Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sadelik şıklıktır sloganı ile çok ses getireceğine inandığım, kadınların başucundan ve çantalarından ayırmayacağı bir kitap Aysun Kaba ile Stilini Keşfet!
Sizi tanıyabilir miyiz?
Moda yazarı ve stil danışmanıyım. Bugün Gazetesi yazarıyım. Ayrıca her perşembe Sabah Ankara ekinde Ankaralı hanımlarımız içinde yazıyorum. Ankara'da yaşıyorum Netvizyon Vizyon Akademi'de stil eğitimleri veriyorum… Kişilerin hayatına dokunuyorum, evlerinin içine giriyorum, değişimden sonra yüzlerindeki tebessümü gördüğümde de çok mutlu oluyorum.
Peki nasıl başladınız bu yolculuğa?
Küçüklüğümden itibaren giyim, moda ve stil konularına çok meraklıydım. Aldığım her kıyafeti kendime göre uyarlamayı çok severdim ve bu hala da böyledir. Tabii babamın ve ailemin gelişmiş zevklere sahip kişiler olmasının çok önemli rolü vardır. Görsel zevkler ve yaşam gustosu aslında doğuştan gelen şeylerdir. Önemli olan da onu geliştirmesini bilmektir. Ben tercihimi aşktan yana kullandım ve 19 yaşında harika bir evlilik yaptım ve harika bir oğlum var. Herkeste olmayan dokunuşların kendimde olduğunu hissediyordum. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok seminer ve work-shoplara giderek kendimi geliştirdim. Bu konuda akademik kariyerime devam edemedim ama zevk sahibi olmanın, görsel zevkleri gelişmiş biri olmanın avantajlarını kullandım.
Sizce stil nedir?
Moda geçer stil kalır. Stilinizle konuşulun, stil kişinin kendisini sevmesiyle başlar, büyür ve gelişir. Her kadın ve erkeğin kendi stilini keşfetmesi gerekir. Sizin her gittiğiniz ortamda ışıldamanızı sağlar. Stil bir özgüvendir. Özgüvenin adına ne derseniz deyin, yaşla ve zamanla kaybolmaz. Stil renklerle çizgileri bir araya getirip kişilere beğendirmekten çok şey ifade eder. Dolayısıyla giysilerinize biçim oluşturmaktan çok daha fazlasını yapmaktır.
Peki ya şıklık?
“Şıklık üzerinizdeki kıyafetten çok bir kişilik meselesidir” der Jean Paul Gautier. Ama ben yine dönüp dolaşıp stil meselesine gelmek istiyorum. Kendinize ait bir tarzınız olmalı, başkası gibi olmamalısınız. Stil ne çok güzel olmakla, ne fit bir görünümünüzle, ne de marka giyinmenizle olabilecek bir şeydir. Stil farklı şeyleri bir araya getirmek, çaba sarf etmeden yani çabasız şık olarak, sadeliğe önem vererek, doğal olmak, pozitif gülüşlerinizin olması, gerçekten en güzel aksesuar gülüşünüzdür. Bir kıyafet üzerinize giydiğinizde yüzünüzde gülümse oluşuyorsa, işte giydiğiniz kıyafet size en yakışandır. Bunu unutmayın.
Stil sahibi olmanın yolları nelerdir?
Sonuç odaklı değil süreç odaklı olun ki yapay olmayan doğal ve hissedilmiş bir 'siz' ortaya çıksın. Unutmayın giyinmek bir sanattır ve beden kadar ruha da iyi gelir. Aynanın karşısına geçip de kendini seyrederken, güzel, şık bir kişiyi gören, şüphesiz ki dağınık ve bakımsız bir insan görenden daha mutlu olur.
Aysun Kaba ile Stilini Keşfet kitabında kadınlar neler bulacak?
Kitabımın amacı kişilerin stillerini keşfetmeleri, içlerindeki sesleri dinlemeleri, sevdiği işi yapmaları ve kitabımın püf noktası mutluluk; mutlu olan bir kişinin kıyafetini de çok iyi taşıyacağını ve ışıldayacağını anlatmak istedim.
Şık giyinmenin sırları,nasıl şık giyinmeliyim,şık giyinmek için ne yapmalıyım,stil sahibi olmak istiyorum.
Tercihinizi her zaman klasik ve zamansız parçalardan yana kullanın. Eğer giydiğinize pişman olacağınız bir elbise satın alırsanız bunu hayatınızın sonuna kadar unutmazsınız. Bu nedenle özellikle davetlere ya da önemli yerlere katılırken her zaman şık olduğunuzdan emin olacağınız parçalar seçmeye özen gösterin.Aynı gelinlikte olduğu gibi bir davete giderken de seçeceğiniz renk asla tercih etmediğiniz bir renk olmamalı.
