Sence insanlar gerçekten değişebilir mi, yoksa karakter sabit midir?

Konu sahibi son olarak 87 gün önce görüldü
istemeyen, kendini sorgulamayan, sorunu hep başkalarında arayan biri değişmez. ama bir ortama, bir kişiye uyumlanmak istiyorsanız pekala da değişebilirsiniz. davranış biçimi tercihtir; kime, nasıl davranacağınızı siz seçersiniz.

Dayatma ile değişmez ancak kendi iradesi ile bazı şeyleri fark edebilirse tabii ki değişim de mümkün olacaktır. Sözde değişim laflarına kanmayınız çünkü o an günü kurtarmak için söylenmiş olabilir. Zamanla ve gözlem ile hakikat ortaya çıkar.

Evet ama bunu çok az sayıda insan yapabiliyor. Kimisi kendi iradesiyle, kimisi de başkalarını (eğitmen, rol model) izleyerek değişir.

bazı şeylerin sabit olduğunu düşünüyorum ama değişim imkansız değildir. hiç kolay değil evet, bunu sadece gerçekten istemek gerekiyor sadece.
ha her değiştim diyene de inanmamak gerek...

Değişim, dönüşüm bir yaşa kadar mümkün, bir yaştan sonra pek mümkün değil. Dünya görüşü, hayata bakış vs. gibi şeyler değişebilir ama karakteristik değişim bir noktada durur. Genelde erkeklerde 32-33 yaşlarında, kadınlarda da 30 yaşlarında.

Çok uzun uzadıya yazmak istemiyorum ama ben çoğu şeyin, aslında özün değişmeyeceğini düşünüyorum. Değiştiğini düşündüğümüz birçok şeyin zaten o kişide var olduğunu, gerekli şartlar oluştuğunda açığa çıktığını ya da filizlendiğini düşünenlerdenim. Bazı konularda değişimler mümkün elbet ama zor. Bunun da pek çok sebebi var. Şimdi okuduğum her şeyi yığmayayım buraya hfjd Gelişim ise her daim mümkün benim fikrimce. Gezmeye çıkacağım, kafa açmadan gidiyorum:d

Değişebilir. Özüne dönmesi lazım. Bir kişinin karakterini nasıl çözersin? Bir süre izlemen lazım o kişiyi ama eldeki veriler sadece görünen karakteridir. Hemen hemen hepimiz hayatın bize dayattığı, bizle ve özümüzle pek de alakası olmayan davranışlar da sergiliyoruz günlük yaşamda. Taklit etme, özenme, kıskanma, popüler kültür, akımlar vs vs. Kimse ben orjinalim demesin. Ama şu da var ki gösterişten uzak, sadece içinden geldiği gibi gerçekten özünde ne varsa onu dışa yansıtan, sürüden ayrılan farklı insanlarda var. Böyle insanlar çok çok çok az sayıdalar. Bu insanlar dışındakilerin en gerçek özünü, asıl karakterini kolay kolay göremezsin, bilemezsin. Eğer bir insan, özünden çok uzaklaşmış ve otomatik pilotta seyrediyorsa ve kendi özüne dönerse karakteri değişmiş olur.
Özüyle bütünleşmiş bir yaşam süren insanda değişebilir. Yapmacık insandan çok daha kolay, çok daha hızlı, çok daha büyük boyutta değişebilir hatta.

Değişmez, sartlara uyum sağlar. Değişti sanırsın.

Larien gibi ben de değişmekten ziyade içinde zaten olan ve farkında olmayıp sonradan kendisini tanıdıkça ortaya çıkan özellikler olduğunu düşünüyorum.

Bazıları omurgalıdır,bazıları omurgasız.Oturup tez yazacak halim de yok.Bazı basit matematikler vardır,bunları çözememiş olanlara ne diyeyim yeğenim?

Geri