Size göre cahil insanın tanımı ne?

Konu sahibi son olarak 973 gün önce görüldü
Size göre cahil insanın tanımı ne?

Olur olmaz sorular soran, olur olmaz herşeyi paylaşan "Futbolcu" desem alınır mısın?
Darılma, "Mizantrop" da olabilir belki..

Şöyle ki ; akıllı insanın düşmanlığı cahil insanın dostluğundan daha hayırlıdır derler, güzel de derler.

Cahil , bildiği halde uygulamayandır benim nazarımda.

Çok yönlü düşünmeyen, karşısındakini dinlemeden hüküm veren. Her şeyi ben bilirim diyen, empati kuramayan insandır.

Bana göre bazen bir doktor da cahil olabiliyor. Belli bir tanımı yok. Dünyanın rengine kanmamak lazım.

images

Bilmediği konu hakkında fikir beyan eden, şahsen bilmiyorsam susarım. En azından cahilliğim can sıkmaz.

Embesil gibi olunca cahil olur işte.

Felsefik bir söz vega felsefesikmi demeliyim bilmiyorum cahilligime verin.Cahillik cokta kötü bir sey değil hatta rahatlamak icin aydin insanlar yazin googleye ardindan bu aydin insanlarin soyledikleri yaptiklari aptalliklari gördüğünüzde süÄ·ür cahiliz diyebilirsiniz ama yinede cokta cahil olmayalim emi gencler.

Hiçbir şey bilmediği halde her şeyi biliyormuş gibi davranan insan.

Her konuda bilgisi varmış gibi konuşan, bir kisiye koru körüne bağlı olup her dediğini sorgusuz sualsiz kabul eden, düşüncelerini iki kelimeyi bir araya getirip ifade edemeyen kişilere denilebilir belki de bilemiyorum.

Geri