Serendipçe

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Herkesin belirli dönemleri olur. Gerçekten dibi gördüm dediği, umudu kestiği. İşte o anlarda gerçek olan her şeyi buluyoruz bence. Gerçek dost, gerçek sevgi kimse üzüntüden ölmüyor belki ama o eşikte hayatından çıkardığın insanlar senin yeniden doğuşun oluyor sanki.

Hayatımın kimin nerede olması gerektiğini en iyi bildiğim dönemindeyim. Kafamın ve kararlarımın en net olduğu, kalbinden ve sevgisinden emin olduğum insanlarla beraber olduğum bir döneminde. Her şey en kötü haliyle bile çok güzel geliyor böyle olunca. Sıfır şüphe ve belirsizlik.

Ben huzurla devam etmek istiyorum. Huzur dediysem her şeyin mükemmel bir hayattan bahsetmiyorum. Suistimal edilmediğim, korkmadan sırtımı yaslayabildiğim insanlarla, kim daha çok çabaladı yarışı olmadan, anladığım, anlaşıldığım taktiksiz sade bir hayat istiyorum.

Benim ilişki anlayışım yan yana değilken de birbirine saygı duyarak hareket etmekten geçer. Bağımlı gibi takıntı yapmadan, içten ve sevgiyle gösterilen inceliklerden geçer. Hatayı telafi etmeyi bilinmesinden, aynı zamanda iki iyi arkadaş olmaktan ve arka plana atılmamaktan geçer.

Yeterince konuştuysan, kendini iyi izah ettiysen, gereken yerde sesini yükseltip, gerekmeyen yerlerden hızla uzaklaştıysan. Yani seni sen yapan her şeye sıkı sıkıya sarılıp kimse için kendine eyvallah etmediysen bir yerden sonra sessizlik ağırlık değil hafifliktir insana.

Başın sağ olsun ifadesi hep ilginç gelmiştir. Giden gitti ama sen sağsın diyen, acıyı hafifletmeyen bir ifade. Bugün öğrendim ki; baş kelimesi Anadolu Türkçesinde “ yara ” demekmiş, sağ olsun da sağalsın’ın dönüşmüş hali yani yaran iyileşsin demekmiş.

Anadolu Günlükleri

Samimi olmayan öfkeyi bile sevemiyorum. Boş bakışları, bahaneleri, ben aslındaları, aklınızla dalga geçer gibi kurulan cümleleri, unuttumları, düşünmeden atılan adımları ve hesaba katmadan baştan savma davranışları da. Samimi olmayan hiçkimseyi ve hiçbir şeyi sevemiyorum.

“Binbir türlü fedakarlık yaptığım insan bana nankörmüşüm muamelesi yaparsa eğer, o insanı fedakarlığımın yüzde birini mumla aratacak hale getirmek benim hakkım. Kendi alnımdan öpüyorum bu kadar karakterli olduğum için.”

“Binbir türlü fedakarlık yaptığım insan bana nankörmüşüm muamelesi yaparsa eğer, o insanı fedakarlığımın yüzde birini mumla aratacak hale getirmek benim hakkım. Kendi alnımdan öpüyorum bu kadar karakterli olduğum için.”
sen kendini üzme kayınço, biz seni biliyoruz..... :(

içinde biriken zehir sadece kendini öldürecektir.. evet..evet günlük içimde biriken zehir sadece bana zarar veriyordu. Ve ben o kadar merhamet dolu idim ki bu zararı görmezden gelip o zehiri kanarak içmeye devam ediyordum. Ahhhhhhhhhh canım günlük onlar beni hiç anlamadı ki.. anladıysa da ben göremedim ki.. neden böyleydi.. neden..neden..
sade olma denemeleri devam ediyor..

Geri