Seçim sonrası u dönüşü yapan muhalifler

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Sebebi hakkında çokca fikir üretilebilir, yazılıp-çizilebilir, tartışılabilir fakat su götürmeyen bir gerçeklik, realitedir. Bunu yaparken genellikle "tebrik" kisvesi altında yapar ki aşırı dikkat çekmesin.

Seçimden önce her türlü azılı muhalifliği sergileyip, atıp tutan insanlar %50 oy oranını görünce bir anda muhalifliği bir kenara bırakıp, seçim gününe kadar destek sunduğu partisinden bekleneni alamayınca partisine muhalif olmaya başlar. 1 Kasım saat 17.00 a kadar bunu görecek yetide olmadığının itirafıdır bu aynı zamanda hemen akabinde de yeni yahut tekrar eden egemen güce üstü kapalı göz kırpmaya başlar.

Bu tavrın nedenlerine daha sonra farklı alanlarda değinmek ümidiyle.

Millet İttifakı'nı destekleyip de seçim sonucunu görünce aniden "Kazanamayacağını biliyorduk" manevrası yapanlar bu gruba giriyor.

yıl olmuş 2023
ne olacak bu muhaliflerin hali

Millet İttifakı'nı destekleyip de seçim sonucunu görünce aniden "Kazanamayacağını biliyorduk" manevrası yapanlar bu gruba giriyor.
nereden baktığına bağlı. konuda ''aynı zamanda hemen akabinde de yeni yahut tekrar eden egemen güce üstü kapalı göz kırpmaya başlar.'' sözüyle hoşgeldinharunabi'nin başka bir duruma değindiğini düşünüyorum. hem siyasi sahnede hem seçmende tablo ortadaydı. gönülsüzce desteklediği kişi seçim kaybedince bırakın da bu durumu eleştirsinler, dile getirsinler, biz demiştik desinler.

Ben çevremde diyordum ama adaydan bağımsız olarak. Türkiye seçmen profili ve sosyolojisi bunu gösteriyor. Kafa basmayan, algıya, yalana,..... inanan çok çok fazla olduğu için böyle öngörüyordum ve mlesef haklı çıktım. Adam aç ama bayrak, ezan,..diyor. Umarım ben şimdi U dönüşü yapmış olmuyorum size göre.

nereden baktığına bağlı. konuda ''aynı zamanda hemen akabinde de yeni yahut tekrar eden egemen güce üstü kapalı göz kırpmaya başlar.'' sözüyle hoşgeldinharunabi'nin başka bir duruma değindiğini düşünüyorum. hem siyasi sahnede hem seçmende tablo ortadaydı. gönülsüzce desteklediği kişi seçim kaybedince bırakın da bu durumu eleştirsinler, dile getirsinler, biz demiştik desinler.
Başka bir konu başlığında da ifade etmiştim. Bahsettiğim kişiler ilk baştan itibaren gönülsüzce destek olanlar değil. Seçim boyunca Kılıçdaroğlu adaylığı için çalışmalara katılan ve "En uygun adaydır" diye anlatımda bulunan ancak aldığı oy oranını gördüğü andan itibaren de "Böyle olacağını biliyorduk" diyenlerden bahsediyorum. Aylarca insanlara masal mı anlattılar o zaman?

Bu tip tutarsızlılklar nedeni ile de muhalif kesime duyulan güven azalıyor. Seçim sonucu geldiğinde desteklediğin adaydan bir anda vazgeçemezsin. Vazgeçiyorsan da bu kadar zamandır anlattıklarında samimi değilmişsin algısı oluşuyor ve birileri de "Muhalif kesim birbirini hemen karalamaya başladı" diye propaganda aracı olarak kullanıyorlar.

Akşener masadan kalktığında da aynı cümleleri kurmuştum ve bu tip sorunları kendi içlerinde çözmek yerine topluma yansıttıklarında, muhalif kesime duyulan güven / destek azalıyor. Fatih Erbakan o zaman çıkıp ne demişti? "Altlı masanın altında kaldılar, saç başa kavga ettiler ve toplum bunlarla mı yola çıkacak?" diye söylemlerde bulunmuştu.

Güven vermek çok önemlidir ve muhalif kesimin en büyük sorunu da sürekli kendi aralarında yaşanan kavgaya varan tartışmalar ve söylemlerindeki tutarsızlıktır.

Ben çevremde diyordum ama adaydan bağımsız olarak. Türkiye seçmen profili ve sosyolojisi bunu gösteriyor. Kafa basmayan, algıya, yalana,..... inanan çok çok fazla olduğu için böyle öngörüyordum ve mlesef haklı çıktım. Adam aç ama bayrak, ezan,..diyor. Umarım ben şimdi U dönüşü yapmış olmuyorum size göre.
Yukarıda açıkladım @melnur

Toplumda öyle bir algı var ki muhalifler her an taraf değiştirebilir, bugün böyle der ertesi gün inkar eder v.s tarzında, kendi aralarında birlik olamayan, istikrarsız bir muhalif kesim düşüncesi hakim ve bu duruma imkan yaratan da muhaliflerin bizzat kendisidir.

cem-uzan-kanal-kuracak-mi.jpg

images

şener de oy vermemiş
insan üzülüyor evet

Geri