Sıla Kimdir? Sıla Gençoğlu Hayatı, Biyografisi

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sanatçılar
Asıl adı Sıla Gençoğlu olan Sıla, 17 haziran 1980 yılında doğdu. Lise yıllarında müzikle aktif olarak ilgilenmeye başlayan Sıla, şan ve ses eğitimleri alırken aynı zamanda çeşitli müzik topluluklarında solistlik yaptı. Yüksek öğrenimine caz vokal bölümünde devam ederken 2000 yılında Kenan Doğulu ile tanıştı ve birlikte çalışmaya başladı. 7 Yıldır sanatçının aralıksız olarak vokalistliğini sürdüren Sıla, bu zaman zarfında İstanbul'un çeşitli makanlarında yaptığı programlarla da kendi dinleyici kitlesini oluşturmayı başardı.
Sıla'nın zaman içinde yaptığı besteler ve yazdığı şarkı sözleri Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu gibi değerli sanatçıların albümlerinde yer alırken, ilk solo albümü olan "SILA" nın oluşumuna zemin hazırladı.
Geniş kitleler onun sesiyle ilk kez Sezen Aksu ile yaptıkları "SILA" dizisinin şarkısı olan "SILA/TÖRE" sayesinde tanıştı.
Bir yandan kendi albümünün çalışmalarını sürdüren Sıla, kendi adıyla aynı ismi taşıyan ilk solo albümünü, 2007 yılının sonlarında Sony BMG etiketiyle piyasaya sürdü. Ozan Doğulu prodüktörlüğünde hazırlanan albümde Kenan Doğulu’yla düet yaptıkları “...Dan Sonra” şarkısıyla iddialı bir çıkış yapan Sıla, kısa sürede geniş kitlelerce sevildi.
Albümde bir tanesi Gözde Kansu’yla, bir tanesi de Sezen Aksu’yla ortak olmakla birlikte tüm şarkı sözlerine imza atan Sıla, 5 şarkının da bestesini yaptı. Ozan Doğulu, Sezen Aksu, Yalın ve Efe Bahadır’ın diğer şarkıları bestelediği albümde Sıla, aranjör olarak Ozan Doğulu, Murat Yeter, Mustafa Ceceli, Efe Bahadır ve Nedim Ruacan gibi önemli müzisyenlerle çalıştı. Albüm sonrası yoğun bir konser trafiğiyle karşı karşıya kalan Sıla, bugünlerde 2. klibi “Kenar Süsü” ile ekranlarda da yer almaya devam ediyor.

Aşkta herkes kendi gemisinin kaptanı"

6640303.jpg

Son günlerde “Kendine güvenen şöyle gelsin” deyip, ortalığı kasıp kavuran Sıla aşk konusunda da sürprizlere açık. Şarkıcı; “Aşkın her an köşe başından dönebileceğine inanırım” diyor.

“...dan Sonra” hayatımıza bir girdi, pir girdi. Peki Sıla’nın hayatındaki boşlukları ne dolduruyor?
Edebiyat dolduruyor. Okumayı seviyorum. Elime geçen her şeyi bulduğum her vakitte okumayı seviyorum. Bir de bolca film seyrediyorum.

Vokalistlik zamanında sahne alırken; “Bir gün ben de önde olacağım” duygusu sizde ne kadar ağır basıyordu? Bir vokalistin duyguları nelerdir? “Mutlaka bir gün” mü... Ömrü boyunca sadece vokalistlik yapmak isteyen yoktur değil mi?
Ben çok uzun zamandır kendi şarkılarımı kendi kitlemle paylaşmayı hedefliyordum. Bu anlamda geri vokal yapmak şarkıcılık ve sahne anlamında beni tecrübelendirdi. Ama geri vokal olmak da başlı başına profesyonelce bir meslektir. Ömür boyu geri vokal de yapabilirsiniz. Bu tamamen şarkıcının tercihine kalmış. Ama kendi şarkılarını yazan birinin kendini durdurması çok zordur.

Doğulu kardeşlerin destek olduğu ilk şarkıcı Bengü’ydü. Ancak Bengü, Ozan Doğulu’nun sevgilisiydi zaten değil mi?
Evet ilk destek verdikleri şarkıcı Bengü’ydü. Ama Bengü’ye Ozan Doğulu’nun sevgilisi olduğu için değil, onu çok yetenekli buldukları için albüm yaptıklarından adım gibi eminim.

Bir vokalistin pişip, kıvama geldiği nasıl anlaşılır? Profesyonel olarak şarkıcılığa geçme kararını siz mi verdiniz yoksa Doğulu Kardeşler mi; “Sıla artık albüm yapmalısın” dediler. O günü, size söylenenleri net bir şekilde hatırlıyor musunuz?
İnsan kendi içindeki yolculukta bir yere gelmeli önce. Onu kendi anladığı vakit, zaten karşı taraf da anlıyor. Çünkü bu görünen bir şey. Şarkılarımı Ozan Doğulu’ya ilk götürdüğümde çok beğendi ve o gün el sıkıştık. Tabii ki bütün diyaloglar dün gibi hatırımda.

