Tirşik Çorbası

Konu sahibi son olarak 3916 gün önce görüldü
Malzemeler

1 kg Tırşik yaprağı
1 kase yoğurt
1 kg nohut ile dövme
1 çorba kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Yeterince su

Tarif

Tırşik yaprağı ince ince doğranır.

Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır.

Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır.

Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir.

İyice karıştırılır üzerine un eklenir.

Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir.

Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır.

Bunun piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.

Fotoğraf ekledim,ayrıca ek olarak bilgi vermiş olayım,Adana-Osmaniye-Kahramanmaraş civarlarında oldukça çok bilinen bi yemektir.Ekşimtrak tadı olur çok zahmetlidir yapılması lakin mükemmel bi tadı vardır .
madımağa benzer bişey ozaman demi , anamda yapıyo burada ben isimleri bilmiyom pek sanırım o tarz bişey.sarımsaklı yoğurtla güzeldi :hello:

tırşık derler hakkaride, okulda çıkıyor arada, bi de keledoş

Diyarbakır' da tatmıştım. Çok ta lezizdi. Adana, Osmaniye civarında yapılan Tırşik ile Güneydoğu' da yapılan Tırşik arasında çok fark var. Asıl Tırşik Diyarbakır ve çevresinde yapılıyor zannımca.

Onca memleket gezdim ama ilk kez duydum ilginç
ilk fırsatta deneyeceğim merak ettim
teşekkürler paylaşımınız için

Bi kez yemistim. Çok hoş ve aslında tuhaf denilecek bi lezzet.

Ee bana göre öyle. Alışık olmadigim bi tat ama buna rağmen lezzetli bulduğum da doğrudur. O dediginizi de denedim. Bulgurlusunu değil ama pirinçlisinden olursa yerim.

Bulgurlusunu ilk kez duyuyorum. Mumbar, şırdan, karın gibi sakatat türü tatlar herkesin midesinin kaldırabileceği yemeklerden değildir. Hele ki kadınların " ıyyykkk " ünlemi ile yaklaşıp kaçıştıkları yemeklerdir. Bravo.

Bulgurlusunu ilk kez duyuyorum. Mumbar, şırdan, karın gibi sakatat türü tatlar herkesin midesinin kaldırabileceği yemeklerden değildir. Hele ki kadınların " ıyyykkk " ünlemi ile yaklaşıp kaçıştıkları yemeklerdir. Bravo.

Bölgesel yiyecekler bunlar. Kız arkadaşlarım bayıla bayıla yiyorlar valla. Ama ben otçulum. Onlarda ot sevmeye başladılar mesela. Denemediğim bi mihlama kaldı sanırım :T:

Bölgesel yiyecekler bunlar. Kız arkadaşlarım bayıla bayıla yiyorlar valla. Ama ben otçulum. Onlarda ot sevmeye başladılar mesela. Denemediğim bi mihlama kaldı sanırım :T:

Mıhlamanın yenilebilitesi yine bir nebze var. Sakatatlar bölgesel değil aslında her şehirde çorbacılarda genelde pişiriliyor. Seven var sevmeyen var işte=)

Geri