Sokak hayvanları ile nasıl mücadele edilsin ?

Konu sahibi son olarak 797 gün önce görüldü
valla serçiko mansur beye de baya yakın oturuyorum. ben tam tersi köpeklerde artış görüyorum. belki yeni yapmaya başlamıştır henüz sonuçlarını görememiş olabiliriz.
Haberler de izlemiştim semt olarak bilmediğim bir yere büyük bir köpek barınağı yapılıyor kötü olan yanı ise sadece biraz zaman alacak olması.

"Burada yazan hiçbir arkadaş, bulduğunuz köpeği öldürün. Köpek cinsi yok edilsin demiyor. Bunu diyecek bir cani de olacağını sanmıyorum"

@climax bir cani ve tam da bunu istiyor :D

Kimse köpekler sokakta yaşasın demediği halde sürekli forumda suni bir kavga ortamı yaratılmaya çalışılıyor. İnsanlara haksızlık yapıp bir de utanmadan hakaret eiyorlar. Edenler de birbirinin arkasından atıp tutan yüzsüz takımı. Bir daha havyanseverelere hakaret etmeye kalmayın ve aynaya bakın.
lefticim bu kadar sinirlenecek bir şey yok gibi sanki.. yani kimse zevkine hayvanlar toplatılsın, barınaklarda yaşasın demiyor ki. bu bir sorun ve çözülmesi gerek. ayrıca hayvanseverlere de laf edilmiyor. ama kuduz olan çocuğun ailesine kamu davası açılsın demek sence de tuhaf değil mi? bu hayvan sevmek değil insan sevmemek.

lefticim bu kadar sinirlenecek bir şey yok gibi sanki.. yani kimse zevkine hayvanlar toplatılsın, barınaklarda yaşasın demiyor ki. bu bir sorun ve çözülmesi gerek. ayrıca hayvanseverlere de laf edilmiyor. ama kuduz olan çocuğun ailesine kamu davası açılsın demek sence de tuhaf değil mi? bu hayvan sevmek değil insan sevmemek.

Juju konu çok farklı ve daha fazla yorum yapmayacağım.

aynen kişisel kavgalara karışmıyorum ben artık.. sonra juju yaptı oluyor.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Soyle soyleyim anlamaniz acisindan, kuduz suphesiyle bu yaz asi oldu bir yakinim cok rahat bir sekilde devlet hastanesinde, ve 3. asi icin Hollanda'da asi bulamadik. Bulduk uzun ugraslar sonucu ama bize 300 euroya patladi 1 asi. Yani demem o ki kuduz sorunu bu yuzyilin sorunu degil, bu kuduz olayinin gundeme gelmesi bile utanc verici Turkiye adina.

Soyle soyleyim anlamaniz acisindan, kuduz suphesiyle bu yaz asi oldu bir yakinim cok rahat bir sekilde devlet hastanesinde, ve 3. asi icin Hollanda'da asi bulamadik. Bulduk uzun ugraslar sonucu ama bize 300 euroya patladi 1 asi. Yani demem o ki kuduz sorunu bu yuzyilin sorunu degil, bu kuduz olayinin gundeme gelmesi bile utanc verici Turkiye adina.
kız w bizde bedava yapıyorlar. benim minik yeğenimi de at ısırdı da... 3 aşıyı da bedava yaptılar. işteeee yüceee türk devleti allah reisimizden razı olsun<3

Ya bırakın kimse hayvanlar öldürülsün istemiyor deyişleriniz falan. Bunu söyleyen herkesin öncesinde hayvanı vuracaksın itlaf edeceksin tarzında önceki konular da mesajlarını bulurum. Iki yüzlüsünüz ve ne dediğinizi daha kendiniz bilmiyorsunuz. Siz bi kendinize çözüm bulun, köpeği sonra düşünürsünüz

Benimde yakın zamanda bi tanıdığım kuduz aşısı oldu. Zaten bildiğim kadarıyla özellerde yok sadece devlet hastanesinde acil de oluyorsun ve ücretsiz. Devlet bi zahmet ücretsiz yapsın hayvanlara yapmadıklarına saysınlar

