TÜBİTAK'tan İslam dünyasındaki ihtilafı bitirecek gözlem

Konu sahibi son olarak 73 gün önce görüldü
Diyanet her kafadan bir ses çıkmaması için var ama sadece var, işlevi yok.

Tubitak boş işlerle uğraşıyor
Kamer ayın başlangıcı ne işimize yarayacak?
Teknolojiyle bu tesbit edilse bile, uygulanamaz
Mesala; hadisi Şerif de ayı görünce oruca başlayın ayı görünce bayram edin,
Görüldüğü üzere hadisi Şerif bilimsel araştırmayı çöpe ayıyor

Tübitak'ın başarılarını küçümsetmek isteyen Avrupa yalakaları hep böyle konular ararlar.
Bir ara videolar vardı, Robot taklidi yapan serserilerin gösterildiği. ve Tübitak Bilim adamı gibi yansıtıldığı.
Veya Türkiye'nin yapmakta olduğu en büyük çıkarma gemisini uçan Uçak Gemisi gibi gösteren karikatür.

Oysa burada sembolik olarak İslam aleminin başında görünen Suud züppelerinin elinden söz geçerliliği alınmakta.
Amerika ile İslam dünyasının liderliği konumundaki yarışta bir adım ilerleme anlamına geliyor bu çalışmalar.

Taktik nedir? Siyaset nedir? hiç bir şey anlayamayanlar genelde böyle kendini küçümsetme olaylarına alet olurlar.

Tübitak'ın başarılı olduğu alanlar elbette sınırlı. Çünkü ülkede kafası çalışan adam yok denecek kadar az.
Ezelden beri sürdürülen ezberci eğitimin bunda rolü çok büyük.
Mesela siz kendiniz! Kendi düşünce kabiliyetinizi kullanarak hiç bir şey üretebildiniz mi?

Evet, hiç bir şey üretemediniz. Üretemezsiniz de.

Türkiyenin gelişmesindeki en büyük katkı, Yurt dışında yaşamış ve sonra orada edindiği bilgi ve beceriyi Türkiye'ye döndüğünde ülkeye kazandırmış olanların.

İşte o küçümsemiş olduğunuz kurum, sizin kişiliğinizin temsilcisi. Boş insanlarsınız. Ancak talimat yerine getirebilirsiniz. Ne bir Sanat, ne de bir Teknoloji meydana getirebilirsiniz. Çünkü hiç bir zaman kendinizi geliştirmeye gereksiniminiz olmadı.Bu nedenle de Avrupa topluluğuna alınmıyoruz. Adamlar ne yapsınlar ki o kadar çok boş insanı?

Bu nedenle bu ülke anca yabancı yatırımlarla ilerleyebiliyor. Sağlam bir altyapı olmayınca, Ülkede bir şeyler meydana getirebilmek te zor oluyor.

Elimizden başka bir şey de gelmiyor. Gerçekler acı.

Ey insan.ne zorsun,
zannedersin ki görebildiğin ulaşabildiğin ne varsa haşa sen yarattın.ama bilmezsin ki ne o gördüğün dağların/denizlerin sahibisin ne de aldığın nefesin.
O xaman niye zorluyorsun yada zorluyorsunuz bu kadar insan denen varlığı.hayat değmeyecek kadar kısa ne kırmaya ne de kırılmaya.
Sözü anlayana diyiverin anlamayana sükut edin.zira anlaşılmadığınızda birde anlaşılmadığınızı izah ediyorsunuz, tecrübeyle sabittir o daha yorucu...

Run efendi, hakkıyla olmasada okumaya anlamaya gayret ediyorum
Yaradan okuyup anlayanlardan eylesin.amin.

o da bir şey mi putin bize 2023 'de uzaya bir türk gönderelim teklifinde bulunmuş, demiştik size 2023'de süper güç olacağız diye. helal hoş olsun hepsi !

allahım sen bizi yüzü lokum, huyu bokum gibilerden koru sübaneke dinimiz amin. (sordum ben diyanete bütçe bitmiş, biraz çıkarma lazımmış)

Ey insan.ne zorsun,
zannedersin ki görebildiğin ulaşabildiğin ne varsa haşa sen yarattın.ama bilmezsin ki ne o gördüğün dağların/denizlerin sahibisin ne de aldığın nefesin.
O xaman niye zorluyorsun yada zorluyorsunuz bu kadar insan denen varlığı.hayat değmeyecek kadar kısa ne kırmaya ne de kırılmaya.
Sözü anlayana diyiverin anlamayana sükut edin.zira anlaşılmadığınızda birde anlaşılmadığınızı izah ediyorsunuz, tecrübeyle sabittir o daha yorucu...

Run efendi, hakkıyla olmasada okumaya anlamaya gayret ediyorum
Yaradan okuyup anlayanlardan eylesin.amin.

Hiç bir şeyin sahibi değilim, sadece yaşıyorum ve yitip gideceğim ölünce. Benim iddia etmediğim şeyleri sanki söylemiş gibi yazmaz isen mutlu olurum. Ayrıca seni kırmak da istemem konuyu da gereksiz uzatmayı da sevmem. Ben de güzel bir söz yazayım seni kıskandım bak.
İnanmak, düşünmekten daha kolay, bu yüzden düşünen den çok inanan var.
Sevgiyle kal velevki hanfendisi.

Hiç bir şeyin sahibi değilim, sadece yaşıyorum ve yitip gideceğim ölünce. Benim iddia etmediğim şeyleri sanki söylemiş gibi yazmaz isen mutlu olurum. Ayrıca seni kırmak da istemem konuyu da gereksiz uzatmayı da sevmem. Ben de güzel bir söz yazayım seni kıskandım bak.
İnanmak, düşünmekten daha kolay, bu yüzden düşünen den çok inanan var.
Sevgiyle kal velevki hanfendisi.

Run beyefendisi, sözlerim sadece size değildi.
Kırmak incitmek gibi bir niyette değilim hiç olmadimda.
İnanan düşünmez olur mu hiç :) seni tefekküre davet ediyorum.
Siz de sevgiyle kalın hoş kalın.

Geri