Selim İleri Kimdir, Neden Öldü? Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Sahibiydi

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
2gbliwN.md.jpg

Yazar, senarist ve eleştirmen Selim İleri bu sabah rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırıldı, akşam saatlerinde ise hayatını kaybettiği öğrenildi. Selim İleri’nin hayatı ve kariyeri araştırılıyor.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan yazar, senarist ve eleştirmen Selim İleri hayatını kaybetti.

SELİM İLERİ NEDEN ÖLDÜ?

Bir süredir rahatsız olan İleri, bu sabah yeniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

İleri, akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

2gb0hfn.md.jpg

SELİM İLERİ KİMDİR?

Selim İleri, 30 Nisan 1949 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldi.

Selim İleri, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki öğrenimini yarım bıraktı.

İlk romanı Destan Gönüller (1973)’dir.

Usta yazar, 2012'de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

KAYNAK

Yaa çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin, kıymetli bir edebiyatçıydı. Henüz üniversiteye başlamadan çok önce Doğan Yayınları, Yeşilçam’ın ilham kaynağı olan Muazzez Tahsin Berkant, Kerime Nadir gibi romancıların romanlarını yeniden basıyordu, Selim İleri bu seriyi yayına hazırlamıştı ve Selim İleri’nin tatlı, keyifli ve öğretici önsözüyle çıkıyordu kitaplar. İlk kez o vesileyle tanıştım kendisiyle ve sonra okuduğum bölüm itibariyle kendisini daha iyi tanıdım.

“geçmiş, bir daha geri gelmeyecek zamanlar”

Bir hazine daha göçmüş bu dünyadan. Allah rahmet eylesin.

Geri