Güzel ve alımlı gözükmek için kendinizi rahat hissettiren ve daha önce giydiğiniz renkleri tercih edin. İnsanların elbisenizi değil, sizi görmesini sağlamalısınız.Davet için hazırlanırken hava koşullarını dikkate almalısınız. Yoğun ve koyu renkler her zaman vücut hatlarınızı daha çok ön plana çıkarır. Bu nedenle yoğun renkler tercih ederek şıklığınızı garanti edebilirsiniz. Fakat davet gündüz vakti yapılıyorsa ya da bir yaz akşamı için yemeğe çıkacaksanız bunun için açık renkler ve pastel tonlara yönelmelisiniz.Aksesuar konusunda en önemli olan şeylerden bir tanesi minimalist davranmak hatta mümkünse hiç kullanmayın.
Aksesuar yerine eskortunuzun cebine koyacağınız parlak renkli bir rujla idare edin. Çünkü aksesuarları ne kadar az tutarsanız elbisenizin şıklığı o kadar ön plana çıkar.Ayakkabı denince şu sıralar akla ilk gelen isimlerden biri Charlotte Olympia siz de ünlü tasarımcının ayakkabılarıyla şık olabilirsiniz.
-Vücudunuzu iyi tanımak lazımdır. Bedeninizi ve beden ölçülerinizi iyi bilmek gerekir.
-Rahat ve sempatik tavırlar için spor tarz birebirdir.
-Renkli kıyafetler ve aksesuarlar ile bu tarz için sık sık beraber olacaksınız.
-Saat ve ayakkabılar bu tarzın A & B'sidir.
-Adından da anlaşıldığı gibi bu tarz için spor şarttır. Çünkü bedenin fit görünmesi + katar.
-Ayakkabı model ve renk çeşitliliğinin dolabınızda çok olması gerekir.
*****Örneğin: Superga, Vans, Adidas, Tiger gibi.*****
-Ayakkabı ve saat renklerinin birbirlerini bir yerden(renkten veya desenden) tutması gerekir.
-Gözlük seçimi rahat çerçeveli yapılmalıdır.
*****Örneğin: Rayban-wayfarer*****
-Spor tarzda dolabınızı tamamen kullanabilirsiniz lakin bu işin ayrıcalığı UYUM'dur.
-Parfüm seçimi hafif bir koku yapılmalıdır.(Tütün,ağır anasonlu kokulardan uzak durun)
*****Örneğin: Lacoste-red*****
-Gömleklerin oduncu veya farklı kareli desenlerde spor kesim olması gereklidir.
-Saat kordonlarına dikkat ederek alın.
-Dolabınızda mutlaka bir koyu renk kot pantolon bulundurun.
-Bere seçimi size kalmıştır. Gömlek ile kombin edilebilir.
-İpten kolyeler, ipten bileklikler takabilirsiniz.
-Numarasız hoş çerçeveli gözlükler kullanabilirsiniz.
*Bu tarza uygun olabilmeniz için gerekli etmenler;
-Vücudunuzun siyah, kahverengi, gri gibi tonları kaldırabilmesi gerekir.
-Ağır tavırlar sergilemeniz ve klasik tarzınız olduğunu unutmamanız lazım.
-Çoğu açık renkli kıyafetiniz ile vedalaşın.
-Kravatlar ile aranızı iyi tutun.
-Saatlerinizin klasik ve klasik tarz ile uyum içerisinde olması gerekir.(Kordon,desen vb.)
-Vücudun kıyafetleri kaldırabilmesi için spor yapılması gerekir.(Fitness vb.)
-Kemer çeşitliliğinin çok olması gerekir.
-Gözlük seçimi size kalmıştır ama siyah, kahverengi tonları seçmek en doğrusudur.
-Ayakkabı seçimi kundura tercih edilir. Deri olabilir, kumaş kaplama olabilir.
-Renk tonlarını tutturmak bu tarzda basittir.
-Giyim yapılmadan önce ana renk seçilmelidir.
-Örneğin; Ana renk siyah seçtiniz..
----Beyaz gömlek--- Siyah ceket --- Siyah kot veya kumaş pantolon --- Siyah kundura veya kaplama ayakkabı --- Siyah kordonlu saat --- Siyah çorap --- Siyah ve koyu gri veya altın sarılı desenli kravat --- Siyah çerçeveli güneş gözlüğü veya numaralı gözlük... tercih edilmelidir.
-Boyunuz kısa ise ayakkabı uçları sivri veya küt olmalıdır.
