Sessiz Ve Derin'den Haykırışlar

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Yarısı Sen..Yarısı Da ben..

Uzun bir yol var aramizda Bir ucunda sen bir ucunda ben

Bir volkan yanar bagrimda Atesi sen külü ben

Ümït isiklari parlayacak gözyasimda .Aglatan sen aglayan ben

Dağların ardındaki sen buralarda kalan ben

Terkeden sen terkedilen hep ben .unutulmayan sen unutamayan ben!

Bir şiir yazıyorum Kalemi sen kağıdı ben.

Bir gözyaşı biliyorum Ağlayan ben ağlatan sen.

Bir kalp biliyorum Kıran sen kırılan ben.

Bir insan biliyorum Yarısı sen yarısı da ben!

Şimdi/ sana söylenecek tek söz/ Var/ bende/

Ne sana yetecek kadar sen .nede bana yetecek kadar ben kalmadı BİZDE ”

Sevmekne kutsal bir duygu sevilen hakketse de hakketmese de..

Sevgiyle soluk aldırıyorsa geçen bir an ulaşmışsındır yaşamın tadına
Sabret sevdiğin seninse ait olduğu yer senin yüreğinse en önemlisi seni hakkediyorsa herşey yoluna girecektir..

Şiir tek kelimeyle Mükemmel :)

Ney gibi üflesem ruhuma bir nefes,
İçinde yok ki ne aşk ne ses…
Sahile vuran deli dalgalar gibi,
Kayalara çarptıkça dağılmışım ben..
( En cok da ßu Dörtlügü ßegendim )

Emegine sağlık Kulkedisi'mmm mCx

Bunca kalp kirikliklarina ragmen küçüklügümde yaptigim gibi rüzgari arkama alip bagirmak istiyorum hayata: Acimadi ki !

Üzülmüyorum. Bir gün diner elbet gönlümdeki derin sizi. Hep hayirsiz degil ya bu insanlar; bir gün beni de bulur hayirlisi.

Belki aradigini bulamamis olabilirsin bende; ama unutma ki, bende buldugunu bulamayacaksin hiçkimsede.

10fz9.gif

Herkes bir üçgenin iç açilari toplamini bilir de, kimse bir insanin iç acilari toplamini bilmez...

Dudaklarinda gözüm yoktu oysa.. Kalbini istemistim bi tek. Tek hayalimdi; iki kasin ortasina öpücük kondurup Helalimsin demek.

Aramiyorum.. Ne bebeklik , Ne çocukluk günlerimi , Neden arayayim ? O günlerde sen yoktun ki.

10g1s.gif

Bir resim çizdir bana,
acemi ellerime yüreğinin kusursuz fırçasını tutuşturarak.
Bir dünya iste benden,
en renkli kâğıtlara ismini yazayım,
isimsiz tüm şiirleri kıskandırarak.
Bir resim ol bana, seni çizerken görmesin seni kimseler.
Dudağında kıvrım kıvrım gülücükler,
kucağında yeryüzünü donatan tüm çiçekler ve seni sevdiğimi bilmesin sakın kimseler…

Yoksul düşmezdi yıllanmış şarap tadındaki şiirler böylesine,kulağına okunacak biri olsaydı eğer..

10gbh.gif

Kusura bakma dünya, biz seninle anlaşamıyoruz.
Ya ben sana fazla geliyorum,
Ya da sen benim hayallerime dar geliyorsun.
Ayır bizi hakim bey.
...Zaten görücü usulü evlendik.
Ne ona sordular bunu alır mısın? diye,
Ne de bana sordular dünya'ya gelir misin? diye..

10uhl.gif

Söylesene bir daha ne zaman tutacaksın ellerini? Sahi, bakacak mı bir başkasının gözleri gözlerine, onun baktığı gibi.. Kim daha çok merak edecek seni? Gece yarılarında nefesin kesildiğinde, kim hayallerinden sıyrılıp nefes olacak sana?
Çok zor olacak, biliyorsun. Herkes geçti diyecek, bir çoğu seni anlıyormuş gibi dilini ısırıp konuşacak. Geçmiş zamanı değil ama yine aynı şeyleri söyleyecek. Bir el omzuna dokunup, “geçecek” diyecek.. Ama sen bileceksin, geçmeyecek. Evet, tozlanacak üzeri çiziklerle dolacak bir zaman sonra. Ellerinden geçip gidecek sıcağı.
Korkacaksın sevmelerden. Adımların hep geri duracak. Sınırlar koyacaksın insanlarla arana, bir başka tene dokunmanın hayali bile içini yakacak. Yağmurların olacak. Kalbinde ufak birikintiler olup dibe vuracaklar.
Biliyor musun, zamanla ondan gelen bu acıyı da seveceksin. Yollar tükenecek, yıllar sonra. Eskiyecek belki, ama asla geçmeyecek.
Yalnız kalmaktan değil ama yalnız kaldığında onu düşünmekten korkacaksın.
Öyleyse bir gerçek daha sana, en çok da onunla geçtiğin yerlerde attığın adımlar acıtacak canını…

Ne vakit sonra rüyadan uyanacaksın. Buz gibi soğuk bir odada, ölümle kıyaslayacaksın ayrılığı. O zaman hangisi ağır basacak bilmiyorum ama adımların seni o soğuk odaya yaklaştıracak, bundan eminim…

Bu kadar yürekten çagirma beni!
Bir gece ansizin gelebilirim.
Beni bekliyorsan, uyumamissan,
Sevinçten kapinda ölebilirim.

Belki de hayata yeni baslarim,
Içimde küllenen kor alevlenir,
Bakarsin hiç gitmem kölen olurum,
Belki de seversin beni kim bilir.

