Senin ilk 11'in nasıl?

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Hakan olmaz . Cezalı Avusturya maçında
Mert Günok, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Abdülkerim, Ferdi Kadıoğlu

İsmail, Salih, Yusuf Yazıcı 10 numarada ( Duruma göre irfancan-Salih ve Arda Yusuf Yazıcı olabilir. )

Kerem, Barış, Cenk ( Kerem yerine Kenan diyeceğim ama Çekya maçında çok kötü idi )

Hamle oyuncuları yunus, Kenan veya Kerem.
Orta saha içinde Orkun Kökçü.
Dün akşamki Çekya maçında sırf santrafor olmadığı için Barış Alper’in getirdiği pozisyonlar gol olmadı.

Not:
1) Merih’in performansını hiç beğenmediğim için Stoper’e Kaan ayhanı yazdım
2) Orkun kökçü Portekiz maçında çok kötü 10 numara performansı sergiledi. O yüzden Yusuf yazıcı .

@Lefty
Böyle

Screenshot_2024-06-27-23-30-24-058_com.android.chrome-edit.jpg

irfan oynamaz ise barış sağ kerem sol. arda ve kenan yedek olmalı. barış sol tarafta her zaman daha iyi olmuştur. ayrıca kaan her yerde oynayabilir ama stoper asla. merih mecburi tercih artık. açıkçası kadroyu kendim yapmama rağmen sol taraf hariç hiçbir şekilde güven vermiyor, montella ne yapsın? buraya kalmak bile başlı başına bir başarı, bundan sonrası için sadece keyif almak kalıyor.

Farklı takımlarda oynayan oyuncuları yan yana getirip başarı elde etmek gerçekten de zormuş ve Avusturya maçına bakalım nasıl bir 11 ile çıkılacak?

Avusturya golcü bir takım açık oynanırsa fazla gol yiyebiliriz.Turun net favorisi avusturya,bizim için yolun sonu burası.

Mert Günok.

Mert Müldür - Kaan - merih d - Ferdi

İsmail yüksek - hakan ç - yusuf yazıcı - salih özcan

arda güler

kenan y

açıkçası kadroyu bu şekilde kurdum ama memnunmuyum hayır,eldeki kadroya göre böyle olabilir.

avusturya dışında başka bir takım olsa 3-4-1-2 tercih ederdim.

merihi defansdan çıkarıp öne barışı ekleyip ikili forvet olurdu.

ilk yarıda biraz daha defansif anlayışla ikinci yarı tam baskı pres ve hucum ile maç alınabilir,elbette değişiklikler gelerek.

@Lefty

Herkesin ortak fikri kalede Mert'in olması galiba ancak Uğurcan'ın adını da gündeme getirenler var. Mert'den daha başarılı olacağı iddia ediliyor, bu konuda görüşü olan var mı?

@Divine Heart ne dersin?

Herkesin ortak fikri kalede Mert'in olması galiba ancak Uğurcan'ın adını da gündeme getirenler var. Mert'den daha başarılı olacağı iddia ediliyor, bu konuda görüşü olan var mı?

@Divine Heart ne dersin?
üç kaleci de birbirinden beter durumda.m.united gibi takımda iki sezonda sadece 1 maç oynamış ve kendini hiç geliştirememiş altayı ben kadroya bile çağırmazdım.ki zaten iyi kaleci olduğunu düşünmüyorum.

uğurcan hem siyasi hemde gs ve fb maçlarında ki karakteri ile zaten iyi olmadığı halde kadroya alınan bir kaleci.bunların dışında tecrübe olarak mert bi tık daha iyi bunlardan ama oda harika durumda değil.yine de üçü içinden tecrübe sebebiyle mert daha iyi.aslında defans ve kaleci arasında uyumsuzluk çok,bunlar idmanlarda takımdan ayrı çalışıp aralarında bir bağ kurulması gerekirdi.en önemli kısım bence bu.

üç kaleci de birbirinden beter durumda.m.united gibi takımda iki sezonda sadece 1 maç oynamış ve kendini hiç geliştirememiş altayı ben kadroya bile çağırmazdım.ki zaten iyi kaleci olduğunu düşünmüyorum.

uğurcan hem siyasi hemde gs ve fb maçlarında ki karakteri ile zaten iyi olmadığı halde kadroya alınan bir kaleci.bunların dışında tecrübe olarak mert bi tık daha iyi bunlardan ama oda harika durumda değil.yine de üçü içinden tecrübe sebebiyle mert daha iyi.aslında defans ve kaleci arasında uyumsuzluk çok,bunlar idmanlarda takımdan ayrı çalışıp aralarında bir bağ kurulması gerekirdi.en önemli kısım bence bu.
Yorumculardan Avusturya maçında Uğurcan olacak söylemine çok rastladım da ondan merak ettim. Bekleyip görelim o zaman.

