Şort giymek orucu bozar mı?

Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü
Sen de ne belirsiz kaynaklardan bilgi ediniyormuşsun. Ben de buraya yazarım zina orucu bozmaz diye ve bu yazı saf insanlar için geçerli bir kaynak olur. Yazamazmıyım peki ?

Şort orucu bozmaz. Kocası yemek konusunda çok sert olan kadının yemeğin tadına bakması orucu bozmaz, Karısını veya kocasını öpmek orucu bozmaz, uykuda halvet olursan oruç bozulmaz,... Cenabet olmadıktan sonra zina bile bozmaz! Belirsiz kaynak değildi... :T:

Hangi kaynakda bozmadigini yazıyor acaba ? Kimsenin ne yaşadığı kimseyi ilgilendirmez ki soylede birşey var şort la başı açık orası burası görünmekde zaten Müslümanlikda yeri yok

Hangi kaynakda bozmadigini yazıyor acaba ? Kimsenin ne yaşadığı kimseyi ilgilendirmez ki soylede birşey var şort la başı açık orası burası görünmekde zaten Müslümanlikda yeri yok

Cariye olup müslümanlığı seçen kadınlar konusunu incelemelisin. Kulaktan dolma bilgiler ile kimseyi aydınlatamazsın.

Başı açık, orası burası görünmekte olanın islamiyette yeri yok demiştin. Ona istinaden dedim. Şort orucu bozmaz. Kısaca bu...

Giymek bozmaz o kadar da değil. Ama yalarsan bozar.

Başı açık, orası burası görünmekte olanın islamiyette yeri yok demiştin. Ona istinaden dedim. Şort orucu bozmaz. Kısaca bu...
Kaynak belirtmemişsin. Herkes bir şeyler yazabilir. Mesela Hitler de Kavgam kitabını yazmıştı. Ben de istersem bir sürü saçmalık yazabilirim.

İslamiyet te orasını burasını açmak kesinlikle yasaktır. Kaynak gerek fetfa verilsin tekrar açık giymek dinen haram zaten

Kaynak belirtmemişsin. Herkes bir şeyler yazabilir. Mesela Hitler de Kavgam kitabını yazmıştı. Ben de istersem bir sürü saçmalık yazabilirim.

Göstereceğin veya göstereceğimiz kaynakların Hitler'in Kavgam adlı kitabından farkını nereden bileceğiz? Ayrıca din (islamiyet) eğitimi almıştım. Oradan biliyorum... Uzatmanın manası yoktur.

O değil de bilen bir aydınlatsın.

Sapıklık orucu sakatlamıyor mu mesela ? Mili kendi gözüne çekip, Allah'a döneceği yerde, sokakta radar gibi mini etekli, şortlu kadın saptama çabası mübah mı ?

O değil de bilen bir aydınlatsın.

Sapıklık orucu sakatlamıyor mu mesela ? Mili kendi gözüne çekip, Allah'a döneceği yerde, sokakta radar gibi mini etekli, şortlu kadın saptama çabası mübah mı ?

Oruca zarar vermez lakin bir cezası varsa çekersin. O ayrı yani.

Bozmaz iki gözüm bozmaz! Eşinin tükürüğünü yutsan bile bozulmaz diye okumuştum bir yerde.
Ya sana yanlış öğretilmiş, ya da sen öğrendiklerini yanlış yorumluyorsun. Bir de zina da her şartta bozmaz gibi bir yorumun olmuştu. Orucun amacı Allah uğruna tüm dünyevi zevklerden ve yararlardan kendini uzak tutmak. Aç kalmak değil. Pehriz değil, sağlık amaçlı değil. Önce amaç nedir bakmalı ve ona göre bir kanaat getirmeli. Bu arada Hitler de kitabını inanarak yazmıştı ve onun için gerçekler öyleydi. İnanmasaydı, inadırıcı da olamazdı. ( Herkesin orucu kendine diyeyim ve kendi açımdan konuyu kapatayım ) İyi geceler herkese.

Bozmaz ama

Bozdurtabilir.

şu bozarsan 61 şeyini
söylemeyin artık

Bozmaz da bozdurtmaz da. Madem mübarek aydasın, yaratıcına ibadet ediyorsun, kendini günahtan uzak tutmaya çalışıyorsun; nefsine de hakim ol bi zahmet. Giyen insanda suç bulanın da Allah belasını versin. :D

Alaverez sen hep gül cizrenin gülü :)
yorumlar yanlız enfes
bozmaz ama bozdurtabilir ne :)

Hem şort giyecek hem oruç tutacak zor be boşuna kafa yormaya gerek yok.)

Geri