Tesettürü tarz olarak kullanmak

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Tam olarak doğru kullanılmadığını düşünüyorum. Aslına bakarsanız tesettürün neden kullanıldığını bilmeyen insanların sadece aile baskısı, yada diğer sebeplerden kapandığını biliyorum. Keşke tesettürün yasak olduğu zamanlarda dönsek en azından az ve öz yaşayan insanlar vardı şimdi peçe giyip gözüne makyaj yapanlar var tesettürün amacı kendini gizlemek zaten.

amacından bağımsız olarak tarz olarak kullanılmasının önünde hiçbir engel yoktur.
belki de amacı yok, umrunda değil ve kafasına şal bağlamayı seviyor, oldukça özgür bu konuda.
bu şekilde baş örtme stili bizimdir, bağlayamazsın böyle diyebilir misin? mümkün değil.

Fetiş unsuru olarak kullanan var. Sen koru yarabbi

Öbür tarafta başına geleceklerden korktukları için tessettür giyinenler de var,.......

Bırakın imanlı konuları artık, yoksa doktor kötü yola düşecek.. normal gündeme gelelim lütfen. İnsan ilişkileri, memeli konular, evli adam ve kadınların çapkınlık ilişikleri..

Bırakın imanlı konuları artık, yoksa doktor kötü yola düşecek.. normal gündeme gelelim lütfen. İnsan ilişkileri, memeli konular, evli adam ve kadınların çapkınlık ilişikleri..
Müge anlı konusundan mı geldin

Sorsan çok modern bu forumdakilerin çoğu. Ama yobaz dedikleri insanlara da en çok benzeyen kendileri. Paso ona buna laf etmek eleştirmek yaptıkları. Modernlikten anladıkları kendine kimse karışmasın heralde. Ama kendisiyle çelişiyor haberi yok. Ben anlamadım cidden sizden bir şey.

yadırgamam bu durumu, böyle bir arkadaşım var benim sosyal medya üzerinden takipleştiğim. oje falan kullanıyor, saçları kısmen görünüyor. belki inançlı bile değildir, öyle giyinmek hoşuna gittiği için öyledir. kimse kıyafetime karışsın istemediğim gibi ben de insanların tercihlerini yargılamak konusunda yetkili merci değilim, rahatsız olmuyorum yani.

Kadına kızanlar ya da yanlış bulan arkadaşlar umarım şartların aslında söylenenden daha ağır olduğunun bilincindedir. Yani hanefi mezhebine kapanmasına karışanları geçtim savunanlar bile yanlışta. Beyler bayanlar din dediğiniz dogma kapanmanızı evvela neden istiyor bi en başa dönün derim.

Doğruluğu diğer dinlere göre %100 kabul edilen bir din ve kapanma kuralları konusunda kaçınız kur-an emirlerini %50 harici yerine getiriyor? Yani anlatılan ile emredilen arasında bile fark var. Realistic islama bakalım o halde. Yanlışlanamaz ve doğruluğu %100 kabul edilen bu islami emirlere harfiyen uyan kaç insan vardır? kaç insan değil herkesin böyle olması gerek zaten ki yoksa cehenneme yaklaşmak çok kolay
mesela;

ahbap kaç hanım ablamızın aklına ufak bir kapan hatasında bu ayet geliyordur;
"Nur Sûresi 31. Ayet
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar"

örneğin kapanmayan fakat kapanan din kardeşlerini savunan ablalarimin bazilarinin mottosu
"Açık geziyorsam ne çıkar? Sen kalbe bak. Kalbim temizdir" tamamda babacim dinde sana bunun için bir opsiyon yok kapanacaksın :) yani kapali birini savunman biraz vicdan masturbasyonuna kaciyor..

öte yandan her iki kesiminde "kapanirim ama modayida takip edicek olcude bir zarari oldugunu dusunmuyorum , hakkini vererek kapandigim surece demesi ya da ben kapanmiyorum ama kalbimi allah biliyor bir gun icime o hissiyat dogarda mevlam nasip ederse kapanirimcilar icin isler hic oyle opsiyonel degil abicim uzgunum. ben demiyorum kur-an ve ulemalarda bunu soyler. Yani sizin tartisdiklariniz dini oz yasayan insanlar icinde iki şıklı bir yanlış zaten.

Bana göre örtünmenin hiç bir anlamı yok. Din kavramı ya da bir tanrı kavramıda yok. Ama bildiğim bir şey var ise oda bilinenin bile tam olarak bilinmemek istenmesi. Ne yaparsanız yapin o raddeye inmek istemiyorsunuz :) neden inesinizki dimi. Seytani sevindirmek istemesenizde en kadim zamandan bu yana yapilan anlasma giderek seytanin tarafina donuyor dinlerin anlattiklarina bakarsak.

Hadi beni geçin abi allahsız kitapsızın tekiyim ama en azından sunu kendinize itiraf edin " aga be istiyorum ama istemiyorumda yani yaslaninca belki "
Dogru ortunmek nedir diye yazdiginizda tam olarak ortak fikir budur abi. Eger bu sekilde giyinmiyorsaniz yanliştasınız bunun alternatifi yok abi
images (4).jpeg

örtünmeden gezdiğiniz tum vakitlerin günah olduğunu hatirlamaniz dileği ile..
o yuzden kimseye karismaya hakkim yok ki kimin nasil giyindigi beni ilgilendirmez. Ama işiniz zor oportünist abilerim ablalarim benden soylemesi

Son düzenleme:
Ayette dediği gibi giyinse yobaz giyinmese modern sadece konuşmak için konuşuyorsunuz

Çarşaf giyene bin tane şey dersiniz. Ama nerdeyse çarşaf giyilmiyor diye de eleştirirsiniz. Ay bunlar nasıl kafalar

• Beğen
Tepkiler: ne
Geri