Tanrı seni seviyor, o yüzden cehenneme atacak !

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
En mantikli yorumu climax yapmis.
Bu mantiktan mantik türetebilinir ve sonu ne kadar mantiksiza baglanir..mutsuz son..yine basa dönmek olur.
Sonsuzluk bunu gerektiriyor.

Geleceği düşünerek yaşayamam :p

korka korka cennete gidecegine oynaya oynaya cehenneme git yavrum diye bir yorum okumuştum zamanında

değerli kardeşim pitre, tarihle ilgili yazdığın ve bazıları yanlış olan konulara değinmeden yorum atayım. :)

herşeye hükmeden bir tanrı var diyorlar, geçmiş ve gelecek de dahil. (yani zamana)

bu iddiaya göre tanrı, geçmişte yaşadıklarınında sorumlusu olmuş oluyor, gelecekte yaşayacaklarınında. zamana ve dolayısıyla zamana bağlı olaylara hükmeden bir tanrı.

yani önüne çıkacak iki yol tesadüfen oraya çıkmıyor, onları çıkartan da tanrı. istediğini seçmekte özgürsün deniliyor ama 'zamana ve dolayısıyla olaylara hükmeden, seçileni ve sonucunu kesin olarak bilen' tanrı, seçtiğin yoldan ötürü seni cehennemde yakıyor. tabi insan soruyor; hani tanrı istemese yağmur bile yağmaz idi.

herşeye hükmeden, kaderi yazan, insanı özel bir varlık olarak yaratan ve insanın seçimlerinede hükmeden ve gelecek dahil herşeyi bilen bir tanrı, yanlış dediği yolu seçtiği için insanı yakıyor. bu sizede biraz garip gelmiyor mu?

ben burda tanrıyı yargılamıyorum , olaydaki mantıksızlığa parmak basıyorum. mantıklı olan; geleceği göremeyen ve hür iradeye hükmedemeyen ,sadece yaratan bir tanrının var olması olurdu.

işte buna benzer çok sayıdaki sebeplerden dolayı, biz ateistler evreni tasarlayan ve yöneten birinin olduğunu düşünmüyoruz.
Eksik bilgi ile yola çıktığın çok belli her şeyi bilen bir yaratıcı Allah olduğu mutlaktır senin anlamadığım konu şu madem her şeyi biliyor bu kadar acı ızdırap haksızlığın için yaratmış diyorsun Kendi kafana göre ben sana şöyle diyeyim Hani kader konusu var ya Allah insanlara bir seçenek sunmuştur bu konu Külli irade ve Cüzi irade olarak ele alınır Külli irade insanın doğumu ve ölümü bu değiştirilemez ancak Cüzi irade insanın apaçık deliller ve uyarıcılar dahilinde gördüklerine rağmen seçeceği yol hakkındadır Yani insanlar doğruyu güzel olanı duymuşlar görmüşlerdir buna rağmen kötüyü seçme hakları var işte Allahu Teala Dudullu seçenlere seçmeleri için uğrayacakları Çetin ızdırabı haber vermiş ve söylemiştir. Bu konuda bizim en ufak bir tereddüdümüz yok. Ateist düşüncedeki insanlar hala neyin kavgasını yapıyor anlamış değilim bir şeyin yok olduğunu söylemek bile onun var olduğunun ispatı değil mi sence? Bu konular öyle İlgi çekmek yok benim belli görüşlerim var diyerek laf söylemek ile olmaz. Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti nedir biliyor musun. İKRA, yani oku demektir burada okumak sadece kelime telaffuzu değil Dikkatini çekeyim anlamları hayatı keşfetmek anlamaktır henüz insanoğlu parmak izinin sırrını çözememiş ken yani her şeyin bir mutlak yaratıcısı olduğunu kabul etmiş iken nasıl oluyor da siz bunu inkar edebiliyorsunuz anlamak imkansız. Dünyada kaç milyar insan var diyelim ki 7 milyar parmak ucunda gizli olan hazine 7 milyarda bir tek sende var Ne Senden önceki 7 milyar da vardı bu iz ne de senden sonraki 7 milyar da olacak. Bu eşsiz bir yaratıcının varlığına delalet etmiyor da neye işaret ediyor bana söyle bakalım hadi...

Yok , olsa bile konusmaya yada iletisime gecmeye calismiyor gibi.
Yada baska meseleler ile ugrasiyor.
Ama olmasi icin bir neden de yok.

Forumun yarısı ateist olduğunu söylüyor hanımefendi.
Onu demeyen de deistim diyor.Ben şahsen anne babadan olmasa da müslüman olurdum.
Kurbanda kavurmaya dayanamıyorum çünkü.

