Türkiye neden araba üretmiyor?

Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
abim bu ülkede suyun başını tutanlar olduktan sonra ülke araba üretmez.

Üretemez demiyorum. Ürettirmezler.

abim bu ülkede suyun başını tutanlar olduktan sonra ülke araba üretmez.

Üretemez demiyorum. Ürettirmezler.

Yav herkes araba üretirse arabayı kime satacaklar? biz bu konuda pazarız sadece.alıcıyız.rolümüz bu

Tam bağımsız bir irade, tam bağımsız bir ekonomi ve tam bağımsız bir ham madde üretimi ile mümkündür. Bazı şirketlerimiz motorlu taşıyıcılar kapsamında gemi, uçak, helikopter, tank, araba gibi cihazlar üretip güzel bir temel attılar ama yeterlilik anlamında ihtiyacı karşılamıyor. Bir kere ham madde üretimin yok. Onu çıkaracak ve işleyecek ne bir makinan var, ne de yeterlilik seviyesi olan personel kadron var. Varsa bile asıl ihtiyacın yanında sembolik sayılacak kadar az sayıda var. Bu şirketler ve devlet neyin eksik olduğunu elbette biliyordur ama ekonomi ve üretim politikasını buna göre oluşturmak çok önemli. Bunu yapmadıktan sonra Togg kısa bir süre sonra Devrim arabası gibi müzelik eşya durumuna geçer. Ülkemiz için güzel şeyler olsun isteriz. Bu da bir tür bayrak yarışı gibidir. Umarım sonraki nesiller katlayarak devam ettirirler.

Anadol STC-16 Rally version, which had a lightweight FRP chassis combined with a modified 140 bhp (104 kW; 142 PS) engine.[4][5][6][7]
A sports model, the STC-16, was produced between 1973 and 1975.

(Wikipedia'dan alıntı.)

Devlet kendi sanayisinin arkasında durunca oluyor.

Türkiye Avrupa'nın çinidir. Ucuz üretim maliyet düşüklüğü vb şeylerle geçimini sürdürür. Araç üretimi yersiz ve anlamsızdır. Zaten bir araç alırken 2 adet devletimize alıyoruz ne gerek var üretmeye ? Maliyet yok nasılsa

Araba üretmek artık büyük marifet değil önemli olan piyasada tekabet edebilmek, marka olabilmek.
TOGG devlet desteğinide arkasına alarak üretiyor ama rekabet edebilecekmi ve piyasada ayakta kalabilecekmi yakın zamanda görürüz. AKP için seçim malzemesi ve prestij olarak kullanıldığı için büyük çaba gösteriliyor, yatırım yapılıyor,.........

Araba üretmek artık büyük marifet değil önemli olan piyasada tekabet edebilmek, marka olabilmek.
TOGG devlet desteğinide arkasına alarak üretiyor ama rekabet edebilecekmi ve piyasada ayakta kalabilecekmi yakın zamanda görürüz. AKP için seçim malzemesi ve prestij olarak kullanıldığı için büyük çaba gösteriliyor, yatırım yapılıyor,.........
@ibadeath yazdığıma gülüyor ama bir TOGG almıyor mesela, illada Audi olacak diyor, akrabalarına yalvarıyor bir Audi için.

@ibadeath yazdığıma gülüyor ama bir TOGG almıyor mesela, illada Audi olacak diyor, akrabalarına yalvarıyor bir Audi için.
Hb bekliyorum büyük araba sevmiyorum

Geri