Selçuk Balcı Kimdir - Selçuk Balcı Hayatı

Konu sahibi son olarak 2621 gün önce görüldü
Selçuk Balcı Biyografisi - Selçuk Balcı Kimdir - Selçuk Balcı Hayatı - Selçuk Balcı

balci, biyografisi, halk müziği şarkıcısı selçuk balcı, hayati, kimdir, selcuk, selçuk balcı, selçuk balcı biyografisi, selçuk balcı hakknda genel bilgi, selçuk balcı hakkında, selçuk balcı hayatı, selçuk balcı kim, selçuk balcı kimdir, selçuk balcı yaşamı, şarkıcı selçuk balcı

Selçuk Balcı (D. 4 Temmuz 1988, Çayeli, Rize) Türk müzisyen ve kemençe sanatçısı.

468238_473241586023986_1198904631_o.jpg

Selçuk Balcı

Müziğe çocuk yaşlarda ilgi duymaya başlamıştır. Kemençe'ye olan hayranlığı ise, Karadeniz'den uzak kalınca başlamıştır. Lise yıllarında eline aldığı kemençe'yi elinden hiç düşürmemiş ve onunla bağdaşlaşmıştır. Müziğinde yöresel tavırlı yaylı kullanımını günümüz müziğine uyarlayarak, daha geniş kitlelere ulaşmak için kendine has yeni bir teknikuygulamıştır. Ayrıca 2011 yılında Patika adında bir albüm çıkartmıştır. Albümündeki ilk video klip Deniz Üstünde Fener'e çekilmiştir. İkinci klibi ise "Yosun Tuttu Yüreğim" adlı şarkıya çekilmiştir.

Selçuk Balcı

Patika (2011)

Deniz Üstünde Fener

Yayla Yolundan Aştım

Yosun Tuttu Yüreğim

Sende Sevda Var İse

Çelik Bakışlı

Haburadan Aşağa

Yağan Yağmur Kar Değil

Beklesin Beni Yarim

SuyunAltında Testi

Gel Sar Beni

Nenni

Mezar Taşı

Kaçır Beni

Yağmurun Kaydesi (kemençe)

Selçuk Balcı Kimdir - Selçuk Balcı Biyografisi - Selçuk Balcı Hakkında

Sel%C3%A7uk-Balc%C4%B1-Foto%C4%9Fraflar%C4%B1.jpg

Selçuk Balcı, 1988 yılında Rize Çayeli’nde dünyaya geldi. Çocuk yaşlarda başladı müzik sevgisi. Kendisi kemençe ustasıdır.

Müziğinde yöresel tavırlı yaylı kullanımını günümüz müziğine uyarlayarak, daha geniş kitlelere ulaşmak için kendine has yeni bir teknik uygulamıştır.

Şu sıralar yayında olan ve Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı Benim İçin Üzülme dizisinin bir çok müziğini Selçuk Balcı Seslendirmektedir.

Selçuk Balcı şarkıları besteleri; Yağmurun Kaydesi, Kaçır Beni, Mezar Taşı, Nenni, Gel Sar Beni, Suyun Altında Testi, Beklesin Beni Yarim, Yağan Yağmur Kar Değil, Haburadan Aşağa, Çelik Bakışlı, Sende Sevda Var İse, Yosun Tuttu Yüreğim, Yayla Yolundan Aştım, Deniz Üstünde Fener

Geri