Sizce okullarda verilen eğitim yeterli midir ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 892 gün önce görüldü
Okullarda verilen eğitim gerçek hayatta işimize yarıyor mu ? Yoksa ezbere bir eğitim sistemi mi ? Eğitim sisteminin daha da genişletilmesi mi lazım ?

Yetersizdir, okullarda diretilen şeyler öğretilir. Asılında her çocuğun içinde ne varsa o keşvedilip ona doğru yönlendirilmeli. Resim yapan öğrenciye matematik öğretmek, ne kadar doğru ?

ilk, orta ve yüksek öğretimin içeriği gerçekten çağımızın bireyden beklentilerini karşılamaktan çok uzak boş insanlar yetiştirip birde üzerine etiket vuruyoruz

aile eğitiminin üzerine çok şey koyamıyor eğitim-öğretim dünyası insanların becerilerini de geliştiremiyor aksine köreltiyor ve bunun sonucu olarak mutsuz insanlar artıyor ve git gide daha çok doyumsuz oluyor çünkü ne yaparsak yapalım bizi tatmin etmiyor bunun nedeni bizim yapmak zorunda olduklarımızla yapmak istediklerimiz arasındaki uçurumdur...

Okullarda eğitim veriliyor mu ya?
Okulda ezbere anlatılıyor bir ton ödev verilip eve gönderiliyor çocuklar sonra aileler öğretiyor herşeyi çocuklara
Ödevi aile yapıyor, konuları aileler anlatılıyor sonra okulda eğitim veriyoruz diye öğretmenler ortada geziyor
Kimse kusura bakmasın ama aileler olmasa şuanki eğitim sistemi çöker
Ve şu bir gerçek ki şuan ki eğitim öğretim sistemi sadece ezbere dayalı, çocuklar boş boş gidip geliyorlar, bişeyler ezberleyip onun üzerinden yürüyorlar, doğruyu yanlışı ayırt edemiyorlar

Bence yeterince eğitim veriliyor daha doğrusu öğretim veriliyor.
Eğitim için şöyle bi soru sorulmalı: "Ailelerde çocuklara verilen eğitim yeterli midir?"
Çünkü eğitim ailede verilir,öğretim ise okulda.

Okullarda verilen eğitim tabi ki yetersizdir. Bizim yaptığımız çocuklara ve gençlere teoriği aşılamaktır ama pratiğe geldiğinde hiç birisi tam anlamıyla kavrayamamaktadr.

Pratiğin tecrübelerden ibaret olduğunu düşünmek aslında birebir tercümedir.

Çocuklar okuma yazma öğrenmeye başladığından itibaren sadece ezbere dayalı bir sistemin oluşumuna başlar "A" böyle yazılı "B" böyle.

Şu anda bile yazarken merak ettim, kimse hiç kimse doğru ya da yanlış "A" harfinin neden bu şekilde olduğunu, nerden geldiğini araştırdı mı?
Belki 5 parmağımı bile geçmez ben araştırdım diyen kişi sayısı.

İnsanlar zamanla körelleşiyor bu şekilde ve içine batık duruma geliyor. Biraz sıkıştırdığınızda o battığı yerden azda olsa ucunu gösterir ama yakalayamazsanız yine olduğu yere gider ve zamanla kalıplaşır kalıplaşır.

Eğitim ilkokul ve ortaokul dönemlerinde oluşur, lise dönemlerinde ise kendisini göstermesi beklenir.
Eğer üniversiteye gitmek istiyorsanız ezbere dayalı bir eğitim gerekir.

Biliyor musunuz bence en dürüst ve en etkin üniversite güzel sanatlar üniversitesidir.
Çünkü oraya giren kişiler kendilerini geliştirmeye mahkumdurlar.

Okulda verilen eğitim insanın kendisini geliştirmesine engel teşkil eder.

Bir program belirleyip tüm insanların davranışlarını bu programa uydurmaya çalışmak içerisinde ciddi sıkıntılar barındırır. Fabrikada beyaz eşya üretir gibi öğrenci yetiştiriliyor.

Teoride bir dolu zırva olmasına rağmen pratikte hiçbiri uygulanmıyor, kullanılmıyor.

Yani karşılaşacağınız, kullanacağınız iddia edilerek öğretilen ile gerçek dünyanın birbirine hiç benzemediğini fark ettiğinizde her şeyi yeniden keşfetmeye koyuluyorsunuz.

Bir makina mühendisi işini üniversiteyi bitirip fabrikaya girdikten sonra öğrenir. Okurken sadece staj dönemleri onun için çok verimlidir.

Kullandıkları programları, yaptıkları çizimleri ben de yapıyorum. Nerede aldıkları eğitimin farkı?

Çok samimiyim, kişisel gelişime önem veren işçilerin olduğu bir fabrikada mühendis gereksizdir.

(Kişisel gelişim=Yabancı dil vs. . . )

Geri