Kal dersen, daglarca severim seni,
Bir deniz olurum ayaklarinda,
Ask bu özleyis bu, hiç belli olmaz,
Kalbim duruverir dudaklarinda.

Ya da unuturum kim oldugumu,
Hatirlamam belki adimi bile,
Belki de çildirir, deli olurum,
Sana kavusmanin heyacaniyla...

Ask bu, bilinir mi nereye varir,
Ne durdurur özlemini, seveni...
Bakarsin ansizin gelebilirim,
Bu kadar yürekten çagirma beni.

Bu, son gecem gidiyorum...
Gözlerine bakmadan, ellerini tutmadan,
Sana seni ne çok sevdigimi söylemeden uzaklara gidiyorum.
Karsiliksiz sevmenin acisiyla
unutulmanin umutsuzluguyla
Ve
Yüregimde unutulmayan askim olan
Senle gidiyorum.
Elveda askim!
Sonsuza kadar Elveda..!

11f2p.gif

Karardikça kararan bir gül yaptim seni
sürdüm gecenin soguk ve sirli yüzüne
seni içime gömdüm
hani gidecektin ya
gerek kalmadi ben çoktan gittim..

Kirik dökük olsa da sensiz aynalar, hayat kaldigi yerden devam ediyor. Senden önce yetim idim, senden sonra da öksüz kaldim..Senden önce yarim bir cümleydim, senden sonra yalnizligin avcunda kirik dökük bir kelime...Sen yoksun; hersey bir noksan, hersey yarim. Kisacasi " sensiz " tadsiz tuzsuz bir hayat. Ha biçagi gögsüne saplamissin ha sakagina soguk kelimeleri dayamissin. Degisen ne ki sevgili..Hersey bir " eksik ", hersey " sana " noksan. Hersey çiktigin demir kapi gibi; hayat kadar daginik , ölüm kadar soguk.Hersey biraktigin gibi, hersey bir " sen " eksik !...

1213r.jpg

Seninle olmanın en güzel yanı ne biliyor musun?

Elin elime değmeden avuçlarımı terleten sıcaklığını taa içimde hissetmek.

Seninle olmanın en kötü yanı ne biliyor musun?

''Seni seviyorum'' sözcüğü dilimin ucunu ısırırken her konuşmamızda boş yere saatlerce havadan sudan söz etmek.

Seninle olmanın en heyecanlı yanı ne biliyor musun?

Aynı şeyleri seninle aynı anda düşünmek birlikte ağlamak gülmek. Ve buradayken bile seni çılgınca özlemek...

Seninle olmanın en acı yanı ne biliyor musun?

Seni hiç tanımadığım bir sürü insanlarla paylaşmak. Senin yanında olan, seninle konuşan herkesi çocukça kıskanmak.

Seninle olmanın en mutlu yanı ne biliyor musun?

Tanıdık birileriyle karşılaşma tedirginliği ile yollarda yürümek yan yana... Elimdeki şemsiyeye inat yağmurda ıslanmak birlikte. Elimde kır çiçeğiyle seni beklemek... Aynı mekanlarda aynı yiyecekleri yemek.

Seninle olmanın en romantik yanı ne biliyor musun?

Sensiz gecelerde sana söyleyemediklerimi yıldızlara aya anlatmak... Okuduğum kitabın sayfalarında dinlediğim şarkıların türkülerin şiirlerin her mısrasında seni bulmak.

Seninle olmanın en zor yanı ne biliyor musun?

Seni kaybetme korkusuyla hayatta ilk kez tattığım o tarifsiz duygularımı umut denizinin ortasında küreksiz bir sandala hapsetmek. Sevgili yerine yıllarca dost kalmayı başarmak. Yalın ayak yürümek bıçağın en keskin yerinde. Kanadıkça tuz yerine gözyaşlarımı basmak yüreğime.

Seninle olmanın tek yan etkisi ne biliyor musun?

Nereden bileceksin?

Sen benimle hiç olmadın ki. Olsaydın avuçlarım terlemezdi... Isırmazdım dilimin ucunu... Özlemezdim seni yanımdayken.Kıskanmazdım.

Korkmazdım yollarda yürümekten. Islanmazdım yağmurlarda... Yıldızlara aya dert yanmaz, böyle her şarkıda serhoş olmazdım.

Korkmazdım seni kaybetmekten ayaklarım kan revan atlardım sandaldan denize... Ve her kulaçta haykırırdım seni..

Ama sen hiç benimle olmadın ki...
YA AKLIN BAŞKA YERLERDEYDİ YA YÜREĞİN..

Gizli gizli hüzünlendiğim akşamlardan birinde, terketmişlere özgü bir terkedilme korkusunu da yüreğimin derinlerinde duyarak sana koşmak, yaptıklarım ve daha çok da yapamadıklarım için özür dilemek ve

"Geri dön bebeğim" demek istiyorum..

Söylemek istesem gönüldekini
Dilime dolanan ızdırap olur
Yazsaydım derdimin bir tekini
Ciltlere sığmayan bir kitap olur.

1213r.jpg

Ah ne yaman çileli bir insanmışım

Sunulan her zehri şifa sanmışım
Ah ne aldanmışım
Aldanan gönülde aşk serap olur..

Tenine dokunabilmek mi..?
Haşa..!
Gözüm göz menziline girsin yeter..!
...Hadi düş düşlerime..
Tutmayana aşk olsun..

121v6.gif

Ağlasam,
sesimi duyar mısınız mısralarımda?
Dokunabilir misiniz gözyaşlarıma ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu,
Bu derde düşmeden önce
Bir yer var, biliyorum.
Her şeyi söylemek mümkün,
Epeyce yaklaşmışım,
Duyuyorum,
Anlatamıyorum..

Geri