Sosyalizm mi? Kapitalizm mi?

Konu sahibi son olarak 1280 gün önce görüldü

Sosyalizm mi? Kapitalizm mi?

• Sosyalizm!

Kullanılan: 10 76.9%
  • Kapitalizm.

Kullanılan: 3 23.1%

• Kullanılan toplam oy
    13
Sosyalizm, tüm insanları altına alıır ve yaşamayı ogreten bir sistemdir..
kapitalizm de fakiri daha cok fakirleştiren ve fakirlerin sadece zenginler için yaşamalarını sağlıyan sistemdir.. bu ulkede Ulu Önder Atatürk`ü neden sevmediklerini bilebiliyorsunuzdur..

Şimdi soruyorum, Sosyalizm mi? Kapitalizm mi?

en sevdiğin renk siyah mı beyaz mı demekle aynı şey lan bu

vicdanım sosyalizm diyor, menfaatim kapitalizm diyor.. vicdan en büyük hareket ettirme sistemidir.. bu yuzden sosyalizm.. sosyalizm de menfaatlar geçmez. işe yaramaz yani... al bunu ver gülüm bunu yok.. beraber acı yaşarsın. beraber ağlarsın beraber gülersin.. kapitalizmde birileri ağlarken birileri gülüyor.. birileri ölürken birileri daha çok yaşıyor...

vicdanım sosyalizm diyor, menfaatim kapitalizm diyor.. vicdan en büyük hareket ettirme sistemidir.. bu yuzden sosyalizm.. sosyalizm de menfaatlar geçmez. işe yaramaz yani... al bunu ver gülüm bunu yok.. beraber acı yaşarsın. beraber ağlarsın beraber gülersin.. kapitalizmde birileri ağlarken birileri gülüyor.. birileri ölürken birileri daha çok yaşıyor...

hangi sosyalizmde oluyo bu anlattıkların? pratikte var mı/mıydı öyle şeyler içeren bi ülke? romanya? rusya? çin? kore?

işte o işler öyle olmuyo.

İkisinin haklı yönleri var haksız yönleri var tam anlamıyla ikisine de karışıyım.
İlla ikisinden biri olacaksa kapitalizm.

Eşitliğin, özgürlüğün, barışın hakim olduğu ve emeğin sömürülmediği ve dahası herşeyin emeğin olduğu bir düzen için sosyalizm.

Yaşasın capitalizm...:)

Pis fakirler, ancak köle olabilirler...

Sonu mutlaka -izm ile bitmek zorundaysa Turanizm dayı :)

Geri