Sebzeli Şehriye Pilavi (kendi yapimim)

Konu sahibi son olarak 2994 gün önce görüldü
Z1oGlo.jpg

Selam herkes!
Bugün ki can sıkıntımin bana verdiği yetkiye dayanarak uzun zaman sonra mutfağa girmiş bulundum.
Şehriyeli sebze pilavı yaptım.

Malzemeler

1.5 şu bardağı arpa Şehriye
1 adet domates
1 adet kırmızı çarliston biber
1 adet yeşil çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı fesleğen
1 iki damla pilavı üstüne limon.
1 adet tavuk bulyon.

Yapilisi:

Biberleri yuvarlak bir şekilde doğrayın. Domatesleri kabukları soyulup minik minik doğrayıp yanmaz tencerede yarım çay bardağı kızgın yağda kavurun.
Icine 1 çay kaşığı pul biber eklemeyi ihmal etmeyin.
Biberler ölünce 1.5 şu bardağı Şehriye yi bu karışıma ilave ederek Biraz daha kavurun daha evvel sıcak su da erittiginiz bulyon ile beraber göz kararı pilavı üstünü biraz kapatacak şekilde su ilave edip uzerine 1-2 damla limon sikarsaniz pilaviniz yapismaz ve kısık ateşte 15 dk beklettin

Ben sunumumda kırmızı biber kullandım acı yi çok sevdiğim için.
Siz domates veya dere otu veya tavuk ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.:şirine:

Eline saglik sunumuna bayildim dogrusu. :hi: Kendi yapimim diye o kasvetli mutfaktan resim atanlardan oldukca sıkıldıgım bir donemdeydim, bu cok iyi geldi :şirine:

Eline saglik sunumuna bayildim dogrusu. :hi: Kendi yapimim diye o kasvetli mutfaktan resim atanlardan oldukca sıkıldıgım bir donemdeydim, bu cok iyi geldi :şirine:

Teşekkür ederim:cici:

Bu aralar kendimi mutfağa yemeğe adadım yapıp yapıp böyle atacağım inşallah :oy:

bana da sevabınıza bi kaç parça plastık tabak çatal bıcak takımı alın bari ://

Benim ceyiz takiminda bol bol parcalar var, 2 tabak yeter bana gerisi senin olsun. Nasıl olsa misafirleri oldum olasi sevmem ilerde de ihtiyac olacagini sanmiyorum. :D

Geri