Şimdiki bayramlarla eski bayramlar arasında nasıl fark vardır ?

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
Tarif edilemiyecek Farklar var :)

Sabahın köründe kalkıp, baş ucumuza bıraktığımız kıyafetleri giyinip, anne babanın elini öper, güzel bir kahvaltıdan sonra poşet alıp, sokak sokak şeker toplardık. Bütün mahallelerde " bayramınız kutlu olsun" sesleri ile çınlardı.
Para değil, en kötü şeker bile bizi mutlu ederdi. Büyüklerin elini öpmek, onlarla zaman geçirmek güzeldi. Özellikle kurban bayramın da toplanan aileyi hiç birşeye değişmezdim.

Şimdi ki nesil, bilgisayar başından ayrılmıyor. Ellerinde cep telefonu, bütün gün pc de zaman öldürme. Hiç bir şekilde tadını çıkarma yok..

Ben şimdi bunları benden küçüklere diyorum ama benden Büyüklerde bunları bize diyor. Ama biz büyüdük. Sokak sokak gezemiyoruz.
Biz çocukken gerçek bir çocuktuk.
Şimdi ki nesil ile teknoloji çocuğu.

teknoloji ilerledikçe insanlık ölüyor. farkında değiliz ama ohaa dediğimiz herşey bizi hayattan koparıyor.. eskiden akraba akraba gezerdim bitmezdi be akrabalar, şimdi yatıyorum her bayram :D

Cumayı bile SAnalda kutluyoruz Vay halimize demi.

eskiden bayramlarda köye giderdik şimdi tatil köyüne

eskiden elimize poşeti alır kapı kapı bayramınız mübarek olsun derdik, şimdi festen yazınca 78 beğeni, tivikten 126 rt alıyor.

Eskiden insanlar bayramlaşmaya gelen olur diye günler öncesinden hazırlık yapıyorlar misafir bekliyorlar fırsat buldukçada bayram ziyaretlerine gidiyorlardı dargın küs olanlar bayramı bir fırsat bilip o vesile ile barışıyorlardı. Şimdi insanlar birbirlerinden kaçıyorlar..​

Bayram deyince insanlar artık tatil anlıyor , yaşlılar ise gözleri kapıda çocuklarını bekliyor. Bayramlar güzel ya , yitirmemek lazım. Değerini bilmek lazım

Geri