Tarikat ve tarikatçılık

Konu sahibi son olarak 2621 gün önce görüldü
hayır kanunu söylüyorum kanunen cemaat tarikat kurmak yasak bende kanuna uyuyorum bir cemaate tarikate mensup değilim biz burada sadece dini bilgi paylaşıyoruz

ğleyn ben kim tarikat kurmak kim :o1: dalga geçiyom forumsal imamı :cici::ask:heavenly::hih:

''Önce ilm, sonra tarîkat''
Her mü’mine önce lâzım, birinci farz olan şey, îmânı, farzları, harâmları öğrenmekdir. Bunlar öğrenilmedikce, müslimânlık olamaz. Îmân elde tutulamaz. Hak borcları ve kul borcları ödenilemez. Niyyet, ahlâk düzeltilemez ve temizlenemez. Düzgün niyyet edinilmedikce, hiçbir farz kabûl olmaz. (Dürr-ül-muhtâr) daki hadîs-i şerîfde, (Bir sâat ilm öğrenmek veyâ öğretmek, sabâha kadar ibâdet etmekden dahâ sevâbdır) buyuruldu. (Hadarât-ül-kuds) müellifi, doksandokuzuncu sahîfede diyor ki, (İmâm-ı Rabbânîden (Buhârî), (Mişkât), (Hidâye), (Şerh-i Mevâkıf) kitâblarını okudum. Gençleri ilm öğrenmeğe teşvîk ederdi. Önce ilm, sonra tarîkat buyururdu. Benim, ilmden kaçındığımı, tarîkatden zevk aldığımı görünce, hâlime merhamet ederek, kitâb oku! İlm öğren! Câhil sofu, şeytânın maskarası olur, [Rütbetülilmi a’ler rüteb] ya’nî, rütbelerin en üstünü, ilm rütbesidir buyurdu).
NOT;
İlim Ehl-i sünnet alimlerinin kitaplarından okuyarak öğrenilir. Osmanlıdan hemen sonra islam üniversiteleri yani medreseler kapatıldı. İslam alimi neredeyse yetişmez oldu. Şimdi Osmanlı kütüphanelerindeki din kitaplarının düzgün tercümelerini okuyan dinini doğru öğrenir. Dinini doğru öğrenmeyen sofi şeytana maskara olur.
Aşık Yunus eydür;
Dervişlik olaydı zura ile hırka
Bizde alırdık otuza kırka

Ben sana güveniyorum
Neden olmasın
Memnuniyetle:)

bir konu bu kadar ..ç edilirdi elbirliğiylen becerdik biz harikayız :hello: not 1 bacaklarının önden yandan yukardan aşağıdan çekip adresime şeyytirebilirsin sana geri döncem :p :asd::o1::o1:

Tarikat diye İslam'ın bir şartı yoktur. Yeni yeni şeyler eklemeyin.
Tarikata günahkar olarak girip müşrik olarak çıkma gibi bir tehlikeniz de vardır.

Tarikate girenlerin bir çoğuna bakıyorum şirke bulanmışlar. Bu açıdan tarikate girmemek bir açıdan gerekliliktir.
Allah bizi şirke bulaşmadan iman etmiş kullardan etsin.

Geri