Sokak hayvanları ile nasıl mücadele edilsin ?

Konu sahibi son olarak 796 gün önce görüldü
Sokak hayvanları ile ilgili tek çözüm var. Devlet koruma altına alacak, sağlıklı barınak yapacak ve kısırlaştırma uygulayacak.
Sokaklarda başıboş hayvanların dolaşması pek sağlıklı değil, daha iyi yaşam koşulları oluşturulması gerektiğini düşünüyorum, bununla birlikte sokaklardan hepsi toplanmalı.
Bu kişilerin yapacağı bir şey değil, belediyeler ve bakanlıklar ortak çalışma yürütmeli. Burada anlamsız tartışmaya gerek yok, sokak hayvanları tehlike oluşturuyor, en sağlıklı şekilde herkes yaşamına devam etmeli, çözümü sunduk işte.

Dikkatini sadece benim kurduğum cümlenin çekmesi?? Bilemiyorum
İNSANLARA MAL diye hitap eden sensin bir konuyu tartışırken ya da savunurken bu üslup kullanılmaz ...Ayrıca sizinle aynı görüşte olmayan insanlar var hakaret ediyorsunuz farkında mısınız?

bizi barınağa kapatsınlar, hayvanları salsınlar. sıkıldım bu durumdan. o ona, o buna. neyin kavgasını ediyorsunuz iki gündür? güzel güzel anlatanları bile anlamayacak kadar kendinizi kapamayın. iki taraf için en sağlıklısı, en faydalısı neyse onu çözecek kişiler belli. bunun için bir kampanya varsa destek verilsin, şikayetse yapılsın ama her fikir sunana da hayvan düşmanı gibi bakmayın arkadaşlar. yolda köpek görünce tekmeleyip çekil lan bura benim demiyorum ama zarar verme ihtimali varsa, hastalıklıysa da o köpek için gereken neyse onun yapılmasına da karşı değilim. bu gerekeni de öldürün, yakın, yıkın gibi de düşünmeyin. bu işin uzmanları var, niye varlar? devletle birlikte çözülmesi gereken bir şey bu. tabii bir yandan da ölen çocuğun olayı yaşadığı bölgede bile bir şey yapmayan ülkeden fazla umutlu olduğumuzun farkındayım. bir gün hayalimizdeki gibi bir ülke olursak o zaman eksiklikleri tartışırız. şu an neyi tartıştığımızı bile bilmiyoruz. kuduz konuşuyoruz çünkü. 2022’de.

Öyle bir örnek verdiği için öyle söyledim, Türkçeyi nereye çekerseniz oraya gelir.. barınaklarda nasıl muamele gördüklerini biliyoruz. Bizler kadar onların da hakkı serbest olmak
Serbest olup çocuk ısırıp kuduz etsinler o çocuk da ölsün öyle mi ? Çüş Ela

İNSANLARA MAL diye hitap eden sensin bir konuyu tartışırken ya da savunurken bu üslup kullanılmaz ...Ayrıca sizinle aynı görüşte olmayan insanlar var hakaret ediyorsunuz farkında mısınız?
Genel konuştum. Forumdan birini kastetmedim heralde. Buraya yazan coğu kişiye karşıyım ama saldırganlaştırıyosun diyeceğim biri yok. Cümlemi anlayarak okursan sorun çözülür

Bu işler Avrupa da nasıl oluyor? Bilmediğimden soruyorum. Son zamanlarda çok şiddetli bir gündem oluşturmaya başladı koruyanlar ile karşı çıkanlar arasında.

Önceden yok muydu bu hayvanlar şimdi sayıları mı arttı noldu anlamadım niye sürekli gündem oluyor?

Avrupa da napıyorlar mesela bu konuda? Gurbette yaşayanlar ya da konu hakkında bilgisi olan var mı?

sezen ya.lsdkjf o nasıl betimleme ebemin deli ineği.dşlsfk siz bir de kaz ve horoz kovalaması yaşayın. gagalayana kadar peşini bırakmıyor pzvnkler......
Kirmizi bi inekdi. Kizdi. Ama deliydi. Cunku aksi oldugu icin onune geceni kovalardi. Dusunuyorumda ebemi niye bigun devirmemis hayret.. onumuzdeki gunlerde konusursam inegin adini ogrenip yazarim stock<3

Genel konuştum. Forumdan birini kastetmedim heralde. Buraya yazan coğu kişiye karşıyım ama saldırganlaştırıyosun diyeceğim biri yok. Cümlemi anlayarak okursan sorun çözülür
genel konuştuysan yine hepimize diyorsun sende yazdığını anla bence neyse uzatmak istemiyorum.

Bu işler Avrupa da nasıl oluyor? Bilmediğimden soruyorum. Son zamanlarda çok şiddetli bir gündem oluşturmaya başladı koruyanlar ile karşı çıkanlar arasında.

Önceden yok muydu bu hayvanlar şimdi sayıları mı arttı noldu anlamadım niye sürekli gündem oluyor?

Avrupa da napıyorlar mesela bu konuda? Gurbette yaşayanlar ya da konu hakkında bilgisi olan var mı?
Yavru Kurt Amerikada ve Almanyada kedi yada kopek aliyorsan sahipleniyorsun. Ilk once surdan tut; ornek verim ben BKH kedisini privat bi tanidikdan 500€ almistim.. mecbur bu kedinin asisi olacak ve belirli bakim/kontrol rutinleri.. Veteriner haYvana ASI KARTi cikartiyor ismi dogum gunune kadar.. butun bilgileri vs... istemedigindede ya hayvan barinagina bagislarsin yada birine verirsin satarsin sana kalmis

Ilginc bir sekilde SISTEMi oturtmuslar.. evcil hayvan sahibi olmak isteyenler ya satin aliyor yada hayvan barinaklarindan kucuk bir ucretle sahipleniyor

Kimse demiyor " aa canim slklLdi yada bu hayvani istemiyorum hadi sokaga atim.. Kedi kopegi olanlar bir evlat bakar gibi alip bakiyorlar.. Turkiyede insanlar insana deger vermiyorki hayvana versin...

Keyfine gore sokaga atiyor yada birisine esya verir gibi veriyor. Hayvanin ne kaydi var ne KARTI vs..

Bende ilginc bir sekilde bu konuyu takib ediyorum ulkede ama her geldigimde sokakda 10larca artan hayvan ve 100lerce sorumsuz buyuk kucuk demeden insan goruyorum.

La köpek bakmayı dahi devamlı sövdüğümüz elin Avrupalısından öğreniyoruz. Neyi tek başımıza becerdik ki demi.

Geri