Tereyağının fazla sarı olması iyi bir şey midir?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Tereyağının aşırı sarı olması iyi bir şey midir?

foto05298730850.jpg

Evet
Karoten miktarının yüksek olduğunu gösterir.
Bu da daha organik olduğuna bir işarettir.
Bu sebeple marketlerde hazır tereyağlarını incelediğiniz zaman genelde açık sarı olduğunu görürsünüz.​

Evet. Doğal olduğunu gösterir.

beni tam tersine çok sarı olması işkillendiriyor, esmer ekmeğin pekmezle karartıldığını biliyoruz sonuçta. ayrıca kastamonu'dan el yapımı tereyağı almış annem ve o gayet beyazdı mesela. bilemiyorum çok güvenmeyin bence sarı tereyağına da:d

ben kendi tereyağımı kendim yapıyorum, kar beyaz ama organik :honk:

O kadar basit bişey değil o ..
Sütün yağ miktarı değiştirir koyulugunu ama bu daha iyi daha kötü yargisini getirmez

Birde bir gıda az organik çok organik olmaz
Organiktir yada kimyasal kullanılan tarlalarda otlayan ineklerin sütüyle yapılmıştır

Yahu kimyasal bir boyayıcı madde katarlar ve sarı yağ elde edeler. Bu yüzden sarı olması kesin kanıt değildir. Lakin doğadan otlarla beslenen bir hayvandan elde edilen yağ sarı olur. Saman ve yapay yem ile beslenenhayvanın hormonal yağı beyaza çalar. Bu böyledir. Annesi almışmış. Benim doğup büyüdüğüm köyde elektrik bile yoktu daHA. Zaten sonradan elektrik ve teknoloji olan yere gittiğimizde gördük (ebemizinkini).

O kadar basit bişey değil o ..
Sütün yağ miktarı değiştirir koyulugunu ama bu daha iyi daha kötü yargisini getirmez

Birde bir gıda az organik çok organik olmaz
Organiktir yada kimyasal kullanılan tarlalarda otlayan ineklerin sütüyle yapılmıştır

Koyu tereyağlar daha tercih edilebilirdir. (ß- karotenden dolayı)
Açık olanlara direk zararlı/faydasız diyemeyiz elbette.
Rengini de ß-karoten verir.Süt yağında az ß karoten varsa sarılık oranında artış bekleyemeyiz.
Merdivan altı ürünlerindeki katkı maddeleri de var bir tek kimyasal otlatmayla olmuyor.

bildiginiz güvendiginiz yerlerden alın yada markalı yağ kullanın T yagında cok dolaplar donuyor cünkü renginden anlasılmaz.

Bize yakın bir köyde ayrandan yayık şeklinde yapılıyordu. O bembeyaz oluyordu. Sanırım o keçi sütüydü. İnek sütünden aldıklarımız sarı oluyordu.

Biz ayrani yayip uzerinden topluyoruz acik sari oluyor, durdukca yani bayatladikca sarariyor. İnek sütü.

İsterseniz size bi before after yapayim .p.

Teteyag dedigin beyaz yada sarimsitirak olur. Köyde buyuyen birisi olarak ..

Geri