Tek başına korku filmi izlemek

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
İt filminin orijinalini çok severim ama tek izlediğim için yıllarca palyaço fobim vardı.

Severdim bir zamanlar ama şu an hatırlamıyorum bile en son ne zaman korku filmi izlediğimi.

oldskool youtubers'lar hatirlar ''6 gece terk edilmis cinli bir evde kalmak'' gibi videolarin verdigi zevki (acayip komikti ustelik).
tek basimiza korku filmlerini izlemiyoruz artik, sarmiyor, bizler direkt o mekana gidiyoruz ve:

Ne sacma ya su korku filmi..
Korkunun ve zevkin ayni dürtüden uyandirildigi göz önünde bulundurulsa..avrotik izlemek daha mantikli.

İşıkları kapatıp tek başına izlemek zevkli oluyor :emoji_bust_in_silhouette:

ya hahah uygun konu bulamadim. bu yuzden buraya birakiyorum:

iste bu kadinin yaptigini yapamayan aktor/aktrisler var. props for the husband btw.

İlkel cocukluk hafizamda bile yaptigim hede.
Timsaha "ye onu ye ye" diye tezahurat verirken annem kafama yastikla vurup vcdyi kapamisti.

helal olsun onlara ne diyebilirim… ben kendini korkutangillerden olarak bin kişiyle bile izleyemem :((

filmlerden korkma katsayısının izlediğimiz ekranın büyüklüğü ve ses yoğunluğuyla da ilgisi var. laptop'ta izlerken her şeye çok hakimiz; gerektiğinde videoyu küçültüyoruz, gerektiğinde durduruyoruz, sesi kısıyoruz, başka tab'a geçiyoruz, başka uygulamaya giriyoruz vs. hakeza tv'de de gerektiğinde durdurup sesi kısabiliyoruz. kalabalık izlerken bunlar yapılmasa da tek başına izlerken yapılıyor. o yüzden bi nebze gerilimi düşürüyor bu es'ler.

eğer gerçekten korku filmi ile gerilmeyi seven varsa tavsiyem hafta içi öğlen seansına sinemada bilet alsınlar. koca salonda tek başlarına veya birkaç kişi ile birlikte izleyecekler muhtemelen. işte o zaman insan kocaman ekrandan ve inanılmaz gürültülü sesten etkileniyor, film de biraz ürkütücüyse gerim gerim geriliyorsunuz.

Ben izleyemem. Değil tek yanımda 20 kişi olsa izleyemiyorum.

Yalnız yaşayan biri olarak her türlü filmi yalnız izlemek zorunluğu var. Korku filmleri zaman zaman sessiz zaman zaman da aşırı bir gürültü oluşacak sahnelerden oluştuğu için ani hareketler oluşturuyor insanda. Ben normalde ışıkları kapatıp loş ışıkta izlerim. Normalde korkmam ama bir gün yine izlerken sessiz bir sahnede, mutfakta kedimin tabakları düşürüp odaya koşması bana Yusuf Yusuf ettirmesi ile ilk defa korkmuştum.
İstemsizce kahkaha atıp küfür etmiştim :)))

Küçükken kafamı demir pencereye gömdüğümü hiç unutmayacağım sjsj
Ama hala da izlerim. Beni sadece olma ihtimalini düşündüğüm filmler korkutuyor.

şöyle güzel bir korku filmi önerinde izleyelim ciddi korku olsun ama öyle bagırıp cıglık atan tarzda deil Dabbe gibi bruh :D

Ben çok severim korku tarzı filmleri, ama bu tarz filmler tek çekilmez be..

tek basima evde korku filmi izlerken ben:
9:23-9:34

jumpscare sahnenin adım adım geliyorum dediği yerlerde parmak arasından bakıp ekranı daraltıp korkumu azalttığım doğrudur. bunu bir tek ben yapmıyorumdur diye düşünüyorum.

Geri