Avusturya golcü bir takım açık oynanırsa fazla gol yiyebiliriz.Turun net favorisi avusturya,bizim için yolun sonu burası.

Mert Günok.

Mert Müldür - Kaan - merih d - Ferdi

İsmail yüksek - hakan ç - yusuf yazıcı - salih özcan

arda güler

kenan y

açıkçası kadroyu bu şekilde kurdum ama memnunmuyum hayır,eldeki kadroya göre böyle olabilir.

merihi defansdan çıkarıp öne barışı ekleyip ikili forvet olurdu.

ilk yarıda biraz daha defansif anlayışla ikinci yarı tam baskı pres ve hucum ile maç alınabilir,elbette değişiklikler gelerek.

@Lefty
fanatiklikten o kadar farklı bir ruh halindeki, birçok kişiye göre neredeyse (forvet oynatılmadığı sürece) çoğu maçta üst düzey bir performans sergilemesine ve çekya maçında da maçın adamı seçilmesine rağmen barış alper'i kadroya yazmamış :Dddd merih gibi bir çöpü kadroya yazabilme gafletinde bulunurken apo'yu yazma tenezzülünde bile bulunmamış hahahahahaha siz fenerliler kanser hücresinden bile tehlikelisiniz hee..... tabi hepiniz değil, senin gibi rambo okan'dan hallice olanlarınız........ rasko'yu tenzih ediyorum, kısmen de left'yi.

Cenk olmaz. 90 dakika oynayamaz. Hamle topçusu iken girer golünü atar. Ama 90 dakika ı ıh.

Takımın forveti yok yapacak bir şey yok. BAY forvet oynamamalı kanatta çok daha efektif.

Forvete Kenan tek çare. Semih bile 90 dakika için Cenkten iyi alternatif.

IMG_3883.jpeg
Avusturya maçı için ;

Bizden çok daha iyi takım ancak beceri, kişisel yetenek ile geçebiliriz geçersek.

İrfan iyileşmiş ise böyle çıkmak makul gibi.

Kaan’ın stoperde olmasının sebebi ayağı iyi, İrfan 8 de ileriye hafif kırılarak iyi iş yapar o da temiz ayaklı ordan oyunu yönlendiren oyuncu temel pas istasyonu olabilir. Ardaya da serbestlik sağlar. Başakşehirde oynuyordu 8 de ve onu Fenerbahçeye getiren ordaki performansıydı.

BAY ve Kerem kanatları savunma, sürat , pas kalitesi anlamında son derece iyi olur.

Kenan bence forvet ya kanatta çok top eziyor. Pası asla düşünmüyor. Ama ani dönüş becerisi, ilk dokunuşunun iyi olması, şut gücü tipik forvet becerileri. Pozisyon bilgisi pek yok. Fox in the box oynatılabilir. Zaten kadroda santrafor olmadığı için kimsenin forvette pozisyon bilgisi yok. (Cenk 90 dakika çıkaramaz.)

fanatiklikten o kadar farklı bir ruh halindeki, birçok kişiye göre neredeyse (forvet oynatılmadığı sürece) çoğu maçta üst düzey bir performans sergilemesine ve çekya maçında da maçın adamı seçilmesine rağmen barış alper'i kadroya yazmamış :Dddd merih gibi bir çöpü kadroya yazabilme gafletinde bulunurken apo'yu yazma tenezzülünde bile bulunmamış hahahahahaha siz fenerliler kanser hücresinden bile tehlikelisiniz hee..... tabi hepiniz değil, senin gibi rambo okan'dan hallice olanlarınız........ rasko'yu tenzih ediyorum, kısmen de left'yi.
sen ne saçmalıyorsun ? ne fanatikliği ? orda oyun taktiği yazmışım derdin nedir senin ? sisteme göre merihi çıkarıp barış yazmışım senin okuman yok mu ? nedir derdin senin ? ne kanseri ne fanatikliği sen fanatiklik görmemişsin..uslubuna dikkat et, alimin fikri neyse zikri de o olur? bana soruldu düşüncemi yazdım neyin fanatikliği ? yazdığınız şeylere dikkat edin saçmalamayın...

rambo okan falan yazmışsın,benim bu sitede neyimi ,ne tartışma mı gördün ki bana böyle hitap edebiliyorsun ? ayıp ayıp.

"açıkçası kadroyu bu şekilde kurdum ama memnunmuyum hayır,eldeki kadroya göre böyle olabilir.

merihi defansdan çıkarıp öne barışı ekleyip ikili forvet olurdu."

burayı da mı okumadın ????????? ayıp size birde bana fanatik diyor..

