tecavüz suçlularının bilimsel deneylerde kullanılması

Konu sahibi son olarak 299 gün önce görüldü
fikri hakkında ne düşünürsünüz? idam tartışmaları sürüyor ama idamın en büyük handikabı geri dönüşün olmaması. bu noktada bir kişinin bile haksız idamı korkunç bir olay olurdu. bu pedofili/tecavüzcü sapıkların bilimsel çalışmalarda, ilaç deneylerinde vs. kullanılması fikrini düşündük dün bi arkadaşımla. hayvanlar yerine bunlar kullanılabilir ve ilacın insan bedenine vereceği tepki gözlemlenebilir. idam yerine bu tip bir uygulama çok daha faydalı olmaz mıydı? idam hakkındaki fikirleriniz neler? bir kere öldürmektense yaşarken her gün ölmeleri bana çok daha mantıklı geliyor.

Gayet mantıklı.

Bir kobayın canı tecavüzcüden daha kıymetli olmalı.
Hem de %100 sonuç alınır.

İnsanlık suçudur.

Suçu ne olursa olsun, en büyük ceza müebbet olmalıdır.

Bilimsel deneylerin hepsi işkence de içermiyor.
Genelde idam gibi direkt ölümle sonuçlanır ya da az hasarla atlatır.

vücut bütünlüğü ile ilgili bazı durumlar var sanırım ama idam getirilme konuşuluyorsa bu yasaya da düzenleme getirilebilir. sadece tecavüz suçlularını kapsayacak bu durum ile ilgili hassasiyet gösteren olmaz heralde. yine de hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir tabii.

Idama karsiyim kaldi ki idami tecavuzculer icin getirmiyolar bana gore . ( o baska bir konu)
Ama yillar once bir kitap okumustum, sapik , psikopat bir tecavuzcunun hayatini anlatan psikolojik bir romandi.
"Kunduraci" yasadigi travmalari, cinsel hayatindaki sorunlari, cinselligini durten nesneler
ve bunlarin onu neden durttugunun analizi yapilan bir kitapti.
Acirken buluyor insan kendini, ki romana nefretle basliyorsunuz cunku Isa istedi diye cocuklari kesen,
tecavuz eden igrenc bir karakter ele alinmisti.
Kurbanlarini oldururken yaptigi her detay anlatildigi icin korkunc bir ofke duyuyorsunuz.

Sonra okudukca bir seylerle yuzlesiyor insan.
Yani tecavuz toplumsaldir. Bireye indirgedigimizde sorunu cozebilcegimizi zannetmiyorum.
Toplum iyilestirilmeli diye dusunuyorum.
Bunlari teker teker bilimsel deneylerde kullansak bile cozume ulasamayiz ve emin olun
digerlerinde de bir yaptirim uygulamaz.
Cunku karsinizdaki saglikli bir ruh , saglikli bir dusunce degil. Cok baska bir sey var icinde.

Bilmiyorum ki. Ama imha edilmemeli. Aziz Nesin'in "Surname"si de bu konuda guzel bir kitaptir.
Idamin neden olmamasi gerektigini anlatan.

Simdi yasanan korkunc bunun farkindayim kisisel olarak baktigimda evet ,
ama hukuk bunun icin var zaten bunun icin olmali.
Bir seyleri gercek anlamda iyilestirmek icin olmali. Yok etmek icin degil.

Mikemmrl fikir malumatrurus

Nerdenbakil ettin.

clair hanım biz de zaten kesinlikle idama bir alternatif düşüne düşüne bu fikre ulaştık. ama dediğim gibi vücut bütünlüğü olayı var. :nopsrn: bu uygulamanın da bir caydırıcılığı olacağını düşünmüyorum da, en azından murat'ın da dediği gibi bir kobay farenin canını bunlarınkinden daha değerli buluyorum.

edit: eee sizin daha iyi önerinizi alalım classic bey, idam mı yoksa? :ddd

Hayir ya idam zaten gelemiyor ama bu mukemmel fikir gercekten.

Farelerin yerine denesinler iste bunlarda.

Kişinin onayı olmadan yapılan her şey suçtur. Suçlu da olsa bir kişinin bedeni üzerinde yapacağınız her türlü fiziksel müdahale insanlık suçudur. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa her beden kobay olur. Düşüncesi bile saçma :)

Kişinin onayı olmadan yapılan her şey suçtur. Suçlu da olsa bir kişinin bedeni üzerinde yapacağınız her türlü fiziksel müdahale insanlık suçudur. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa her beden kobay olur. Düşüncesi bile saçma :)

ben de sizi bekliyodum :p idam için de aynı şey söylenilebilir mi peki? :nopsrn:

İnsanlık suçu sadece işkence ile mi oluyor? İnsanları zorla kobay olarak kullanmak insanlık suçu değil mi?

