Sokak hayvanları ile nasıl mücadele edilsin ?

Konu sahibi son olarak 796 gün önce görüldü
Galiba burda asil temel ve SORUN " HAYVAN SEVGISI"nin olmamasi INSANLARIN "Ezikligi ve Sorumsuzlugu" * sokaga atilan hqyvanlar icin)

Eger bir kopegi hayat arkadasi gibi evlat gibi sevip yasamak istiyorsan kimse o hayvani zaten senden alamaz kaldiki sokaga birakacaksin.

Genel konuştum. Forumdan birini kastetmedim heralde. Buraya yazan coğu kişiye karşıyım ama saldırganlaştırıyosun diyeceğim biri yok. Cümlemi anlayarak okursan sorun çözülür
@Emare ciğim @yoSun da çok büyük bir hayvansever ve sokakta çok sayıda cana sahip çıkıyor.

Yanlış anlaşılma oldu ve senin de benim de bu başlıkta sinirlerimiz çok gerildi ancak yine de kimseye "Mal" dememek zorundayız çünkü yakışmadığı gibi eleştirdiğimiz kişilerden farkımız kalmaz.

Alman bir iş arkadaşım bir köpek almak için resmen imtihan edildi ve satın alırken de 2000€ ya yakın ödedi. O köpeğe harcadığı paranın haddi hesabı yok vallahi. Ara sıra işe getiriyor, kerata çok sevimli.

Yavru Kurt Amerikada ve Almanyada kedi yada kopek aliyorsan sahipleniyorsun. Ilk once surdan tut; ornek verim ben BKH kedisini privat bi tanidikdan 500€ almistim.. mecbur bu kedinin asisi olacak ve belirli bakim/kontrol rutinleri.. Veteriner haYvana ASI KARTi cikartiyor ismi dogum gunune kadar.. butun bilgileri vs... istemedigindede ya hayvan barinagina bagislarsin yada birine verirsin satarsin sana kalmis

Ilginc bir sekilde SISTEMi oturtmuslar.. evcil hayvan sahibi olmak isteyenler ya satin aliyor yada hayvan barinaklarindan kucuk bir ucretle sahipleniyor

Kimse demiyor " aa canim slklLdi yada bu hayvani istemiyorum hadi sokaga atim.. Kedi kopegi olanlar bir evlat bakar gibi alip bakiyorlar.. Turkiyede insanlar insana deger vermiyorki hayvana versin...

Keyfine gore sokaga atiyor yada birisine esya verir gibi veriyor. Hayvanin ne kaydi var ne KARTI vs..

Bende ilginc bir sekilde bu konuyu takib ediyorum ulkede ama her geldigimde sokakda 10larca artan hayvan ve 100lerce sorumsuz buyuk kucuk demeden insan goruyorum.
Peki sokaklarda hiç kedi köpek yok mu?
Köpek saldırıları olmuyor mu?

Malesef ulke insanlarina karsi gelismediki hayvanlara karsi gelissin..

Biz kucukken köyde anne annemin 2 tane sivas kangali vardi. Oyle bi nam saldilarki civardan bi kac defa kacirmaya calistilar ve Dayim nami diger Rambo gecenin bir vakti traktor ile peslerine dusup geri getirdi

Cunku onlar ailemizin ferdi evimizin Askeriydi. Ikiside öldu onlarida anmis olim. Hic Unutilmicaksiniz aslanlarim♡

Peki sokaklarda hiç kedi köpek yok mu?
Köpek saldırıları olmuyor mu?
Sokaklarda tilki ve daha değişik yabani hayvan görebilirsin ve onlar da kimseye saldırmıyor. Tümü aşılı.
Geceleri benim bahçeye çik geliyorlar.

Cunku cogu kediler sadece evde cikartilmiyorlar. Cikanlarda evini taniyor belki nadir bir kac saat disarda gorursun ve yine evlerine dönuyor:) kopeklere gelince hepsinin boynunda ipleri yanindada sahipleri var.

-halkımız amerikan filmlerinde, dizilerinde refah ve sevgi objesi olarak sunulan aile köpeğinin bu toplumda bir statü sembolü olduğu inancından vazgeçmeyecek...

-çocuklarımız köpekleri yalnızca çizgi filmlerdeki antropomorfik veya parklarda oynarken, sokakta gezdirilirkenki mutlu halleriyle tanıyıp 'ben de isterim' demeyi sürdürecek...

-köpek sahipleri binbir sevecenlikle alınan yavrular büyüdüklerinde, onları kendileri de zaten bir türlü sığamadıkları apartman dairelerinden sokağa atmaya devam edecek...

-hayvanseverler insanlığın günahlarının kefareti için ya da ilahi adalete lojistik destek namına köpek sürülerini besleyerek hayatiyetlerini sürdürmeyi bırakmayacak...

sonuçta, türkiye'de sokak köpekleri sorunu gittikçe büyüyecek ve mukadder iç savaşımız belki de köpekler ve insanlar arasında yaşanacak....

Hayvanları toplu itlaf etmek nedir kafayı mı yediniz, alır kısırlaştırır, saldırganlık göstereni uyutursun, çip olayını daha sıkı kontrol edersin. Yok yılan sokuyor, kaplan saldırıyor, kurt şehre iniyor, horoz ötüyor, nedir bunun sınırı?

o zaman eve alsınlar önerisinde de ciddiyseniz eğer erken yaşta menenjit belirtisi haberiniz olsun. Siz üzüldüğünüz her canlıyı evinize mi alıp besliyorsunuz?
Uyutmak yerine saldırgan ırklar için barınakta yerler var ve sokakta saldırganlık gösteren hayvanları o bölümlere alıyorlar. Yine açık alandalar ancak aralarında tel olunca birbirlerine saldıramıyorlar. Uyum gösteren olursa daha geniş bölüme aktarılıyor.

Bırak onu bunuda kahve içeceğim şekerlimi şekersiz mi sanada yapayım
Teşekkür ederim biraz önce içtim kahvemi, sana afiyet olsun. Akşama güzel br adana hazırladım gel sende beraber ol bizimle. 2 saat sonra mangalı hazırlıyorum.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Teşekkür ederim biraz önce içtim kahvemi, sana afiyet olsun. Akşama güzel br adana hazırladım gel sende beraber ol bizimle. 2 saat sonra mangalı hazırlıyorum.
Et yemiyorum ne zaman öğreneceksn patlıcan közle bari ona varım Sjsjsjs

Geri