Seda Sayan'dan Evlilik Tavsiyesi: 'Düğün yapmayın, IBAN verin'

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti

Ünlü şarkıcı Seda Sayan, YouTube kanalındaki programında evlilik hazırlığı yapan gençlere seslenerek çok konuşulacak bir tavsiyede bulundu. Düğün masraflarının altın gelirinden fazla olduğunu savunan Sayan, "Hiç uğraşmayın, nikah yapın ve IBAN verin" diyerek geleneksel düğün törenlerini eleştirdi.

40c76109-a1d5-4249-bf52-4bf00a23ce16.jpg

Magazin dünyasının kadırgalısı Seda Sayan, YouTube'da başladığı yeni programındaki açıklamalarıyla gündem yaratmaya devam ediyor. Programının son bölümünde evlilik hazırlığı yapan gençlere ve ailelerine seslenen Sayan, geleneksel düğün törenlerinin ve takı merasimlerinin artık mantıklı olmadığını savundu.

"ALTIN TOPLAYACAĞIZ DİYE ASTARI YÜZÜNDEN PAHALIYA GELİYOR"

Düğün masraflarının ulaştığı boyutlara dikkat çeken Seda Sayan, takı törenlerinden beklenen kazancın harcanan parayı karşılamadığını ifade etti. Sayan, şu ifadeleri kullandı:
"Altın toplayacağız diye düğün yapıyorsunuz. Ama astarı yüzünden pahalıya geliyor. Hiç uğraşmayın, nikah yapın, IBAN verin. Bir de bohça işi var. Ne kadar gereksiz. Aslında IBAN akıllıca. En azından doğrudan para gönderirsin. Eskiden takı törenini kameradan izlerlerdi. Kim ne taktı diye çetele tutarlardı. Sonra aynı takıyı geri beklerlerdi."
Image

OĞLUNA "YURT DIŞINDA EVLEN" TALİMATI

Kafa TV’de yayınlanan programında kendi ailesinden de örnekler veren ünlü şarkıcı, oğlu Oğulcan Engin’e de benzer bir tavsiyede bulunduğunu açıkladı. Türkiye’deki düğünlerde misafirleri memnun etmenin imkansız olduğunu belirten Sayan, "Oğlum Oğulcan’a yurt dışında evlenmesini söylüyorum. Çünkü kimseyi memnun edemezsiniz. Yemeği beğenmezler, gelinliğe kusur bulurlar. Limonatayı bile beğenmeyen çıkar" diyerek sitemini dile getirdi.

Dm geliyorum hemen…
Ne takacaksın bana? Çeyrek için başımı yakamam ama ajda bilezik takacaksan aklım bi karışabilir… jfjfjjf
la Zeynaya şakadan evlen tam altın takcam dedim kız gitti nişan yaptı ben evde kalır sanıyordum
sizin şu hiç şakadan anlamayan haliniz yok mu

la Zeynaya şakadan evlen tam altın takcam dedim kız gitti nişan yaptı ben evde kalır sanıyordum
sizin şu hiç şakadan anlamayan haliniz yok mu
Ben sözümü aldım. Hemen bir erko ayarlıyorum…

sade, şık bir şekilde bu töreni yapmak varken ta başından sonuna kadar çetrefilli işlere girişmeyi hiçbir zaman anlamıyorum. bu millet elalem ne der kafasından kurtulamadı hala.
sosyal medyada bazen görüyorum, yakın akrabaları, dostları, arkadaşlarıyla basit bir törenle bu işi bitiriyorlar. helal olsun diyorum. olması gereken bu. ne gereksiz bir masraf ne işin gerginliği.

Sene evlendiğim sene ;

İkimiz de düğün yapmak istemiyoruz. Anlamsız, fazla masraf. O parayı düğün salonuna vereceğimize balayını 10 gün uzatırız falan modundayız. Kafamızda da Pleskin dediği gibi böyle bir nikah kıyarız seremoni falan sonrasında da akşamında arkadaşlarla bir yere geçip yemeli içmeli bir şey hayal ediyoruz.

Hoop mahalle baskısı. Babam “Millet bana masraftan kaçmış der. Bir oğlum var düğün yapmayacak mıyım” Hop hanımın tarafından “Sizin bu dediğinizi ikinci kez evlenenler yapıyor, senin ilk düğünün” Hoop iki taraftan “Şimdi böyle diyorsunuz ilerde pişman olursunuz” falan

Ben de dedim ki tek kuruş masraf yapmam. Madem isteyen sizsiniz, siz karşılayın. Kabul ettiler. Salonu gelinliği, kuaförü vs ailelere yıktık. Tertemiz.

Sene evlendiğim sene ;

İkimiz de düğün yapmak istemiyoruz. Anlamsız, fazla masraf. O parayı düğün salonuna vereceğimize balayını 10 gün uzatırız falan modundayız. Kafamızda da Pleskin dediği gibi böyle bir nikah kıyarız seremoni falan sonrasında da akşamında arkadaşlarla bir yere geçip yemeli içmeli bir şey hayal ediyoruz.

Hoop mahalle baskısı. Babam “Millet bana masraftan kaçmış der. Bir oğlum var düğün yapmayacak mıyım” Hop hanımın tarafından “Sizin bu dediğinizi ikinci kez evlenenler yapıyor, senin ilk düğünün” Hoop iki taraftan “Şimdi böyle diyorsunuz ilerde pişman olursunuz” falan

Ben de dedim ki tek kuruş masraf yapmam. Madem isteyen sizsiniz, siz karşılayın. Kabul ettiler. Salonu gelinliği, kuaförü vs ailelere yıktık. Tertemiz.
biz yırtamadık, yırtamıyoruz ama bizden sonraki nesille birlikte hem kafaların değişmesi hem ekonomik şartlar nedeniyle bu eski düzen elbet yıkılacaktır.
önce sgk sisteminden başladık şimdi evlilik, hep bir yıkıyoruz bu ara hahah

herkes bütçesine göre yapsın işte

hmmm. damadın ibanına 1000 lira atıp açıklama kısmına "dün gece çok iyiydin" yazıp yeni gelini çıldırtma fikri çık aklımdan

Geri