Sevilen insan güzelleşir mi?

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
güzelleşir tabi
neden güzelleşmesin
sizi sevenleri üzmeyin

Sevgi ve umut insanı hem iyileştirir hem de güzelleştirir. Okuduğum bir araştırma yazısında kanser hastası olan birine her gün su enjekte edilip iyileştiğini söyledikleri ve sevdiği insanlarla vakit geçirtip ona sevgi sözcükleri söyleyerek kanserli hücrelerin gittikçe azaldığı gözlemlenmiş. Velhasılkelam; Sevgi her zaman güzelleştirir, umut diri tutar :)

kisa ve net cevap: yup

Son düzenleme:
Samimiyet barındıran her duygu güzeldir ve sevgi de insanı hayata karşı motive eder.

Kanser örneği verilmiş ki gerçekten de kanserli hücreleri yok edecek kadar güçlü bir duygudur sevgi ve kişinin hastalığı atlatacağına karşı duyduğu inanç da bir o kadar etkilidir.

fiziksel olarak bir değişim oluyor mu esasen bilmiyorum ama sevilen ve seven insanın enerjisi değişiyor. bence fiziksel özellikten daha önemli aura ya da işte enerji ya da hava her ne derseniz. insanların hissettiği ve gördüğü de bu oluyor sizde. sadece romantik ilişkiler olarak da düşünmemek lazım, arkadaşları, aile bireyleri tarafından sevgi gören insanın da tatlı bir havası oluyor. ama bence de en büyük fark “aşk” ile oluyor.
güzel duygulara maruz kalalım inşallah hep. her şeyi katlanılabilir kılan en önemli duygulardan biri sevgi.

fiziksel olarak bir değişim oluyor mu esasen bilmiyorum ama sevilen ve seven insanın enerjisi değişiyor. bence fiziksel özellikten daha önemli aura ya da işte enerji ya da hava her ne derseniz. insanların hissettiği ve gördüğü de bu oluyor sizde. sadece romantik ilişkiler olarak da düşünmemek lazım, arkadaşları, aile bireyleri tarafından sevgi gören insanın da tatlı bir havası oluyor. ama bence de en büyük fark “aşk” ile oluyor.
güzel duygulara maruz kalalım inşallah hep. her şeyi katlanılabilir kılan en önemli duygulardan biri sevgi.
Olumlu düşünce insanı daha geç yaşlandırır çünkü beyin gerçek ile hayal olanı ayırt edemez.
Her şeye gülmek de doğru değil ancak genel anlamda karamsar olmamak gerekiyor.
Cilt kalitesi, kilo sorunu gibi konularda da olumlu düşünce yapısının faydası vardır çünkü yine hormonlar devreye giriyor. Öfkeli bir insan bu sebeple kendi kendine zarar verip kalp krizi bile geçirebilir.

Sanki kendinle ilgilenecek daha fazla istegin ve enerjin oluyor. Kendine bakinca da ister istemez daha guzel gozukuyor olabilirsin.

Evet insanlar çiçek gibidir, sevdikçe, güzel baktıkça, ilgi gösterdikçe güzelleşir, üzdükçe, ezdikçe solar gider.

bu konuda net hüküm veremem zira sevginin bile güzelleştirmediği insanlar var aranızda, neyse.
geçen sene başı gibi bir insan hayatımın tamamını olumlu yönde değiştirdi benim, o güne kadar toksik bir sevgi anlayışım varmış, bilmiyordum.
sorunlar olduğunda kaçmanın doğru hareket olduğunu düşünecek kadar da toksikleşmiştim.
bir insan hem sevince hem de iletişimde açık olunca, bazı şeyleri kolaylaştırıyormuş ve bu da karşı tarafa cesaret veriyormuş. cesur bir adam yaptı beni bu sayede.
fiziksel olarak sevgi güzelleştirir mi bunu bilemem, cildimi parlattığı kesin de.
ama mental olarak iyileştirdiğine yemin bile edebilirim.

Her insan hayalindekini sever.
Sevdiğini de hayalindeki gibi görür.
Çirkin de olsa güzel görür.
İnsan seviyorsa güzel görür.

Müthiş bi paradoks bu. Sevgi anlayışı uyuşmayan kişilerin eşik noktasına geldiği anda birbirini başlangıçtan daha kötü duruma soktuğu, inat edildiği takdirde birbirlerinde hasarlar bıraktığı durum. Ama maalesef varlığımızın güzelliğini keşfedebilmek için konuşan bir aynaya ihtiyacımız oluyor. Kendinizi tanıdıktan sonra farkedeceksiniz ki; asıl ihtiyacınız, güzelliğinizi açığa çıkaracak ayna değil, kusurlarınızla yaşamanızı kolaylaştıracak olandır….

Bir insan seviyorsa güzelleşir. Yüzü olmasa da kalbi güzelleşir.

Geri