almayan ve hayatını dikte edilen fikir üzerine kuran insanlar ise ''zengin hissetme eksikliğini'', ulaşabildikleri zenginlik göstergesi olarak görülen materyaller ile giderirler.

Zengin bir insan ise, maddi gücün doygunluğuna ulaşmış bir birey olarak, en önemlisi kendini gerçekleştirme evrelerinin birçoğunu tamamlamış bir birey olarak, daha çok manevi duygulara ( saygı görme, takdir edilme vs ) yönelir.
Dolayısıyla herhangi bir aletin maddi niteliğinden ziyade vereceği maksimum faydayı dikkate alır.
Hal böyle olunca da konu başlığında belirttiğimiz zengin insanlar çıkar ortaya.

Oysa zenginlik kavramı her birey için çok farklı anlamlara gelmektedir.
Benim için huzurdur mesela. Ciddi bir rahatsızlığı olan insan için sağlıktır örneğin.
Veya bir başkası için takdir edilmek, saygı görmek olabilir.

Naçizane tavsiyem, zengin hissedeceğiniz hedeflere ulaşmaya çalışmanızdır.

Zenginler genelde bir tek otomobillerini ve de oturdukları semti en iyisi arasından seçerler. Modayı bile, kendi işleri Textil ve Moda ile ilgili değilse, takip etmezler. En pahalı telefonu, hep bir gün zengin olma hayali içinde yaşayanlar satın alır, çünkü olnların tek satın alabilecekleri Lüx tüketim ürünü odur.

Pahalı telefon kullanan fakir insan konusu nerede yanlış gelmişim..

benim gonlum zengin
hadi sevgili olalim
telefonlasiriz

Geri