Spor hocanız kim?

Konu sahibi son olarak 1412 gün önce görüldü
Spor hocam yok ama instada talha sözen diye bir hesap var. O hoca enerjisi aşşırı iyiydi. Orada olsam ona giderdim net.

Canım bacım. Az önce bir acı katalogu verdi, acılardan beğen bir acı dedi beğendim, acımı da çektim ah bilseniz ben ne acılar çektim...

En iyi hoca insanın kendisidir. Her akşam işten sonra eve gider beden terbiyesi eylerim.
Kaldırırken ver, indirirken al.
Kaldır indir.
Ver al.

giphy.gif

Başta pt ler ile çalıştım. Acemiliği atmak için önemli. Hareketin doğru formu nasıl olmalı, antreman stresini hangi seviyede tutmalısın, beslenmen nasıl olmalı vs konularında başlangıç olarak faydalı. Yani ilk 3 ay falan destek almanın faydasını görürsün.

Ama daha sonrası tamamen kendi vücudunu tanıman ile alakalı. Her hareket sende aynı tesiri yapmaz her stres sende aynı etkiyi yapmaz. Senin beslenme düzenin farklılık gerektirebilir.

Kendini dinleyip hissetmek en büyük kazanım. Bakacaksın tek tek deneyip sende ne çalışıyor. Neyde daha fazla hissediyorsun. Ordan devam edeceksin.

Yani uzun vadede en iyi hocan sensin.

Sanırım bu konuyu lisede fen derslerinde görmüştük ama hatırlayamadım sporlu üreme konusunda değil mi bu soru? Cevap veriyorum E hiçbiri :)

Tek yaptığım Spor yürümek. O da Spor sayılmaz. Ve hafta sonundan hafta sonuna. Bir işe yaramıyor. Anca gezmiş oluyorum. Koşu ayakkabılarım da var ama kutusunda duruyor. Hiç eskitmedim. Neden bir ara koşuya heveslendim hatırlamıyorum. Sanırım Pandemi sonrası eve hapis olmaktan sıkılınca şöyle uçsuz bucaksız bir Ova'da koşasım geldi.

Neolitik çağda insanlar spor mu yapıyordu ? Yoo, sadece mamut avına giderken bir atraksiyon yaşıyorlardı. Popüler kültürün dayattığı, spor dahil her gereksiz şeye karşıyım.

Geri