Sizce evlilik kader midir yoksa seçim midir?

Konu sahibi son olarak 972 gün önce görüldü
Kendin karar veriyorsan ve istiyorsan seçim olur. Kader ne bilmiyorum, hangi durumlarda oluyor fikrim yok.

bazen istersin olmaz
bazen istemezsin olabilir
hayat işte

Şimdiye kadar tanışmışlıklarım tesadüfen.

Kader + secim + beraber halay çekmek = evlilik

Kader bizim irademizle oluşan sonuç.Sonucu belli olan bir seçim bizimkisi.Sonucunu ise gaybı bilen Allah'tır.Seçim bizim, seçime giden yol ise bazen bizim irademizle şekillenirken bazen de yaratıcının tecellisi.Büsbütün bizim dışımızdadır diyemeyiz.En azından benim fikrim bu yönde.

Kader bizim irademizle oluşan sonuç.Sonucu belli olan bir seçim bizimkisi.Sonucunu ise gaybı bilen Allah'tır.Seçim bizim, seçime giden yol ise bazen bizim irademizle şekillenirken bazen de yaratıcının tecellisi.Büsbütün bizim dışımızdadır diyemeyiz.En azından benim fikrim bu yönde.
Kendi içinde on defa çelişen bir yorum. Yılın oksimoron ödülünü sana veriyorum

Cok mu duygusuzum bilmiyorum ama supheci biriyim. Suphe duydugum zamanlar illa bir seyler cikiyor altindan. Hani offf cok asigim, deli gibi seviyorum. Evet oluyor. Ama suphe duydum mu ustune de giderim. Kader biraz da insanin elinde. Negatif bakiyorum. Cunku pozitif olunca aptallasiyorsun.

Kendi içinde on defa çelişen bir yorum. Yılın oksimoron ödülünü sana veriyorum.
Çelişen yanını da yazsaydın durumu konsabilirdik.Karalama ya da basite alan üstüncül yaklaşımlar kimseyi haklı yapmaz genç adam.Sorun konuşalım.
Gayet basit orda yazılanlar.Sadece detayına inmeden yazdım.Roman yazmaya vaktim yok.Azıcık dini bilgisi olanlar birleştirip bir anlam çıkarabilir diye düşündüm.Varsa sorunuz alabilirim.

Çelişen yanını da yazsaydın durumu konsabilirdik.Karalama ya da basite alan üstüncül yaklaşımlar kimseyi haklı yapmaz genç adam.Sorun konuşalım.
Gayet basit orda yazılanlar.Sadece detayına inmeden yazdım.Roman yazmaya vaktim yok.Azıcık dini bilgisi olanlar birleştirip bir anlam çıkarabilir diye düşündüm.Varsa sorunuz alabilirim.
@climax hocam ateist oldugu icin din konusu ile ilgisi yok.:D

Din bilgisi dediğin mitoloji küçükhanım. Bana burada külli irade cüzi irade masalı anlatma. Masal dinlemeyi bırakalı çok oldu. @Dilâsâ çelişeni göster diyorsun ama tümü çelişki "Kader bizim irademizle oluşan sonuç." Ne demek allasen bu. Yani senin sistemindeki karşılığını biliyom tabi ama sistemin sistemsiz

Sizce yeni bir masal bulmuş olabilirsiniz.Bu konuda kimseyi yargılamam.Ateist çok arkadaşım var.Tüm dinî kitapları okuyan ve gerçekten inanmamayı tercih eden kişiler.Bence saygı duymak en güzel erdem.Bu ülke laik bir ülke.Laiklik,her iki tarafada saygılı olmayı öğütler.
İyi geceler genç adam.

Sizce yeni bir masal bulmuş olabilirsiniz.Bu konuda kimseyi yargılamam.Ateist çok arkadaşım var.Tüm dinî kitapları okuyan ve gerçekten inanmamayı tercih eden kişiler.Bence saygı duymak en güzel erdem.Bu ülke laik bir ülke.Laiklik,her iki tarafada saygılı olmayı öğütler.
İyi geceler genç adam.
Yahu ben salladim ateist diye. Kaos olmuyor uzun zamandir ben de oyle ufak tefek mevzu ciksin diye. Ekmek mevzusu hanimefendi...

Geri