Sürpriz Börek

A

aXi

Guest
Ispanağı iyice yıkayıp kaynar suya batırıp çıkartın, süzün. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavurun ve içine ıspanağı ekleyip ocaktan alın. Malzemeyi karıştırın. Tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları katı olarak haşlayıp kabuklarını soyun. Orta boy bir fırın tepsisinin yağlayın. 2 yufkayı parçalayarak her kata üzerine sıvıyağ sürüp tepsiye üst süte sıralayın. Ispanağı kalın bir tabaka halinde düzgünce yayın. Eşit aralıklarla tam 6 yumurta için ıspanağı göz göz aralayın. Yumurtaları bütün olarak yerleştirin. Üzerine 2 yufkayı daha önceki katlar gibi tek tek yağlayıp üst üste koyun. En üzerine bir yumurta sarısın biraz yağ ile çırpıp sürün. 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
MALZEMELER
• 6 yumurta
• 4 hazır yufka
• 1 kilo ıspanak
• 2 kuru soğan
• Yeteri kadar sıvıyağ
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• 1 yumurta sarısı (üzeri için)
 
Üst Alt