Maçta en büyük soru işareti orta saha direnci olacak. Avusturya turnuvada özelinde performans anlamında İspanya ile birlikte en iyi orta sahaya sahip takım. Hakan olmayınca orta sahayı kurgulamak gerçekten zor olacak zira Hakan'ı çıkarttığımızda Okay, Salih, İsmail ve Orkun dörtlüsünün hiçbiri A seviye ayak kalitesine sahip değil. Pas kalitesi anlamında Hakan dışında sadece Kaan bu dörtlüden olumlu anlamda ayrılıyor. O sebeple Kaan'ın oynaması bence kesin gibi duruyor. Orta saha kurgusu muhtemelen Kaan-İsmail olur. Ben Arda'nın bu ikilinin önünde Avusturya'nın dirençli orta sahasına karşı ayakta kalabileceğini sanmıyorum ama bu anlamda medya baskısı çok büyük olacak. O sebeple hocanın radikal bir karar vermesi kolay değil. Bu maç özelinde Kaan-İsmail ikilisinin önünde en iyi seçenek Orkun gibi duruyor. Gerçi Orkun ile oynayınca merkezden bir şeyler yaratmak çok çok zor oluyor. Böyle olunca bütün yük kanatlara binecek. Bu konuda Barış'tan yana şüphem yok ama Kenan takım oyununu çok baltalıyor. Kerem'den çok daha yetenekli olsa da son çare olarak dahi kafasını kaldırıp topu sağına soluna atmak istemiyor. Ben bu maçta Kerem ile başlar, Kerem'i ceza sahasına yakın tutup Ferdi'ye bir koridor açardım.

Forvet konusu hala tartışmalı bence ama bu maçta gerçek bir forvet oynatmak dışında bir alternatifimiz yok. Sahte 9 bir fantazi. Pep, Arteta veya Ancelotti falan değilsen bu türden fantazileri hiç denememen gerekiyor çünkü beceremiyorsun. Cenk golünü atmasına rağmen bence fizik olarak yeterli değil ama yapacak bir şey yok. Ceza sahası içerisinde pozisyon bilen bir forvete ihtiyacımız var. Cenk'i de ekleyince hücüm hattı Kerem-Cenk-Barış haline geliyor.

Savunmamız yetersiz olsa da çabalıyor, direnç göstermeye çalışıyor. Ferdi-Müldür bekleri bence garanti. Hakan'ın olmadığı denklemde savunmada ayağı kabul edilebilir seviyede bir futbolcuya ihtiyacımız var o da Abdülkerim. Turnuvayı bence vasat altı bir performansla sürdürse de ön alan baskısını aşarken hala çok değerli bir ayak kalitesine sahip. Savunma becerisi olarak da Merih'ten geri kalır değil. Ferdi-Abdülkerim-Samet-Müldür ile geri hat tamamlanmış oluyor.

Oyuncuların performansını bilmeden ilk 11 oluşturmak çok zor ve bazı oyuncular yan yana geldiğinde büyük başarı elde ederken bazıları uyum kuramıyor. Takım oyunu ile kişisel performans çok farklı şeyler ve kendim bir 11 kuramam çünkü her oyuncuyu bireysel olarak bilmiyorum, hazırlık maçlarını izlemedim. Bu sebeple kararı Montella'ya bırakıyor ve ona güveniyorum.:)
Montella'yı tebrik ederim.:)

Madem Merih diye adam vardı niye oynatmıyodunuz lan

Aynen aynen. Kazma Samet sarı kart cezalısı olmasa Merih oynardı zaten .
Milli takıma seçilen her oyuncuya tabii ki hak tanıyacaktır. Rakip takımları analiz edip ona göre oyuncu seçiyor. Her iyi oyuncu her maçta aynı başarıyı elde edemez. Karşına öyle oyuncular çıkar ki bir türlü başarı yakalayamaz. Kendi kalesine gol atan ilk oyuncu da Samet değil,

Milli takıma seçilen her oyuncuya tabii ki hak tanıyacaktır. Rakip takımları analiz edip ona göre oyuncu seçiyor. Her iyi oyuncu her maçta aynı başarıyı elde edemez. Karşına öyle oyuncular çıkar ki bir türlü başarı yakalayamaz. Kendi kalesine gol atan ilk oyuncu da Samet değil,
Kim iyi ise o oynar. Herkes oynayacak diye bir kaide mi var ? Özellikle defans hattı habire değişmez. Kalecide aynı şekilde . Cezalı, sakat vs olmadığı sürece. Samet kim ya pardon ? Takımda en çok sırıtan oyunculardan biri. Bu takımda en son kadroya girecek kişilerden . 1 tane gol çıkartır 10 tane pozisyon verir.

Geri