Türkiye'de Kuzen Evliliği

• Kullanıcı Leyla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 852 gün önce görüldü

20240205_203905.jpg

Ekli dosyalar

• 1707223649258.png
    1707223649258.png
    206.3 KB · Görüntüleme: 3
Bizim sülale komple kuzen çarpık ilişki ağı..

Hukuki olarak engel yok ama olmaz ya. Kardeşin yerinde kuzen de olsa…

Bişey diyemem ama kuzen kuzen olarak kalmalı

Biz kardeş olarak büyütüldük kuzenlerimizle ve bundan gayet memnunuz. Ama evlenenlere de bir şey diyemeyiz. Dinen ve hukuken yasal.

Olabilir doğal karşılıyorum. Tek sıkıntı diğer evliliklere göre genetik hastalıklar riskinin daha yüksek olması

Kuzene nasıl ilgi duyabilirsin ya bsnsnsn öğkkk

Olmaması gereken bir durum ama malesef bayağı var ülkede.

Kuzen evliliğinden doğan çocuklar kuzenleriyle evlendi sülalemde. Çocuklar aynı durumu sürdürmez umarım.: ))

Urfa küsmüs..
Kimseyle konusmuyoruz diyerek, aralarinda bitiriyorlar isi.

Harita çok sağlıklı gelmedi bana, çokta önemli değil.
Kuzeni ile evlenen de ne bileyim.. saygı duyuyorum demişler, neyine saygı duyacağım lan kuzenine hallenen kişiye..

Harita çok sağlıklı gelmedi bana, çokta önemli değil.
Kuzeni ile evlenen de ne bileyim.. saygı duyuyorum demişler, neyine saygı duyacağım lan kuzenine hallenen kişiye..
Evet Cafo..
Harita hasta.

Adam kayınpederiyle sevişiyor kızın duymasın diyor,kalkıp kuzenle evliliğe söz ediyorsunuz.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
zamanında topraklar bölünmesin, mülkün veya parasal varlıkların bir aile içinde kalması sağlansın diye uydurulmuş feodal bir adet. hangi devirde yaşıyoruz artık 8 milyar insan içinden birini bulamıyor musunuz ? anadolu ve doğu haricindeki balkan ve eski türk toplumlarında 7 kuşak geçmeden evlenilmez aile ferdi olarak kabul edilir. sağlık açısından ele alacak olursak, akraba evliliği yapıldıkça soyun gen havuzu küçülür ve çekinik genlerin baskın olma olasılığını arttırır. bu da genetik hastalıkları beraberinde getirir. çocuğunuzda olmasa bile onun çocuğunda olma ihtimali vardır. çünkü çocukları hatalı genleri taşımaya devam eder. ondan sonra benim çocuğum neden sma hastası. kendinizi düşünmüyorsunuz bari doğacak çocuklarınızı, torunlarınızı düşünün. bana göre ensest bir davranıştır.

Geri