Eğitim sistemi,eğitim sistemi,eğitim sistemi.
Rezil eğitim sistemiyle insanı kendi dilinden soğutan tek ülke miyiz acaba? Türkiye'deki eğitim sistemi,Türk dilinin kanayan yarasıdır.Sen kalk tee ilkokuldan üniversiteye kadar fen bölümü öğrencileri hariç, edebiyat dahil haftada ortalama 9 saat türk dili eğitimi(!) ver.(Fen öğrencileri bile ortalama 5 saat)Üniversiteye başlayıncada dalga geçer gibi ''şimdi sen temel türk dili kurallarını bilmiyorsundur ezik xD'' der gibi 1. sınıfta zorunlu türk dili dersi koy,sonrada mezun olunca doğru dürüst dilekçe dahi yazamayan,hiç değilse nokta,ünlem,soru işareti gibi temel noktalama işaretlerini bilmeyen öğrecilerin var olduğu eğitim sistemini devam ettir.Dil ve anlatım dersinde kadın anlatıyor; fiilimsi ekleri bilmem ne ''anasımezardikecekmiş'', ''maışmak'' vs. bunları ezberletiyorsun ama nedenlerini açıklamıyorsun.Neden o ek? misal belirtili isim tamlamasında neden her ikisi ek alınca o adı alıyor? böyle önemli detayları anlatyıp hurra ezber.Onun dışında eski türkçe eğitimi verilmiyor.Halit Ziya Uşaklıgil'in Mai ve Siyah eserini bitirene kadar fıtığım çatlamıştı.Anca birileri gelsin sadeleştirsin(!) ki anlayalım.Hiç değilse temel kavramları anlayabileceğimiz eski türkçe dersi verilmeli.Aaa olur mu ama yok verilmesin. ''Cmhryet eldn gidr ayoll. .s.s'' Her seferinde her sınavda nedenlerini bilmediğimiz eklerle tamlamalarla sorulara tabi tutulmaktan öğrencilere gına değil garez geldi artık.Sınavlarda full çeken öğrencilerin kaçının türkçesi düzgün? kaçı dil kurallarının öneminin farkında? öyle ezberci bir eğitim sistemi varki öğrenciler Türkçeye ''Off kurallarını ezberleyeyim, sınavda iyi net yapayım kurtulayım'' gözüyle bakıyor.Ben türkçenin özünü,manasını,türkçe ile ilgili ipuçlarını çözmek için Edebiyat fakültesi bitirmek zorunda olmamalıyım.