-Boyunuz uzun ise ayakkabı uçları oval veya yuvarlak olmalıdır.
-Uzun boylu iseniz çizgili ceket,pantolon,takım elbise giymeyin. Bu sizi dahada uzun gösterir ve hoş kaçmaz.
-Parfüm seçimi doğru yapılmalıdır. Orta veya ağır bir koku seçilmelidir. (Tütün kokusundan uzak durun)
-Ceket üst cebine uygun renk ve desenli mendil koymaktan çekinmeyin.
-Öz güveniniz tam olmalıdır.
-Meyve, sebze ürünlerini sık tüketin.Spor yaparken, sağlıklı beslenmelisiniz.
-Saçlarınızı 3,4 numaralı makineye vurdurabilirsiniz veya fön çektirebilirsiniz. Sabit bir kuaförünüz olsun.
-Kahverengi ve tonları giyindiğiniz zaman saat ve ayakkabı deseni tutturun.
-Papyon,kravat iğnesi gibi şeyleri kullanmaktan çekinmeyin.
Hayata mı küstünüz ? Hayır hayır yapmayın !.. Şunu unutmayın her insan değerlidir ve yeteneklidir.
Aynada gördüğünüz değil hissettiğinize bakın… Aynalar yansıtma araçlarıdır. Öncelikle sizin ruh halinizi yansıtır, görmek istediğinizi görüyorsunuz … Yine de yeni bir tarz mı istiyorsunuz ?
Elbette hemen başlayabilirsiniz. Spor aktivitelerine, daha az yemek yemeye , beslenme alışkanlıklarınızı, davranış biçiminizi, hareketlerinizi , yürüyüşünüzü, konuşmanızı ve dış görünümünüzü değiştirmeye hazır mısınız ?
Öncelikle bilmeniz gereken ÖZGÜVEN VE İSTEK OLMADAN bir tarz sahibi olamazsınız. Özgüven olmadan tarzınız kopya izlenimi verir. Düzenli spor yapmak ve kalite takılmak elbette çok gerekli.
Ancak düzenli spor yapabilseydiniz muhtemelen bu yazıyı okuyor olmazdınız .
Bunun yerine daha pratik yolları denemek hem devam ettirilebilir hem de daha kolay...
Eğer ailenizle birlikte yaşıyorsanız farklı bir program uygulamalısınız. Anne ve babalar genellikle çocuklarının zor bir süreçten geçmelerini , zayıflamalarını istemezler , sağlık problemleri yaşayabileceğini düşünürler. Babalar oğullarına karşı anneler ise kızlarına karşı katı gibi görünseler de, tarz değişikliği yolunda en iyi arkadaşınız onlar olacaklardır…
Programınızı sürekli ertelemeyin…bir tarih belirleyin
Koşuya başlayacak bir atlet gibi önce tek ayağınızı geri atmanız daha sağlıklı bir koşu sağlayacaktır size… Bu nedenle dış dünyanızdan sizi olumlu olumsuz etkileyen olaylardan başlayın o halde… onların etkisinden kurtulmadan doğru bir başlangıç yapmak çok zor.
Dış dünya ile bağlantınızı yenilemeniz için bağlantıyı yeniden başlatmanız gerekiyor. Yani kısa süreli bağlantıyı kesmeniz gerekiyor.
1. Bir süreliğine kendinize daha fazla vakit ayırın ve tüm alışkanlıklarınızdan, arkadaş toplantılarından taviz verin. Bu hareketiniz sizi kendiniz için bir şeyler yapmaya yöneltecektir. Elbette ailenizden ve arkadaşlarınızdan tamamen kopmayın. Geçici olarak mesafeyi bir süreliğine artırın.
2. Müzikle yaşamaya çalışın favori bir şarkı seçin bu size değişim içerisinde olduğunuzu hatırlatacaktır.
Küçük bir simge edinin bir kolye, yüzük, vs.. veya bir poster gibi...
3. O simgeyi gördüğünüzde yemek ve giyim tarzınızı değiştirmeniz gerektiğinizi hatırlayacaksınız.
Arkadaşlarınızdan uzak olmanız ise size zamanınızın az olduğunu "Onlara yeni ben olarak görünmeliyim" bilincini size her geçen gün benimsetecektir.
4. En önemli iki değişiklik ise fazla kilolar ve saçlar. Kilolardan kurtulabildiğiniz kadar kurtulun. gerisini elbise değişikliği ile halledebilirsiniz. Kesinlikle etkisi olacaktır. Özgüven çok önemli !!!
Saçlar konusunda ise kesinlikle günlük bakım yapmalısınız.