Müzik uğruna yaptığınız en büyük fedakarlık ya da fedakarlıklar nelerdir? Her şeye değdi mi?
Müzik benim yaşam stilim ve hayatımdaki birinci önceliğim. Hayatınızdaki öncelikleri sıraya güzel dizerseniz hiçbir şeyi özveri olarak düşünmezsiniz. Ve dolayısıyla kendinize acımazsınız.

Aile büyüklerinizden bir kaçının siyasette olması sizi olumsuz ya da olumlu etkiler mi? Ya da size; “Kızım başka bir işle meşgul ol. Göz önünde olma” diyebilirler mi?
Her zaman ailem bana destek oldu. Ne onlar ne de ben birbirimizin mesleklerinden rahatsız değiliz.

Sizi müzik dışında neler keyiflendirir, neler yapmaktan mutlu olursunuz?
Kitap okumayı, arkadaşlarımla vakit geçirip bolca gülmeyi, film seyretmeyi ve yemek yapmayı seviyorum.

Hayatınızda biri var mı? Nasıl insanlardan hoşlanırsınız?
Aşkın her an köşe başından dönebileceğine inanırım. Aşık olacağım insanın bir tipi olacağına inanmıyorum. Sarışın seversiniz esmer çıkar, esmer seversiniz sarışın çıkar.

Aşk üzerine şarkılar yazan biri olarak aşk üzerine bir öğüt verecek olsanız neler söylersiniz?
Estağfurullah! Aşk konusunda herkes kendi gemisinin kaptanı. Öğüt versem dinlerler ama yapmazlar. Zaten bu işin öğüdü de olmaz.

sila_3.jpg

...Dan Sonra, Sıla'nın Ekim 2007'de çıkardığı kendi adını taşıyan ilk stüdyo albümü Sıla'nın ilk teklisidir. Şarkının videosunun yönetmenliğini Türkiye'de birçok klibin de yönetmenliğini yapan Murad Küçük üstlenirken, klip cesur sözlerini destekleyen vahşi klibiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Şarkının sözlerini Sıla yazarken, müziğini ise Ozan Doğulu yapmıştır. Kısa bir zaman içerisinde şarkı birçok radyo listesine girmeyi başarmış ve Türkiye resmi listesinde 1 numara olarak Avrupa Radyo Listeleri'nde çalma başarısını göstermiş ve Avrupa'da en yüksek 79. olarak oldukça başarılı bir çıkış parçası olma başarısını göstermiştir. Şarkı 2008 yazında ise ünlü Yunan şarkıcı Tamta tarafından "Se Opion Aresi" ismiyle cover'lanmış ve piyasaya sürülmüştür

sila_06.jpg

Sıla Kimdir Hayatı Biyografisi

Sıla, kendi adını verdiği ilk solo albümü ile “en iyi çıkış yapan sanatçı” ödüllerini alarak başarısını tescillemişti. Hız kesmeden ikinci albüm çalışmasını tamamlayan genç sanatçı, yepyeni şarkılara “İMZA” attı. Sony Music tarafından yayımlanan albümün prodüktörü, sanatçının uzun yıllardır birlikte çalıştığı değerli müzisyen Ozan Doğulu.

Tüm şarkı sözlerini Sıla’nın yazdığı “İMZA” isimli albümdeki besteler ise Efe Bahadır ve Sıla’ya ait. Her şarkısından farklı bir keyif alınacak albümde düzenlemeleri ile yer alan Ozan Doğulu, Murat Yeter, Efe Bahadır’ın yanı sıra, Murat Çekem, Cihan Okan, Fatih Ahıskalı, Erdinç Şenyaylar, Cengiz Ercümer, Cudi Genç, Kerem Türkaydın, Göksun Çavdar, Opus 34 ve Gündem ve Yaylı Grubu gibi Türkiye’nin en başarılı müzisyenleri albümde Sıla’ya eşlik ettiler.

İlk albümünün “...dan sonra” isimli çıkış şarkısında Kenan Doğulu ile yaptığı düetle büyük beğeni toplayan Sıla, bu albümde de geleneği bozmadı ve “Bitse de Gitsek” isimli şarkıda rap düeti ile Doğulu, genç sanatçıya eşlik etti. Sözleri Sıla’ya, müziği Sıla ve Efe Bahadır’a ait şarkının rap bölümünün sözleri Kenan Doğulu’ya, düzenlemeleri de Efe Bahadır ve Ozan Doğulu’ya ait.

“Her an aksilik çıkabilir” isimli şarkıda da Kenan Doğulu’nun yanı sıra Cihan Okan, Murat Çekem, Efe Bahadır gibi değerli müzisyenler Sıla’ya vokalleriyle eşlik ettiler. Sıla “İmza” albümünde, Yaban Gülü” dizisinin jenerik müziği olan “Ne Çok” isimli çalışmasına da yer verdi.

Radyolarda yayınlamaya başladığından beri büyük ilgi gören albümün çıkış şarkısı “Sevişmeden Uyumayalım”ın çarpıcı sözleri Sıla imzası taşırken, şarkının müziği Sıla ve Efe Bahadır’a, düzenlemesi Murat Yeter’e ait.

