sitelerde alınan aidatlarının adaletli olduğunu düşünüyor musunuz ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bizim çevrede 30 bine kadar çıktı aidatlar site lüks evet ama fazla bence yeni yasa ile düzenleme geliyor ama ne için alıyorlar bu kadar parayı

Bazen kızıyoruz ama her konuda bu fiyatlar ne diye birazda bizim toplum yapıyor bunu ali 5 bin yapıyorsa Mehmet 6 bin onur 10 bin yapıyor bilmem anlatabildim mi ?
Evet bireysel bir arttirma söz konusu bende öyle düşünüyorum şikayet edilmiş sanırım bu konu bazi illerde şimdi düzenleme geliyor

Sitenin hangi hizmetler için aidat aldığı kalem kalem bellidir ancak tabii ki abartanlar da olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ne
Ne lan bu aidatlar dedim. Sen yönetici ol dediler. Tamam dedim.
Meğer adamlar az topluyormus. İki katına çıkartmak zorunda kaldım :)

Allah yardımcınız olsun cano ne diyim 2026 sıkıntılı geçecek gibi.
Bizimki müstakil çok az bir miktar veriyoruz aşağı sitede 30 bin alıyorlar üzüldüm doğrusu

Ne lan bu aidatlar dedim. Sen yönetici ol dediler. Tamam dedim.
Meğer adamlar az topluyormus. İki katına çıkartmak zorunda kaldım :)
Site lüks ise bu anlaşılabilir fakat çok lüks olmayıp hiç bişey yapmayıp para alanlar var hocam

Bizim çevrede 30 bine kadar çıktı aidatlar site lüks evet ama fazla bence yeni yasa ile düzenleme geliyor ama ne için alıyorlar bu kadar parayı
Sosyal statü farkını, subliminal olarak hiç çaktırmadan bu kadar güzel anlatılabilir teşekkürler :)

• Kahkaha
Site yöneticilerinin bir çoğu irili/ufaklı yolsuzluk yapıyor.

Site yöneticisi huzur hakkı kapsamında aidattan muaf zaten. Onun aidatı size bölünür.
Her ay siteye bir şey yaparlar (peyzaj, mantolama, oyun parkı tadilatı vs) orda gider şirketle 100bine anlaşır ama faturayı 200bin kestirir, 50bin şirkete avans olur 50bin yöneticinin cebe girer.
Tanıdık muhasebeciyle aylığı 10binden anlaşır aidata 20bin yazar 10bin de kendine tırnaklar

vs vs örnekler çoğalır

Ama 30bin çalana bile çok yahu. Merkezi sistem ısıtma her bloğa ayrı kapıcı 6 güvenlik elemanı falan vardır orda…

Oturmadığım evin aidatını faturalarını ödüyorum. Depremzede toki evini teslim ettiler bize. Annem çok korkuyor o yüzden el işçiliğiyle yaptırdığımız yaklaşık 50 metre olan konteyner da yaşamak istiyor. Haliyle evi bana verdiler. Evlen, yerleş, kendin öde taksitlerini diye. En azından kendi evimin borcu diyorum.

Her şey yerine oturmuş değil 1500 tl aidat alınıyor ama hizmet sıfır. 1 Ocak itibariyle aidatların artacağını ve hizmetin başlayacağını söylediler. Benim dışımda binadaki tüm dairelere taşınmış insanlar.:D

• Üzgün
Site yöneticilerinin bir çoğu irili/ufaklı yolsuzluk yapıyor.

Site yöneticisi huzur hakkı kapsamında aidattan muaf zaten. Onun aidatı size bölünür.
Her ay siteye bir şey yaparlar (peyzaj, mantolama, oyun parkı tadilatı vs) orda gider şirketle 100bine anlaşır ama faturayı 200bin kestirir, 50bin şirkete avans olur 50bin yöneticinin cebe girer.
Tanıdık muhasebeciyle aylığı 10binden anlaşır aidata 20bin yazar 10bin de kendine tırnaklar

vs vs örnekler çoğalır

Ama 30bin çalana bile çok yahu. Merkezi sistem ısıtma her bloğa ayrı kapıcı 6 güvenlik elemanı falan vardır orda…
"Mini Şehir" diye tanıtımı yapılan sitelerden bahsediliyor sanırım.

Hha ya kesinlikle katılıyorum benim bahsettigim site 4 bloktan oluşuyor ağaçlandırılmis koşu yolu var bloklar bakımlı ve evler lüks ama yinede 30 bin çok büyük bir para aidat için

binmediğim asansörün parasını ödüyorum
hak hukuk adalet ya

Geri