Suçları Önceden Tespit Edebilen Yapay Zeka

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
lefty hanım ; bagcılar bölgesinde suç oranı yüksek, oraya daha fazla ekip gönderin demekle.
bugün bağcılarda 10 30 sularında cinayet suçu işlenecek demek aynı şey değil ki. konudan anlaşılan benim ikinci verdiğim örnek.
benim sorguladığım bunun nasıl yapılacağı.

Taraflı bulunduğu ve toplum üzerinde baskı / kontrolü arttırma amaçlı kullanılabilineceği endişesi var ve önlenen suçlar ile ilgili veri paylaşmaları gerekiyor ki suçları hangi aşamada durdurmayı başardıkları netleşsin.

Potansiyel suçlu gibi görünen insanlara ilave olarak, kendi suçlularını yaratmadıklarını kim bilebilir ki?

kesinlikle yapılabilirliği kesinleştiği an destekçisiyim.
sadece bunu nasıl sağlayabileceklerini, nasıl bir çalışma uyguladıklarını merak ettim yoksa insanı tehlikeden uzak tutacak her uygulamanın yanındayım.
Yani ben işte hayal kurmakla mükellefim sadece xd nasılın cevabını keşke bilsem, silikon vadisine adımı dağlara yazdırırdım xd

Henüz gelişme aşamasında ve ilerleyen süreçte görebiliriz sonuçlarını ancak tabii kötü niyetlilerin elinde korkunç bir baskı mekanizmasına da dönüşebilir. Dilerim iyi yönde kullanırlar.

olmayacak şeyler bunlar. en fazla yapabilecekleri sosyal medya hesaplarını, posta adreslerini, telefon yazışmalarını, konuşmalarını takip edip anahtar kelimeler üzerinden suçu önlemeye çalışmak. bunu da kısmen yapıyorlar zaten. genele uygulayabilirler mi orası muamma.

Ne güzel işte. Dediğim gibi; art niyetsiz ve siyasi çıkarlar gözetilmeksizin toplumun kanayan yarasına %1 ve altı yanılma payıyla derman olacaksa ne güzel, hemen uygulasınlar..

Düşünsene; canlı bombayı eylemi gerçekleştirmeden tespit edebiliyorsun. Harika olay.

istemeyen ormanda yaşasın .d

bizim ulkede yapay zekanin ayarlariyla oynarlar. En inancsiz en egitimli en kulturlu bolgeleri suc isleme olasiligi yuksek olarak tespit ettirirler. Sonra gor sen senligi.

olmayacak şeyler bunlar. en fazla yapabilecekleri sosyal medya hesaplarını, posta adreslerini, telefon yazışmalarını, konuşmalarını takip edip anahtar kelimeler üzerinden suçu önlemeye çalışabilirler. bunu da kısmen yapıyorlar zaten. genele uygulayabilirler mi orası muamma.

Japonya kullanıyormuş ancak hangi veriler üzerinden takip yaptıkları net değil.

bizim ulkede yapay zekanin ayarlariyla oynarlar. En inancsiz en egitimli en kulturlu bolgeleri suc isleme olasiligi yuksek olarak tespit ettirirler. Sonra gor sen senligi.
Onu her ülkede yaparlar, kontrolsüz güç büyük sorun. Hayır bana verseler, ben de yaparım mesela… .d

Taraflı bulunduğu ve toplum üzerinde baskı / kontrolü arttırma amaçlı kullanılabilineceği endişesi var ve önlenen suçlar ile ilgili veri paylaşmaları gerekiyor ki suçları hangi aşamada durdurmayı başardıkları netleşsin.

Potansiyel suçlu gibi görünen insanlara ilave olarak, kendi suçlularını yaratmadıklarını kim bilebilir ki?

efendim şimdi şöyle suçu oluşmadan önleyebilmek için, suç oluşmadan bu suçu işleyecek kişinin üzerinde gerçekleşen bir çok değişkenin tespiti lazım.
yani kalkıp a kişisinin kırk ayrı suçtan cezası var bu kesin suç işler diye sisteme girerlerse o iş çok kötü yerlere gider.
bekleyip göreceğiz, belki de görmeyeceğiz.

ben aslında arınma gecesi taraftarıyım, bak gör sen şenliği ondan sonra.

Tek bir gecede suç işleme hakkı verilirse zaten bizde kimse hayatta kalmaz. Filmde kurdukları korunma sistemleri bile işe yaramıyordu.

Eski bilim kurgu filmleri izlerken "Olacak iş mi?" dediğimiz ne varsa bugün şahit oluyoruz.

Eski bilim kurgu filmleri izlerken "Olacak iş mi?" dediğimiz ne varsa bugün şahit oluyoruz.

Bence o filmler, insanların tepkilerini ölçmek için yapılan bir ön gösterim.

Bu mümkün mü? Pek sanmıyorum. Diyelim ki şu an birini öldürmeye karar verdim. Yarın ise vicdani duygularım ağır bastı ve vazgeçtim. Bu durumda yapay zekâya göre suçlu muyum, değil miyim? Hadi ayıkla pirincin taşını Bu, yapay zekânın yapabileceği bir iş değil.

Suçu azaltmak için önlem alırsınız, kanun çıkarırsınız. Bakınız CECOT Hapishanesi. Bu ülkeye bunun gibi 5-10 tane hapishane yapın, şartlarını da birebir aynı tutun o suçu işleyecek adam, o suçu işlemeden önce beş kere düşünür.

CECOT Hapishanesi hakkında Ruhi Çenet'in bir videosunu da bırakıyorum, bilmeyenler varsa izleyebilir.

Geri