Ya bırakın kimse hayvanlar öldürülsün istemiyor deyişleriniz falan. Bunu söyleyen herkesin öncesinde hayvanı vuracaksın itlaf edeceksin tarzında önceki konular da mesajlarını bulurum. Iki yüzlüsünüz ve ne dediğinizi daha kendiniz bilmiyorsunuz. Siz bi kendinize çözüm bulun, köpeği sonra düşünürsünüz
emare hanım kuduz köpek itlaf edilmeli diyen sadece benim. kuduz köpeğe ne yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Benimde yakın zamanda bi tanıdığım kuduz aşısı oldu. Zaten bildiğim kadarıyla özellerde yok sadece devlet hastanesinde acil de oluyorsun ve ücretsiz. Devlet bi zahmet ücretsiz yapsın hayvanlara yapmadıklarına saysınlar
Ama bu iyi birsey degil Emarecim. Var olmasi ve kolay bulunmasi Turkiye adina bir utanc. Avrupada bulunmuyor ya da zor bulunuyor olusu bu sorunun artik bu ulkelerde olmuyor olusundan.

Glu ve Stock çok güzel açıklamış.
Fakat engel olunuyor işte sorun bu.
Anlaşılamayan nokta,bir kesimin yazanlara ek buna engel olanlara sinirini dile getirmesi.(biri de benim,haklı olarak)Dışarıdan bakınca hayvan karşıtı gibi durabiliyorlar hararetten ötürü.Bak pomak demiş ki keçimi tavuğumu öldürdüler.Adam için ekmek kapısı belki.Senin çocuğunu vb. öldürmüş olsa sen de belki hararetli bir şeyler yazardın.Bu anlaşılabilir olmalı fakat hala inatla sosyal yaşama karışmaları fitilleniyor.Neydi o konu otobüse de binsinler.Bakın bu bunca kontrolsüzlük içinde sadece evcil hayvanları kapsasa dahi akıl alır bir şey değil.Uzmanlar sindiriliyor,manipüle ediliyor.Sadece hayvansever değil,veriner hekimi kimliğimle ve halk sağlığı alanında akademik kariyer yapan kimliğimle yazıyorum bunu.E birileri işime engel oluyorsa,üstüne beni cahillikle canilikle suçluyorsa sinirlenmemden daha doğal ne olabilir? Ruh hastası tanımı doğru;Kuduz çocuk için dava açılsın falan.
Yani size normal mi geliyor?Anlamıyorum.Kuş gribi 'şüphesi'nden kaç kanatlı katledildi(başka bi boyutu da vardı ) e kuduz artarsa ne olacak sanıyorsunuz? tek suçlusu bu sokak hayvanı şuursuzluğunu teşvik edenler.

emare hanım kuduz köpek itlaf edilmeli diyen sadece benim. kuduz köpeğe ne yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz?
Hayvanların geneli aşılanınca zaten sorun çözülecek. Öncesinde tabii. Burda hatayı devlette arayın.

Hayvanların geneli aşılanınca zaten sorun çözülecek. Öncesinde tabii. Burda hatayı devlette arayın.
tamam şu an devlet aşılamıyor hiçbir şey yapmıyor. kuduz olan çocuğun bulunduğu yerde test yapmıyor, hayvanları kontrol etmiyor. zaten sizin dediğinizin aksini söyleyen yok. köpekcağız gidip bilerek kuduz olmuyor sonuçta. ama devlet yapmazsa insanlar kendi çözüm üretir. böyle olması gerektiği için değil böyle olacağı için söylüyorum.

8-10 milyon sokak hayvanının barınağa alınma durumu, bunların bakımı, beslenmesi ne kadar gerçekçi? buradan da bakmak lazım olaya. olabilir gelmiyor bana bu durum.

8-10 milyon sokak hayvanının barınağa alınma durumu, bunların bakımı, beslenmesi ne kadar gerçekçi? buradan da bakmak lazım olaya. olabilir gelmiyor bana bu durum.
hem pratikte çok zor bunun için aşırı bir çaba olması lazım. bi de bunun maddi yönü var. sizce bunlar böyle bi ödenek ayırırlar mı? bence mümkün değil.

aşama aşama gidilerek çözülebilir bu ancak, öncelikle kısırlaştırma yaygınlaşmalı ve üremeleri engellenmeli, devletten yenilen paraları içeri koyarlarsa da emin olun hepimize yetecek kadar maddi imkan var bu ülkede.

Geri