Seyyide Nefise'nin 'radıyallahü anha' İbretlik Hayatı ..

Konu sahibi son olarak 2802 gün önce görüldü
Seyyide Nefise'nin 'radıyallahü anha' İbretlik Hayatı ..
Peygamber aleyhisselam Efendimizin torunu Hasan'ın radıyallahu anh soyundan olan Seyyide Nefise evliya bir kadındı.
Bu saliha kadın o kadar dünyaya züht etmişti ki evinin içinde kendi kabrini kazmıştı.
Bu kabre girer orada namaz kılar ve Kur’an okurdu. Ölene kadar altı bin sefer Kur’an’ı hatmetti. Geceleri ibadet eder gündüzleri oruç tutardı. Ölüm döşeğinde de oruçluydu. Kendisine bir şeyler ye dediklerinde dedi ki :
“ Otuz senedir Allah’a dua ettim ki bana oruçlu iken ölmeyi nasip eylesin , şimdi nasıl orucumu bozarım “.
Seyide Nefise'nin kabri Mısır'dadır. Alimler onun kabrinde yapılan duanın kabul olduğunu bildirdiler.
Seyyide Nefise’nin yahudi bir komşusu vardı. Komşusunun kızı yürüyemeyecek derecede sakattı. Bu yahudi kadın bir gün hamama gitmek istediğinde kızı da onunla birlikte gitmek istedi. Fakat annesi onu götürmek istemedi.
Sonraları götürmeyi kabul etse de bu defa kızı gitmek istemedi ve annesine :
'' Beni komşumuza götür orada biraz kalayım “ dedi.
Yahudi kadın kızına :
“ Önce soralım “ dedi ve gidip Seyyide Nefise’ye sordular o da kabul etti.
Kadın kızını Seyyide Nefise'nin evinde bırakıp gitti.
Seyyide Nefise abdest aldığında onun abdest suyu oturmakta olan kızın önüne kadar aktı. Allah’ın ilham etmesiyle kız bu sudan alıp bacaklarına sürdü ve ayağa kalktı.
Seyyide Nefise namaz kılıyordu ve bu olanlardan haberi yoktu.
Kızın annesi onu almaya geldiğinde kızı kapıyı açtı. Kadın şaşkınlıkla :
“ Sen kimsin “ dedi.
Kız da :
“ Ben senin kızınım “ dedi ve olanları annesine anlattı.
Bunları duyan kadın Seyyide Nefise'nin yanına giderek onun ayaklarını ellerini öptü ve elini tutarak dedi ki :
'' Benin inancım olan yahudilik habistir ve senin dinin haktır. Ben şahadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur ve senin deden Muhammed ( sallallahu aleyhi vesellem ) Allah’ın resulüdür.
Bu kadın ve kızı Müslüman oldu. Başka bir çok insan da bu olaydan sonra İslam dinine girdiler...
NOT;
Bir zamanlar mübarek insanlar gelmiş geçmiş... Şimdi dünyamız tam bir cıfıt çarşısına dönmüş...Yani her tarafı günah bulutları kaplamış. İnsanoğlu bilmez ki, bir küçük günah kırk gün huzursuz eder kendini...Halbu ki günümüz insanının elinde olarak veya olmayarak bir günde işlediği günahları bir ömür boyu huzursuz yaşamasına yeterlidir. Büyüklerimiz hergün çok istigfar okumamızı söylerlerdi hep...

Geri