Türkiye'de Yabancılaşma çabası..

Konu sahibi son olarak 27 gün önce görüldü
Sanayileşme ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. "Yüksek medeniyet" olgusuyla ilgili.

Bir zamanlar, doğu medeniyeti, batı medeniyetine temizliği öğretti. Yüksek medeniyetti. (üstün değil, yüksek.) Doğunun sözleri geçiyor, doğunun kuvveti konuşuluyordu. O dönemin kitaplarında bir şey övüleceği zaman şu ifade yer alıyordu: "Doğu ürünü"

Yıkanmayı öğrettiğin medeniyet klozete oturmaya başladığında sen halen toprağa delik açarak sıçıyordun. Yıkanmayı öğrettiğin toplum tüm sorunlarını bir bir çözerken, sen birbirini boğazlamaya devam ediyordun.

Kaçınılmaz bir sonuç olarak, yüksek medeniyet el değiştirdi. Bu iş, halifeliğin el değiştirmesi gibi olmadı. Zorla, zorbalıkla değil. Kendiliğinden gelişen bir süreçti.

Artık onlar yüksek medeniyet. Doğal olarak artık doğunun kitaplarında bir ürün övülürken: "batı ürünü" deniyor. Doğuda ahmaklıklar, kavgalar, kan var.

Dikkat edin, kimse her şeyi batıya uyarlamaktan bahsetmedi. Türküleri susturup 50 cent dinlemekten de bahsetmedi. Kendinizi kaybetmekten bu kadar korkmayın. Hiçbir şey olmaz. Size yapıştırılan kimlik parçalarından kurtulun yalnızca. Müslüman, Hristiyan, Türk, Alman. . .

4 çöp adam çizin. İkisi üstte yan yana, diğer ikisi altta yan yana olsun.

Üst sağda bulunan çöp adamın eline bir bıçak çizin. Ve sağ altta bulunan çöp adamın eline çiçek. Sonra sorun kendi kendinize:

"Hangisi Türk? Hangisi Alman?"

Ayırt edebilen beri gelsin.

açık ve net, basit insanların işidir yabancılaşma. zengini de fakiri de aynı. bir insan yabancı bir şarkıcıya, aktöre, futbolcuya özeniyorsa, aşık oluyorsa, taklit ediyorsa cahilin önde gidenidir. hatta cayil demeliydim. ki bu sıkıntı kadınlarda daha çok görülüyor. kendinize hakim olun kızlar, özünüzü kavrayın.

eee yabancılaşmayanda ya kro oluyor yada geri kafalı oluyor. Onların literatüründe.

eee yabancılaşmayanda ya kro oluyor yada geri kafalı oluyor. Onların literatüründe.

"onlar" diye kümelendirdiklerin, kendi kültür ve değer kalesini koruyamamış, gönül rızasıyla yabancı kültürlere teslim etmiş zayıf insanlardır. bu karakterde insanların yorumlarına kulak asmak ise daha büyük bir zayıflık göstergesidir. kendi kültürüne sahip çıkana kro dendiğini hiç duymadım ben ayrıca.

"onlar" diye kümelendirdiklerin, kendi kültür ve değer kalesini koruyamamış, gönül rızasıyla yabancı kültürlere teslim etmiş zayıf insanlardır. bu karakterde insanların yorumlarına kulak asmak ise daha büyük bir zayıflık göstergesidir. kendi kültürüne sahip çıkana kro dendiğini hiç duymadım ben ayrıca.

Ben gördümde bu sebeble paylaştım,dediklerinede katılıyorum ağa.

Osmanlıca sevdası da bir yabancılaşma bana.

Arap değilken Araplaşma çabası

Yabancılar ya da tanıdıklar adı her ne ise , birilerinin bazı yönlerini örnek alabiliriz.Almalıyız da zaten, mesela çalışkanlıklarını, saygılarını, sevgilerini, fikir alışverişlerini vs diye uzar gider liste. Bunları hangi milletten alırsanız alın, adına da ister özenti deyin ister örnek almak deyin.Güzeldir bunlar, ama başka milletlerin sadece kıyafetlerini saç stilllerini ya da ne kadar luzumsuz şeyleri varsa onları alıp asıl örnek alınması gerekenleri almazsanız o zaman bu iş saçma olur.Özünüz ne ise öyle kalın

Geri