Tina Turner yaşamını yitirdi

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Müzik dünyasının efsane ismi Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Turner hayatının son yıllarında kanser, inme ve böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunları yaşamıştı.

Tina Turner ilk olarak 1960’larda eşi Ike Turner ile birlikte kurduğu Ike & Tina Turner grubuyla müzik piyasasına girmiş, 1976’dan sonra ise Tina Turner kariyerine solo devam ederek ününü daha da artırmıştı.

Turner 30 yıldan uzun bir süreye yayılan solo kariyeri boyunca 180 milyondan fazla albüm satmış ve 8 Grammy Ödülü kazanmıştı.

Kaynak

tina'nin hayat biyografi & belgeselini izlemistim. ya hep bu insanlar degisik agir hayatlar yasiyo. bir bakimdan hayatlari muthisken, diger bakimdan asiri kotu.
eski kocasi ike'dan her bakimdan siddet gorerek, aksama birlikte konsere cikarlarmis mesela. tina yillarca bu sekilde yasadi. bu iki cift baska evliliklerden olan cocuklarini da birlestirerek bir evde yasadilar ve onlar da bu korkunc kotu seyleri gorduler. tina en sonunda ''kacmayi'' basardiginda, inadina ike'in soyadini tutarak, solo olarak devam etmisti kariyer hayatina. bana bu konuda aciklamalari ve dusunce tarzi mantikli gelmemisti, ama bir bakimdan anlamistim (uzulerek aslinda). + orta yasli olarak finans gelirini saglamak icin, muzik kariyerine israrla devam etmek istemisti. bir cok kez reddedilmisti muzik endustri dunyasinda, sonra yeni yeni farkli genre'lara yonelmis ve ornek olarak ''what's love got to do with it'' sarkisini cikardi ve tuttu. farkli tarz, ama kendi rengiyle, havasiyla. ben saygi duyuyorum tina'ya. bir hayatinin son donemleri huzurlu ve rahat yasamis yeni esiyle. hastalik cekiyordu, ama daha huzurluydu. en azindan buna sevindim. askla, huzurla yasayabilmis.

hosuma gidenleri de paylasayim:

oeeee shame shame shame, shame on youuuu

Geri