Ülkemizin başarılı yönetmenlerinden Murad Küçük tarafından 35 mm. film formatında Film Sokağı’nda çekilen “Sevişmeden Uyumayalım”ın video klibinde, yurt dışında Sting, George Michael, Sugar Babes, Danny Miague, Eros Ramazzotti gibi bir çok star ve grubun kliplerinde de imzası olan Dennis Madden görüntü yönetmeni olarak eşlik etti.

2.video ‘’İnşallah ‘’ “Dudaktan Kalbe” dizisi ve “Issız Adam” filmindeki başarılı performansıyla adını sıkça duyduğumuz oyuncu Gözde Kansu, “Selena” dizisindeki “Burak Öğretmen” rolüyle milyonların sevgisini kazanan ve çok yakında kendi albümünü çıkaracak olan Gökhan Keser ile Sıla’nın müzisyen ve ekip arkadaşları video klipte birlikte rol aldılar.İspanyol yönetmen Fernando Vallejo tarafından çekilen video klipte 16 mm. ve RED olmak üzere iki farklı kamera kullanıldı. Görüntü yönetmenliğini Fransız Philippe Welt üstlendiği video klibin çekimleri 24 saatte tamamlandı.

3.video ‘’ Yara Bende’’isimli şarkıya kemal doğulu tarafından çekildi.Beyoğlu ve bağdat caddesinde yapılan çekimlerde Sıla’ya 20 kişilik cast ekibi eşlik etti.

Kimdir nedir bilmem ama hatunda mükemmel ses var , ötesini de irdelemem.

Şarkıları mükemmel, kendisi de mükemmel. Her şarkısını ayrı seviyorum...

Bu vaziyetler hayrı alamet :D der tek kelime anlatırım.

Sıla Gençoğlu Kimdir - Biyografisi

qusbnghc.jpg

Asıl adı Sıla Gençoğlu olan Sıla, 17 Haziran 1980’de Denizli’de doğdu. İlkokulu Denizli’de okudu.

Ortaokul ve lise öğrenimini İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’nde İzmir’de anneannesinin yanına tamamladı.

Lise ikinci ve üçüncü sınıflarda özel şan derslerine başladı.

1998 yılında yüksek öğrenimi için İstanbul’a geldi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde bir sene okudu, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü’ne geçiş yaptı Yüksek öğrenimini Caz Vokal olarak yapmıştır.

Lise yıllarında müzikle aktif olarak ilgilenmeye başlayan Sıla, daha sonra ilk Afyon Caz Festivali’nde Neşet Ruacan, Nedim Ruacan ve Nezih Yeşilnil’den oluşan caz orkestrasında solist olarak çıktı.

Nukhet Ruacan’dan ses eğitimi aldı. Aynı dönemlere müzisyen Efe Bahadır’la tanıştı.

Yüksek öğrenimine caz vokal bölümünde devam ederken 2000 yılında Kenan Doğulu ile tanıştı ve birlikte çalışmaya başladı.

7 yıldır sanatçının aralıksız olarak vokalistliğini sürdüren Sıla, bu zaman zarfında Buyuk Kulup, Moda Deniz Kulubu ve Galatasaraylılar lokali gibi İstanbul’un çeşitli mekanlarında Efe Bahadır’la Fransizca, ingilizce ve Türkçe şarkılar söyleyerek yaptığı programlarla da kendi dinleyici kitlesini oluşturmayı başardı.

5rlze7zf.jpg

Sıla’nın zaman içinde yaptığı besteler ve yazdığı şarkı sözleri Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu gibi değerli sanatçıların albümlerinde yer alırken, ilk solo albümü olan “SILA” nın oluşumuna zemin hazırladı.

Geniş kitleler onun sesiyle ilk kez Sezen Aksu ile yaptıkları ve “Sıla” dizisinin şarkısı olan ortak besteleri “Sıla/Töre” sayesinde tanışmıştır.

Sıla’nın hemen ardından ‘Yaban Gülü’ dizisinin jenerik müziğini yapmıştır.

Sıla, kendi adıyla aynı ismi taşıyan ilk solo albümünü, 2007 yılının sonlarında Sony BMG etiketiyle piyasaya sürdü.

Ayrıca Sıla’nın yaptığı besteler ve yazdığı şarkı sözleri Ferhat Göçer (Yolun Açık Olsun/Vur kadehi Ustam), Kenan Doğulu (Demedi Deme/Boğaziçi), Emel Müftüoğlu (Eğlenilecek Kızlar, Evlenilecek Kızlar/Ağla) gibi değerli sanatçıların albümlerinde yer almıştır.

Sıla, bir çok da müzik ödülü almıştır.

yadoiha5.jpg

Albümleri :

2007 – Sıla

2009 – İmza

2010 – Konuşmadığımız Şeyler Var

2012 – Joker

2012 – Vaveyla

2014 - Yeni Ay​

Yeni Ay (2014)​

Yeni Ay (2014)​

Geri