Napsın ayet mi indirsin sana ay Gökan çen bana trip mi atıyoçun çen gel bakalım cennetimin en hoş köşesine diye
Bana ayet indirse o kadar din adami , isid yada hizbullah

- lan biz cihad yapiyoruz bize inmiyor bu kim lan! Diye ortaligi ayaga kaldirmaz mi? Kesilen onca kafa , kendisini patlatan canli bomba yada domuz bagi ile olenlerin ruhu pesimi birakir mi asfkj

Ulan bugun tanri diye bir sey mucize ile gelse bile kimse inanmaz olm bekledikleri gibi gelmedi diye. Olm tanriyi bile yasatmaz lan adamlar kocaman bir carkin dislisine comak sokacak diye.
Yok kardesim yok , bunlar eskilerin masallari
Iyi bir insan yada kalpteki boslugu doldurmak icin bir tanriya inanmaniz sizin karariniz.
Bana gore yok. Farzedelim var.
Bir gun beni sorguya cekse bile agir konusurum. Tabi kur-an da anlatildigi gibi sorguya cekilirsen hic bir sey soramazsin.
Bir de mahser gunu herkes olecek.
Bana sira gelecekte derdimi anlatacam.

içeriğe bakmadım başlık bana ellerinde broşürlerle, incillerle dolanan misyonerlerin dine davetini hatırlattı...

Bana ayet indirse o kadar din adami , isid yada hizbullah

- lan biz cihad yapiyoruz bize inmiyor bu kim lan! Diye ortaligi ayaga kaldirmaz mi? Kesilen onca kafa , kendisini patlatan canli bomba yada domuz bagi ile olenlerin ruhu pesimi birakir mi asfkj

Ulan bugun tanri diye bir sey mucize ile gelse bile kimse inanmaz olm bekledikleri gibi gelmedi diye. Olm tanriyi bile yasatmaz lan adamlar kocaman bir carkin dislisine comak sokacak diye.
Yok kardesim yok , bunlar eskilerin masallari
Iyi bir insan yada kalpteki boslugu doldurmak icin bir tanriya inanmaniz sizin karariniz.
Bana gore yok. Farzedelim var.
Bir gun beni sorguya cekse bile agir konusurum. Tabi kur-an da anlatildigi gibi sorguya cekilirsen hic bir sey soramazsin.
Bir de mahser gunu herkes olecek.
Bana sira gelecekte derdimi anlatacam.
Yani kanka sanki lisede müdür çağırıp hesap soruyor gibi konuşuyorsun ağır konuşurum ne.
Zaten bir şey konuşamayacaksın o ayrı konu.
Tabi günümüzde herkes Allah yerine koyuyor kendini.
Her cemaat peygaberliği geçtim,kendi şeyhlerini ilah edinmiş.
Haram ve helal yapabiliyorlar istediklerini.
Malesef o kadar karmaşaya döndü ki her şey.
Görünen o ki iyi insan olmak ve inancı ne olursa olsun insanların haklarına saygı göstermek en büyük ibadet olacak.
En müslüman görünen de bu ibadetten sınıftan kalacak.
Ne diyelim umarım geçeriz biz sınıfı da sen gene orda konuştuğunu konuşursun.

Yani kanka sanki lisede müdür çağırıp hesap soruyor gibi konuşuyorsun ağır konuşurum ne.
Zaten bir şey konuşamayacaksın o ayrı konu.
Tabi günümüzde herkes Allah yerine koyuyor kendini.
Her cemaat peygaberliği geçtim,kendi şeyhlerini ilah edinmiş.
Haram ve helal yapabiliyorlar istediklerini.
Malesef o kadar karmaşaya döndü ki her şey.
Görünen o ki iyi insan olmak ve inancı ne olursa olsun insanların haklarına saygı göstermek en büyük ibadet olacak.
En müslüman görünen de bu ibadetten sınıftan kalacak.
Ne diyelim umarım geçeriz biz sınıfı da sen gene orda konuştuğunu konuşursun.
Bilmukabele

Allah bu dünyaya bizi bir oyun bahçesinde oynamamız için salınan çocuklar olalım diye göndermedi. Bir zerre günahı işleyenin cezası, bir zerre sevap işleyenin karşılığı olacak.
Allah, kulunu yakmamak için her şeyi yaptı, kulu ne yaptı.

Kulunun ne yaptığını söyleyeyim kendi dünyamda, içti, el açmadı, kabullenmedi, alay etti, ve dahası, Allah beni yakmasın da ne yapsın?

İşte şimdi Allah'tan çıktım, bu soruyu sormasaydım, Allah bana acıyacaktı, Allah'tan ümit kestim, Allah kendinden ümit keseni sevmez.

Hayırlı geceler.

Geri