Üç büyük sorunumuz.

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
Esmerken saçını sarıya boyatanlar
Sarışın Erkekler
Trafikteki magandalar

Yorumlardan da anlaşıldığı üzere, ülkenin değilse bile forumun ne önemli sorunu; yazılanları ön yargılı okumak ve insanları asla söylemedikleri şeylerle itham edip hayali düşman yaratma çabası olabilir.

@Sux yazdıklarıma dikkatini vermeden okumuş olmalısın ve son kez özet geçeyim:

Yıllardır bu işin içindeyim ve dövüş köpekleri dahil çok sayıda köpek sürüsü ile karşılaştım, yanımda köpeğim varken tasmasız ve ağızlıksız, dört tane Doberman ile yüz yüze geldim fakat hiç tepki vermeden, göz kontağı kurmadan bekledim ve köpekler de uzaklaştı.

Sokaklarda hiç tanımadığım yüzlerce köpek sürüsüne denk geliyorum fakat saldırmaya çalışan hiç olmadı çünkü korku hormonu salgılamıyorum ve hayvanları sevmek ya da taş atmak gibi bir tavrım olmuyor. Koşmaya çalışmıyorum çünkü koşarsam peşimden gelebilirler. Şimdi yaşadığım gerçekleri paylaştığım ve köpeklerden tehlike beklemediğim için suçlu mu oldum?

Yorumlarımda çok defa köpeklerin sokakta olmaması gerektiğini fakat kanunun bu şekilde olduğunu, hayvan hakları komisyonun üzerinde çalıştığını yazmadım mı?

Her neyse, uzatmaya gerek yok çünkü nasılsa taraflı olmakta kararlısınız.

Ülkenin en önemli sorunları ise:

- Türk lirasının değer kaybı ve ekonomi
- İşsizlik
- Eğitim alanındaki aksaklıklar

@Lefty korku hormonu nasıl salgılamıyorsun banada anlat lütfen lütfen : D

Ülkeye 26263733737673732 tane Lefty şart vallahi. Bayılıyorummm.....

lefty'nin ponçik bir köpekten bile korktuğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam : /

lefty'nin ponçik bir köpekten bile korktuğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam : /
Yılan, fareden de asla korkmam ve çok defa yanımdan geçip gitmişlerdir. Boz yılan, çıngıraklı yılan, kara yılan, ok yılanı v.s
Hayvanlardan tehlike beklemiyorum, bir ara örümcek fobim vardı küçükken ancak onu da aştım.

@Lefty yi alfa olarak görmeye başladım hatun korkusuz çıktı :d

Yılan, fareden de asla korkmam ve çok defa yanımdan geçip gitmişlerdir. Boz yılan, çıngıraklı yılan, kara yılan, ok yılanı v.s
Hayvanlardan tehlike beklemiyorum, bir ara örümcek fobim vardı küçükken ancak onu da aştım.

bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey.
bear grylls, ed stafford ve lefty.

@Lefty’nin dedikleri doğru olmakla birlikte sokak köpeklerinin hepsi kestirilebilir değil ve tutarlı davranışlar sergilemiyor. 3 köpek besledim şu ana kadar. İlki cane corsoydu, sadece çocuklara, daha doğrusu 1.50m altı insanlara saldırganlık eğilimi gösteriyordu, diğer french bulldog sevecendi, diğer french ise sadece erkeklere saldırıyor, ilginç bir şekilde bir ortamda 10dk’dan fazla kalınca orayı koruma moduna giriyor ve etraftan geçen tüm erkeklere saldırmaya çalışıyor. Sokak köpekleri de tramva yaşamış olabilir, 10 kişi yanından geçer tık demez, 11. kişinin durduk yere baldırdan bir löp götürebilir, neyin tetikleyeceğini kestirmek zor. Hepsi kısırlaştırılıp, uygun yerlerde bakılsa ve çip sistemi takip edilip hayvanların sokağa atılması önlense sorun kalmayacak gibi.

@Lefty’nin dedikleri doğru olmakla birlikte sokak köpeklerinin hepsi kestirilebilir değil ve tutarlı davranışlar sergilemiyor. 3 köpek besledim şu ana kadar. İlki cane corsoydu, sadece çocuklara, daha doğrusu 1.50m altı insanlara saldırganlık eğilimi gösteriyordu, diğer french bulldog sevecendi, diğer french ise sadece erkeklere saldırıyor, ilginç bir şekilde bir ortamda 10dk’dan fazla kalınca orayı koruma moduna giriyor ve etraftan geçen tüm erkeklere saldırmaya çalışıyor. Sokak köpekleri de tramva yaşamış olabilir, 10 kişi yanından geçer tık demez, 11. kişinin durduk yere baldırdan bir löp götürebilir, neyin tetikleyeceğini kestirmek zor. Hepsi kısırlaştırılıp, uygun yerlerde bakılsa ve çip sistemi takip edilip hayvanların sokağa atılması önlense sorun kalmayacak gibi.
Elbette... Hayvanın geçmişte yaşadığı ve tehlike kabul ettiği bir durum varsa şayet, insanda da o detayı fark ederse saldırabilir. Sokak köpekleri aslında sürü psikolojisi ile hareket ettiklerinden daha fazla sorun çıkıyor.

Doğal bir yaşam alanları olsa ve onlar da orada yaşasa diye çabalanıyor, dilerim öyle de olur.

En büyük sorununuz nankörlük. Dünya bizi kıskanıyor bizimkiler mecburiyetten yapılan ufacık zamlara vır vır ediyorlar.

Merakımı mazur görün ama yılanı görmek bir yana türünü nasıl tanıyabiliyorsunuz? Bu kadar çeşitlilikte yılanla nerede karşılaştınız? Siz nasıl bir ortamda yaşıyorsunuz yahu… aman tanrım yoksa;

B7223069-CA97-41C6-A102-44E1C30DB55C.jpeg

O köpekpereslere de benim bir çif lafım olacak
o kokanalar var ya, mutluluğa hasret kalmış
mutluluğu sokak köpeklerinde arayan kokanalara!
Sizdeki hayvan sevgisinden başka bişi
yemeyin bizi!

Geri