Size zarar veren bir ilişkiden kurtulmanın yolları

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Mutsuz hissettiğiniz bir ilişkiden sağlıklı bir şekilde kurtulmanın yolları ve yöntemleri

Suçluluk Yaratma:
Narsistler, partnerlerini sürekli suçlu hissettirerek manipüle ederler. Ayrılık sürecinde de bu taktiklerini devam ettirirler, ilişkinin sona ermesini partnerlerinin yetersizliklerine bağlamaya çalışırlar.

Değersizleştirme: Narsist partner, ayrılık aşamasında sizi değersizleştirmeye yönelik eleştirilerle moralinizi bozmaya çalışır. Bu, bağımlılık yaratarak sizi kendisine daha bağımlı hale getirmeyi amaçlar.

Vicdanınıza Dokunma: Özellikle çocuklar varsa, narsist partner ayrılığın onlara vereceği zararı abartarak sizi suçlu hissettirmeye çalışır. Amaç, sizi suçluluk duygusuyla ilişkide tutmaktır.

Haklı Çıkmaya Çalışma: Narsist birey, çevrenize karalama kampanyası düzenleyerek herkesi kendi haklılığına ikna etmeye çalışır.

Mutlaka Geri Döner: Narsistler genellikle ayrıldıktan sonra geri dönerler. Bu, size zarar vermek ve kontrolü yeniden ele geçirmek içindir.

Ayrılığı Uzatmayın: Narsist bir bireyden ayrılırken net ve kesin olun, ayrılık mesajınızda kibar olun fakat sonra tüm iletişim kanallarını engelleyin.

Ortak Tanıdıklarla Sınırlarınızı Belirleyin: Ortak tanıdıklarınız aracılığıyla narsistin sizi manipüle etmesine izin vermeyin, gerekirse bu kişilerle olan ilişkinizi sonlandırın.

Ayrılık Nedenlerinizi Hatırlayın: Ayrılık sonrası zor anlarınızda, neden bu ilişkiden çıktığınızı hatırlayın ve kendinize narsist ilişkinin olumsuz yönlerini sık sık hatırlatın.

Kaynak

1717823828727-toksk-1.jpg

Bu yukardakilerin hepsini tecrube etmisseniz,stresten mide kanseri olmaniz muhtemel.Gecmis zaman vurgunu biriyseniz,ne yapsaniz nafile.

Bu yukardakilerin hepsini tecrube etmisseniz,stresten mide kanseri olmaniz muhtemel.Gecmis zaman vurgunu biriyseniz,ne yapsaniz nafile.
Sürdürmeyip doğrudan ilişkiyi bitirmek gerekiyor ancak sorun şu ki bu tip ilişkilerde, bağımlı olan taraf ne yazık ki yaşatılanları sevgi olarak algılayabiliyor.

Sürdürmeyip doğrudan ilişkiyi bitirmek gerekiyor ancak sorun şu ki bu tip ilişkilerde, bağımlı olan taraf ne yazık ki yaşatılanları sevgi olarak algılayabiliyor.

Bilimsel olarak kanitlanmis Stockholm Sendromu var Lefty hanim.Zararli iliskilerde sanirim vucudun aci algisi ve dusunme yetisi farkli bir hal aliyor.

Son düzenleme:
Bilimsel olarak kanitlanmis Stockholm Sendromu var Lefty hanim.Zararli iliskilerde sanirim vucun aci algisi ve dusunme yetisi farkli bir hal aliyor sanirim.
O durum biraz daha farklı ve kişi çaresiz kalınca kendi zihninde o acı durumu yaşatan kişiyi bir şekilde kabullenmeye çalışıyor ve duygusal bir şeyler hissetmesi de kaçınılmaz oluyor. Yaşatılan olumsuzlukları sevginin bir türü sanmaya başlıyor.

Sağlıksız ilişkilerde ise kişi kendi kendine normalleştiriyor ancak ortada bir zorunluluk ya da zorlama yok aslında.

ayrılın
birbirinizi üzmeyin

Bana bunu yaşatan bir manyak oldu yarabbim kaç sene geçti üzerinden hala nefretle anıyorum. Resmen beni, suçluluk duygusu yaratarak ve merhametimden vurup öyle manipüle etmişti ki... Kurtulmak istiyordum ama birakamiyordum çok şükür kazasız belasız bitti.
Allah alsın oylelerini ya.

Suçluluk Yaratma: Narsistler, partnerlerini sürekli suçlu hissettirerek manipüle ederler. Ayrılık sürecinde de bu taktiklerini devam ettirirler, ilişkinin sona ermesini partnerlerinin yetersizliklerine bağlamaya çalışırlar.
yetersizliklerine bağlamak kötü bir düşünce
güzel güzel ifade etmeli bence.

zarar veren şeylere karşı buz kesiliyorum genelde uzaklaşırım.

Kimse bir mücadeleden yenik çıkmak istemez. Mücedeleye devam.

Geri