Fakat burada söz konusu bir tecavüzcü.
Bir çocuğa tecavüz ederek öldürmüş biri kullanılabilir dedim.
Seni de yadırgamıyorum çünkü insani bir yaklaşım sergilediğine inancım tam.
Asla asla yapmam dememeli insan.Hayat insanı öyle bir noktaya getiriyor ki, akla hayale gelmeyecek suçlar işleyebiliyor.Tecavüzcünün nasıl o hale geldiği de önemli fakat ben saf kötülüğe inananlardanım.
Bir insan saf kötülük yapabilir,tarihte örneği de çok.
Başa gelmeyince anlayamıyor insan.
Söz konusu büyük bir faydayı hedeflemekse kuru idamdandan daha mantıklı geliyor.
Canice de gelmiyor.

Haci abi bazilarinin tipinden pislik akiyo resmen duzelmez onlar. Deney icin ideal tipler. .p

Hapishanede cezasını kesiyorlar zaten. Bence olabilir olmalı hatta.

Fakat burada söz konusu bir tecavüzcü.
Bir çocuğa tecavüz ederek öldürmüş biri kullanılabilir dedim.
Seni de yadırgamıyorum çünkü insani bir yaklaşım sergilediğine inancım tam.
Asla asla yapmam dememeli insan.Hayat insanı öyle bir noktaya getiriyor ki, akla hayale gelmeyecek suçlar işleyebiliyor.Tecavüzcünün nasıl o hale geldiği de önemli fakat ben saf kötülüğe inananlardanım.
Bir insan saf kötülük yapabilir,tarihte örneği de çok.
Başa gelmeyince anlayamıyor insan.
Söz konusu büyük bir faydayı hedeflemekse kuru idamdandan daha mantıklı geliyor.
Canice de gelmiyor.

Ben ne olursa olsun, ne suç işlerse işlesin en büyük cezanın müebbet hapis olması gerektiğini savunanlardanım.
Ve yine insan için bence en ağır ceza müebbet hapis cezasıdır. Ömür boyu bir daha özgür olamayacak. Öldürmek anlık cezalandırmak gibi geliyor.

Ben ne olursa olsun, ne suç işlerse işlesin en büyük cezanın müebbet hapis olması gerektiğini savunanlardanım.
Ve yine insan için bence en ağır ceza müebbet hapis cezasıdır. Ömür boyu bir daha özgür olamayacak. Öldürmek anlık cezalandırmak gibi geliyor.

En kötüsü bu mantığıyla yazıyorsanız sizinki de bir insanlık suçu o zaman.
Kimsenin başına gelmez dilerim.
Yürekleri alev alev yanan anne babalara,hayatları yerle bir olmuş kadınlara sormak lazım bir de.

En kötüsü bu mantığıyla yazıyorsanız sizinki de bir insanlık suçu o zaman.
Kimsenin başına gelmez dilerim.
Yürekleri alev alev yanan anne babalara,hayatları yerle bir olmuş kadınlara sormak lazım bir de.

O Zaman hiç cezalandırmayalım. Ayrıca o insanlık suçu olmuyor, medeni kanunlara göre cezalandırma oluyor.

Hukuk, insanı yaptığı suçtan ötürü cezalandırmak için özgürlük haklarına el koyma kararı almış bir şekilde. Bana göre de en mantıklısı bu. Hangi acılı bireye sorarsan sor, mutlaka suçlunun canı yanacak şekilde cezalandırılmasını ister. O zaman en ufak bir suçta bişe karşı tarafı öldürelim?

İdam verilmesi çok büyük bi karar
Tecavüz suçunun cezası hadım olmalı

clair hanım biz de zaten kesinlikle idama bir alternatif düşüne düşüne bu fikre ulaştık. ama dediğim gibi vücut bütünlüğü olayı var. :nopsrn: bu uygulamanın da bir caydırıcılığı olacağını düşünmüyorum da, en azından murat'ın da dediği gibi bir kobay farenin canını bunlarınkinden daha değerli buluyorum.

edit: eee sizin daha iyi önerinizi alalım classic bey, idam mı yoksa? :ddd

Kesinlikle anliyorum hak veriyorum benim tam tersine onlarin bedensel butunlugunu tehlikeye atmak gibi kufurbaz fantezilerim var icten ice :)
ama iste bireysel dusuncelerle toplumsal isleyis arasinda bir fark olmasi gerekiyor.
Mesela ozellikle "Taciz" sorunu ele alinarak hukukta yasal degisiklikler yapilmasi bile garip.
Hukuk dedigimiz seyin bir butunlugu olmali "adalet" dedigimiz olgu bu sekilde dogru isleyebiliyor.

Malesef sorunumuz ulkede hukuk dahil butun sistemin cokmesi. Kaldi ki suc oraninin artmasinin nedeni de bu.
Nerden tutayim bilmiyorum ki; Ince'cik bir umuduz da kalmadi :)

Ama Taciz'in caydirici bir cezasi olmasi cok zor.
Cunku bu psikolojik bir suc , hirsizlik, dolandircilik veyahut herhangi bir suc degil. "Psikolojik" bozuklugu olan bir suc.
Farkli bir boyutta, kafasinda yaptigi butun vahsetleri legalize etmis normallesmis arizali bir dusunce var.
Yaptiklarini bu temele oturtuyor muhtemelen bilemiyorum.
Werner arkadasa katiliyorum omur boyu hapis olmali rehabilite ile birlikte.
Kisisel gorusum sabun yapmak tabi.

Geri