sessizlik. .

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Dedim: artık bilgiden yana eksiğim yok;
Şu dünyanın sırrına ermişim az çok.
Derken aklım geldi başıma, bir de baktım:
Ömrüm gelip geçmis, hiçbir şey bildiğim yok.

- Ömer HAYYAM

Sakın ola köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme.
Olurya tam yarı yolda köprü yıkılıverir.
Öteki tarafa ayının yeğeni olarak gidersin..

- Necip Fazıl Kısakürek

Demiri Demirle dövdüler, biri sıcak biri soguktu.
İnsanı insanla kırdılar biri ac biri toktu...

Sana yukledıgım manaları sakın ola senmişsin gibi düşünme
inan ki aldanırsın..
Sen o anlamlarla sadece zahirde varsn..
Sen gönül dünyama yansıyandan ayrısın..
Ben seviyorsam sen bahanesin, asıl sevdiğim Hakk'tır..
Unutmayasın!
HZ.PİR MEVLANA K.S

"Allah için ateşe atılmak vardır. Lakin ateşe atılmadan önce kendinde İbrahimlik olup olmadığını araştır. Çünkü ateş, seni değil, İbrahimleri tanır ve yakmaz.."

Hazreti Mevlâna Celaleddin Rûmi (k.s)

Seveni mahçup etmedik ama sevdiğimize, kendimizi sevdiremedik. Çünkü; ya sevmesini bilmedik, yada haddinden fazla sevdik!

Mevlana Celaleddin-i Rumi(k.s)

[ı]her gün canından ve ömründen azaldığını görüp duyduğu halde ölüm için hazırlık yapmayana şaşarım. . .

(hz.ali r.a)[/ı]

Umudunu yıkma; Yusuf'u hatırla.. "Ayağın kırıldı diye üzülme. Allah sana belki kanat verecek. Kuyu dibinde kaldın diye kırılma, belki oradan bile bir kapı açılır. Yusuf kuyudan sultan oldu.

(Hz. Mevlana)

Kim de bir güzellik varsa bilsin ki ödünçtür..

Hz.Mevlana

Bize Gözün Değil , Gönlün Gördüğü Yürek Gerek..
Düşlerdeki Tâbir Değil , Gerçeğe Vuslat Gerek ...!

Hz.Mevlana

İbLis BiLe Haksız oLan Davasına Bu KaDar Sadık İken,
Biz NeDen % /1oo HakLı oLduğumuz İsLam Davasına o Kadar SaDık DeğiLiz ?!!

Bir insanın idealleri olmalı belirlediği bi Hedefi olmalı bunlar olmazsa zaten Yaşamayı bilmiyor demektir.
"Ben bu milletimle değil Bizans'ı, dünyayı bile fethederim"

[ Fatih Sultan Mehmed Han)

Kötü bir döneme girdiğinde ve her şey sana karşı gibi göründüğünde, bir dakika bile dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde, SAKIN PES ETME !! Çünkü işte orası "gidişatın" değişeceği yer ve zamandır"

[Hz. Mevlana]

Kusur bulmak için bakma birine,bulmak için bakarsan bulursun,kusuru örtmeyi marifet edin kendine.İşte o zaman kusursuz olursun.

HZ MEVLANA

Alçakca söylenen bir söze karşılık vereyim deme.. O sözün sahibinde onun gibi daha nice sözler vardır.

[H.z.Ali ]

Şeriat'i nasıl sevmeyeyimki, o sadece nefsin kırbacıdır.

[Necip Fazıl Kısakürek]

''İki iş arasında mütereddit kaldığın zaman nefse daha ağır gelenini tercih et. Zira nefse haktan gayrısı ağır gelmez.''

Ey Gönül! Aşkın belli bir cismi yok ki kişilerde arayasın. Aşkın haritası yok ki define avcılarına başvurasın. Aşk aramayla bulunur değil ki siparişini yapasın. AŞK nasip işidir, hesap işi değil. AŞK adayıştır, arayış değil. Sen adanmışsan ve bu uğurda yanmışsan, AŞK zaten gelir seni bulur.

[ MEVLANA ]....

Hz. Ebubekirden r.a. Tavsiye ;
Kimseden bir sey isteme ki , Herkes seni sevsin. Herseyi ALLAH'dan iste ki, ALLAH seni sevsin ..

EY CAN!!!
Sana Daralma Gelirse Yararınadır ;
KAYGILANMA Sürekli Yaz Mevsimi OLSAYDI,
Güneş Bahçeyi YAKIP Kavururdu..

\HZ MEVLNA\

Geri